Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de l'exterior de l'emblemàtic bastiment.
Imatge de l'exterior de l'emblemàtic bastiment.

Vela troba a faltar informes en la documentació donada pel Govern sobre Sud Ràdio


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

A la consellera socialdemòcrata Susanna Vela li sembla que hi ha un buit en la documentació facilitada a finals d'agost pel Ministeri de Cultura sobre Sud Ràdio: troba a faltar els informes tècnics que autoritzen les obres, així com els estudis que tenen en compte la reversibilitat i recuperabilitat de l'edifici protegit, explica el PS en un comunicat de premsa. Per això Vela reclama que s'afegeixi aquesta documentació a la qual ja li van trametre en resposta a la pregunta parlamentària plantejada el passat mes de juliol.

Des del PS insisteixen que la seva voluntat és garantir la compatibilitat del nou ús com a centre de rendiment esportiu amb el fet que aquest nou equipament s'ubiqui en el que és un edifici catalogat i inscrit a l'inventari general de patrimoni cultural. Segons els informes que els van facilitar, recorden, el bastiment del Pic Blanc ha de conservar algunes peces de l'antiga emissora per il·lustrar la història de la radiodifusió al país.

La consellera general reclama l'informe elaborat pels serveis de Patrimoni Cultural per a la inscripció de l'emissora a l'inventari com a bé catalogat. Vol també tenir accés al qual va autoritzar les obres que s'han de dur a terme al bastiment i els relatius al buidatge del centre emissor, amb el calendari i el pressupost corresponents, així com les previsions de tractament de residus. Finalment, Vela reclama al Govern els estudis que tenen en compte la reversibilitat i les possibilitats de recuperar l'edifici protegit, així com la proposta museològica i la informació sobre quin és l'espai previst per desenvolupar la proposta expositiva -que inclouria el manteniment in situ d'algunes de les peces originals de l'emissora-, garantint que és compatible amb el nou ús del bastiment.

La demanda de Vela arriba després que s'hagi conegut que el peritatge encarregat pel Govern no atorga a Sud Ràdio "valor tècnic ni patrimonial".

Vela
informes
Sud Radio
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic