Diari digital d'Andorra Bondia
Centre d'acolliment d'infants i joves de la Gavernera.
Centre d'acolliment d'infants i joves de la Gavernera.

El CAI investiga la ingesta de pastilles per part de dos menors


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: Jonathan Gil

El Govern va ser informat dilluns d’un cas d’ingesta de pastilles descontrolada per part de dos menors del Centre d’Acolliment d’Infants i Joves de la Gavernera (CAI), i que va acabar amb aquests dos menors a l’hospital. Així ho va explicar ahir el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El ministre va assegurar  que és un cas “que mereix ser estudiat, treballat i analitzat amb deteniment”. En aquest sentit, s’ha demanat als responsables del centre un informe on es detalli com van succeir aquests fets, i de les conclusions preliminars de què ja es disposa es dedueix que el protocol sobre aquesta matèria ha funcionat “correctament”, tot i que es continuarà recollint informació.  

Espot també es va reunir ahir amb el cap d’atenció de l’àrea d’Infància i Adolescència per, tenint en compte que es poden estar generant situacions de risc durant el règim de visites, “mirar si cal fer propostes al batlle de menors que segueix el cas d’aquesta noia per si cal preveure alguna modificació del règim actualment existent”. 

Per “aquesta noia”, Espot es referia a la menor que hauria aconseguit diumenge les pastilles fora del centre i que hauria instigat l’altre menor a consumir-ne també. No seria la primera vegada que té problemes de conducta dins del CAI. A partir del diagnòstic que surti de tota la investigació i informes es prendran les decisions escaients. La noia està encara ingressada a l’hospital i evoluciona favorablement, mentre que l’altre menor només va necessitar atenció ambulatòria. 

Espot va assegurar que s’anirà “fins al fons de l’assumpte” i que, “si mai se’n dedueixen responsabilitats administratives, també les depurarem”. Amb tot, però, el ministre  va voler deixar clar que aquests fets no impliquen que hi hagi cap “desbordament del CAI”, ni tampoc que hi hagi un sobredimensionament que faci que els menors ingressats no estiguin correctament atesos. 

Va recordar  que els darrers anys s’ha obert un nou centre, per als menors més grans. En paral·lel, s’ha iniciat una política de major prevenció i acció. “Allà on detectem una situació de risc de seguida fem una proposta al batlle de menors perquè faci retirada de la guarda i custòdia”, va dir Espot. Així es fa més prevenció i s’eviten més situacions de risc. Una forma de treballar que ha comportat  més menors ingressats al CAI, però que ha estat acompanyat de més recursos humans i materials. Per tot plegat, el cas de la ingesta de pastilles de dos menors del centre és “un fet puntual”, el qual “s’ha de deslligar d’un eventual mal funcionament del CAI que no existeix”. 

CAI
investiga
ingesta
pastilles
menors
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic