Diari digital d'Andorra Bondia
Viladomat presenta un recurs contra la plataforma a la pista de l’Avet
Viladomat presenta un recurs contra la plataforma a la pista de l’Avet

Viladomat presenta un recurs contra la plataforma a la pista de l’Avet


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA

L’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, ha presentat un recurs administratiu contra la decisió del Govern de declarar projecte d’interès nacional la plataforma esquiable que es construirà al final de la pista de l’Avet. Segons Viladomat, la declaració d’interès nacional no està justificada en aquest cas, tenint en compte que la llei del sòl no recull els equipaments esportius entre els que poden entrar dins d’aquesta consideració. De fet, el Govern, en el moment de declarar la iniciativa com a projecte d’interès nacional, va argumentar que les competicions d’alt nivell formen part dels objectius d’interès públic general i que el projecte encaixa amb els supòsits recollits a la llei, tenint en compte que les instal·lacions esportives s’emmarquen en la dotació de serveis de caràcter educatiu i cultural.
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va reiterar ahir que “el conjunt de l’obra s’adequa als supòsits de projecte d’interès nacional” i va recordar que les millores tan sols responen a una demanda feta per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Aquestes mesures, va indicar, són la construcció d’una plataforma de més amplada a l’arribada i l’habilitació d’un aparcament que pugui acollir els equips mòbils i de grans dimensions que es desplacen en aquests esdeveniments. Saboya va destacar que les actuacions que es duran a terme representen un pas endavant i una millora substancial i que situen el Principat com un lloc amb un nivell d’excel·lència de les instal·lacions, al mateix temps que va dir que són accions que cal fer “si Andorra vol ser present en aquest circuit de forma duradora”. Ara caldrà valorar si el recurs presentat per Viladomat correspon al Govern o a la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU), una qüestió que es resoldrà en breu.
Segons l’article 61 de la llei del sòl, són projectes d’interès nacional els destinats a la construcció d’infraestructures viàries i de comunicació, a l’execució de la política hidràulica, de sanejament i energètica, a la lluita contra la contaminació i a la protecció de la natura, i també a la dotació de serveis de caràcter sanitari, assistencial, educatiu, cultural, administratiu, de seguretat i protecció civil. El PS ja va expressar els seus dubtes sobre el fet que aquesta iniciativa es pogués encabir en les tipologies que la llei permet per als projectes d’interès nacional, motiu pel qual va presentar una demanda d’informació al Govern.
Per la seva banda, el Comú de Canillo ha rebut “amb sorpresa i perplexitat” la notícia del recurs dels germans Viladomat. “Més quan el recurs prové dels socis majoritaris de Saetde, a la vegada sòcia de la societat Nevasa, que explota l’estació Grandvalira, fet que no ha deixat de causar malestar i indignació”, segons un comunicat del Comú. La corporació entén que la declaració d’interès nacional s’ajusta plenament a la legalitat vigent i el procediment utilitzat ha estat el mateix que s’ha seguit per a la declaració d’interès nacional d’altres infraestructures esportives d’àmbit nacional. “Més enllà de l’esdeveniment esportiu del 2019, aquest projecte crearà un equipament que possibilitarà la celebració de futures competicions d’esquí de primer nivell internacional i aportarà un valor afegit al domini esquiable de Grandvalira, al sector de l’esquí andorrà i al Principat d’Andorra”, afegia el Comú.

Joan Viladomat
Avet
pista Avet
plataforma
recurs
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic