Diari digital d'Andorra Bondia
La foto de família dels representants de les entitats que van rebre l'aportació.
La foto de família dels representants de les entitats que van rebre l'aportació.

Vall Banc reparteix 17.980 euros a sis associacions del país


Escrit per: 
Redacció / Foto: Vall Banc

El fons d’Impact Investment de Vall Banc Return&Conscience ha fet una aportació econòmica aquest any de 17.979,66 euros per a sis associacions andorranes col·laboradores: l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (Atida), l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (Amida), l’Associació de Diabètics d’Andorra (ADBA), l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra (Advaa) i la Creu Roja Andorrana. Aquesta aportació suposa un increment del 31,54% més respecte a l’any passat. 

El Fons Return&Conscience de Vall Banc segueix els criteris d’inversió socialment responsables en la selecció d’inversions. A més d’aportar rendibilitat al client, afavoreix projectes socials, mediambientals i d’energies renovables. Addicionalment, Vall Banc manté el compromís de cedir part de la comissió de gestió d’aquest fons a les entitats col·laboradores. Aquest any, cada associació rebrà un xec de 2.996,61 euros. 

El  director de Negoci de Vall Banc, Sergi Martín, va destacar que l’aportació econòmica a les associacions en aquest quart any de balanç d’aquest fons segueix una evolució a l’alça i ha destacat “l’esforç de l’entitat fet en els darrers anys en el compromís de seguir els principis de PRI ('Principles for Responsible Investment'), donant resposta als inversors que cada vegada més demanen aquestes inversions responsables i afavorint, amb una part, el teixit associatiu del país per dur projectes de millora per la nostra societat”.

Per la seva part, el director d’Inversions de Vall Banc, Ignacio Perea, va destacar l’aposta que està fent l’entitat en matèria de sostenibilitat i inversions responsables “entre d’elles destaquem el Fons Return&Conscience que l’any passat va aportar una rendibilitat del 4,20% i que ens permet invertir de manera global i fer aquestes aportacions locals”.

Des de les associacions agraeixen aquesta aportació per tirar endavant els seus projectes. El president d’Assandca, Josep Saràvia va explicar que aquesta contribució “ens permetrà preparar una campanya audiovisual de divulgació i prevenció enfocada en el càncer infantil”.

Per la seva banda, Miquel Llongueras, vicepresident d’Amida ha destacat que l’aportació del Fons Return&Conscience els serveix “per crear un programa per sensibilitzar la població envers la problemàtica de l’accessibilitat en el nostre entorn per a les persones amb diversitat funcional”.

Des d’Atida, Manel Oliva, tresorer de l’associació, va remarcar que aquesta donació s’afegirà “com l'any passat, per a la creació d'un monument als donants. És una escultura amb un cost econòmic elevat que tant de bo aquest any pugui veure la llum”.

Pel que fa a ADBA, la presidenta, Madhu Jetani, va remarcar que gràcies al fons solidari de Vall Banc “continuarem amb el projecte de Dolços guardians, i amb aquests diners podrem pagar els acompanyants per l’esquí escolar i el viatge de fi de curs dels nens diabètics”. 

La presidenta de l’Advaa, Vania Morais, va comentar que “destinarem aquests diners per la creació de distintius a fi de millorar i donar més visibilitat al nostre col·lectiu de discapacitats visuals i auditives. També ens agradaria destinar part d'aquest diners en fer tallers i xerrades informatives a diversos col•lectius del país”.

Finalment des de la Creu Roja, Jordi Fernández, director de la Creu Roja, va remarcar que “en aquesta ocasió destinarem els diners del Fons Return & Conscience a ajudar els nostres centres de dia”. 

Vall Banc
associacions
país
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic