Diari digital d'Andorra Bondia
Vista aèria de la Conca de Tremp, dins de l’àmbit del Geoparc Orígens.
Vista aèria de la Conca de Tremp, dins de l’àmbit del Geoparc Orígens.

Vistiplau perquè el Geoparc Conca de Tremp-Montsec s’anomeni Orígens


Escrit per: 
Agències

La Unesco ha donat el vistiplau perquè el Geoparc Conca de Tremp-Montsec es digui Orígens. L’any 2017 es va iniciar un procés participatiu amb agents del territori per buscar un nom més atractiu per atraure turistes al Geoparc. El nom Orígens vol emfatitzar la importància que té aquest territori per a comprendre la formació de serralades de col·lisió com els Pirineus o l’origen i l’evolució de la vida. Paral·lelament a l’oficialització del nou nom s’han dut a terme diferents accions que identifiquen el territori amb aquesta marca de qualitat. 

La Direcció General de Turisme ha senyalitzat les diferents entrades al Geoparc. En total s’han col·locat 6 rètols: Camarasa, Àger, port de Comiols, Coll de Nargó (doble sentit) i Pont de Montanyana.

S’han senyalitzat també les entrades a la ciutat de Tremp. La visibilització del territori Geoparc és una de les recomanacions dels avaluadors de la Unesco, la qual és de summa importància i ajudarà en el procés de revalidació que es durà a terme el 2021.

El logotip incorpora un dels trets més significatius del territori, com és la presència de fòssils dels darrers dinosaures que van viure a Europa abans de la seva extinció. La lletra O incorpora l’empremta d’un d’aquests animals, en concret el titanosaure, i s’hi pot distingir la petjada de la pota del darrere, de forma arrodonida, i la del davant, en forma de mitja lluna.

Desenvolupar el territori
Un Geoparc és un territori reconegut per la Unesco que compta amb un patrimoni geològic, paleontològic i miner d’importància internacional. Aquest patrimoni serveix com a eina de desenvolupament del territori en un sentit ampli, és a dir, tenint en compte els altres patrimonis natural i cultural i en benefici de la població local.

La Xarxa Global de Geoparcs de la Unesco comprèn 147 localitzacions en 41 països d’arreu del món, xifra que augmenta any rere any amb l’entrada de nous territoris.
El Geoparc Orígens va ser reconegut el 17 d’abril del 2018 per la Unesco i està format per 19 municipis de 4 comarques: Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que, conjuntament, superen els 2.000 quilòmetres quadrats.

Vistiplau
geoparc
Conca
tremp-montsec
orígens
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic