Diari digital d'Andorra Bondia
El 2007 es va signar un document privat per cedir al seu treballador de confiança la meitat de les accions.
El 2007 es va signar un document privat per cedir al seu treballador de confiança la meitat de les accions.

Condemnada a tornar la meitat de les accions de la seva funerària


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

Una dona que des del 2007 és la propietària d’una de les funeràries del país, haurà de donar la meitat de les accions a qui va ser el seu home de confiança, fa ara 12 anys, i a la seva dona. Així ho va dictar ahir el Tribunal de Corts, que la condemna pel delicte major d’apropiació indeguda qualificada a una multa de 12.000 euros. Corts, però, l’absol de la resta dels delictes que li imputava  l’acusació particular, entre els quals l’abús de posició dominant i administració deslleial. 

La sentència, a més, la condemna a cedir, en concepte de responsabilitat civil, 10.300 accions (que aproximadament representa la meitat del negoci de la funerària) tant a qui va ser el seu home de confiançar com a la seva dona. Aquesta cessió haurà de ser gratuïta i amb escriptura pública, segons la sentència. 
Amb aquest dictamen el tribunal ha considerat provat que hi va haver un contracte privat de cessió de la meitat de les accions a la dona del seu treballador de confiança, perquè ell era funcionari al Comú d’Escaldes i no podia ser-ne el titular. La dona, com que també tenia nacionalitat espanyola, a dreta llei tampoc podia tenir les accions al seu nom i per això van fer el document privat en el qual s’especificava que més tard regularitzarien la situació, cosa que no va passar mai i que s’haurà de complir en el termini de dos mesos després de la sentència d’ahir, si no s’interposa recurs. 
Quatre anys després del contracte privat, el 2011, el soci li va demanar de regularitzar la situació en veure moviments de diners irregulars, però la processada, ara condemnada, mai va trobar el moment. 
El ministeri fiscal no va presentar cap acusació perquè considera que els fets s’originen a partir d’un document contractual que considera que està ple d’irregularitats i que ha de ser el tribunal civil qui determini si és o no vàlid. 
Per la seva part, segons la defensa de la processada el document no era vàlid i per això demanava l’absolució de tots els delictes i  l’aixecament de l’embargament de les accions.
El soci i la dona, a més de pagar els 15.000 euros de les accions, també van manifestar pagar per un deute pendent 6.000 euros més. Els pagaments, però, es van fer amb diners en efectiu i el de préstec no consta en cap document privat, perquè segons va declarar l’home actuava amb total confiança cap a ella. 

Substitució de mig any de presó per l’expulsió
El Tribunal de Corts va revocar ahir una sentència publicada el 16 de novembre del 2016 en la qual es condemnava a vuit mesos de presó un home per un delicte major de furt amb força en les coses en grau de temptativa. El tribunal li ofereix poder intercanviar els sis mesos de presó que encara li resten a la Comella per una expulsió del Principat durant el període de 10 anys. Amb la condició que si durant aquest termini  entra a Andorra haurà de complir la pena. El processat, ara pres a la Comella, va mostrar ahir la seva satisfacció davant d’aquesta decisió. El fet pel qual se’l va condemnar van ser per un  intent robatori de tabac en una nau del polígon de la Comella a Andorra la Vella, el 29 de desembre del 2015. Ell i un altre home van entrar amb una furgoneta i amb una serra radial van tallar el vidre de la porta del magatzem per entrar-hi, però no ho van poder aconseguir perquè a dins hi havia una porta amb barrots. A més hi havia un tercer que va parlar amb el vigilant per despistar i tots tres van marxar sense consumar el robatori. 

condemnada
accions
funerària
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic