Diari digital d'Andorra Bondia
Un carrer comercial de la Seu.
Un carrer comercial de la Seu.

Vint-i-dos mil euros en ajuts per als petits negocis de la Seu


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell convoca les subvencions per a la promoció del municipi 2023, dotades amb 22.000 euros. Les sol·licituds per a poder accedir a aquests ajuts s'hauran de formalitzar amb el formulari telemàtic normalitzat amb autentificació digital. El lloc per presentar-les és a través de la pàgina web de l'Ajuntament urgellenc (www.laseu.cat) des del 20 de febrer al 3 de març. El màxim que cada sol·licitant pot rebre són 4.000 euros.
La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Font, manifesta que "l'equip de govern municipal es reafirma en oferir aquests ajuts amb l'objectiu de donar suport a les persones que han obert un negoci a la ciutat o a aquelles que han fet reformes o millores a negocis ja existents durant el 2022".

Aquests ajuts s'adrecen a fomentar l'ocupació i l'emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, donant prioritat als emprenedors menors de 35 anys i als majors de 55, i als establiments que s'instal·lin al centre històric. Mireia Font recorda que també poden optar a aquestes subvencions els establiments que vulguin modernitzar-se o millorar, sobretot pel que fa a l'eficiència energètica o aquelles que han creat ocupació.
Les bases estipulen que aquests ajuts s'adrecen als establiments comercials i de serveis de la Seu d'Urgell, tant si estan ubicats en planta baixa com en un pis d'un edifici, que tingui menys de 100 metres quadrats. Val a dir que queda exclosa de la superfície computable aquella destinada a magatzems, tallers, obradors i similars.

Per a poder sol·licitar aquest ajut cal que la persona titular de l'establiment comercial o de serveis compleixi algun d'aquests requisits: en cas d'establiments nous, que tinguin llicència d'obertura, autorització de traspàs o la comunicació en data del 2022; en cas d'establiments nous o ja existents, que puguin acreditar una reforma o ampliació feta durant el 2022 que hagin creat un mínim de dos llocs de treball el 2022 i que els llocs de treball continuïn vigents, que puguin acreditar la creació d'un producte o serveis innovador, o bé millores en la comercialització del producte o serveis durant el 2022.

Aquestes bases reguladores com la convocatòria es poden consultar al web de l'Ajuntament urgellenc on s'especifiquen amb més detall els requisits, les categories i les despeses subvencionables, el procediment de sol·licitud i el d'atorgament, així com la resta de criteris procedimentals.

Seu
ajuts
comerç

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte