Diari digital d'Andorra Bondia
A Fiscalia General se li gira feina
A Fiscalia General se li gira feina

A Fiscalia General se li gira feina


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

“Ja investigarem si els policies espanyols van fer o no les coaccions” i “ja investigarem si els altres bancs tenien altres estructures”. Aquestes frases, pronunciades pel fiscal general, Alfons Alberca, van alçar veus i rialles en els advocats de les defenses, que el fiscal va criticar i va demanar al tribunal que els silenciés. Les investigacions a què es va referir el fiscal apunten a altres possibles causes, algunes ja anunciades, com la denúncia per coaccions, però no la d’investigar dos bancs més del Principat. Això però, per una banda, pot significar que els altres dos bancs on tenia comptes Pallardó encara no s’han investigat, o s’han investigat poc. Perquè ara per ara no es coneix cap causa contra ells, o amb les seves inicials. Sigui com sigui, a la Fiscalia se li gira feina amb totes les causes derivades del cas BPA, que no volen ser acumulades, i d’altres que sembla que aniran sorgint. 
El judici d’ahir es va iniciar en un ambient distès però formal, amb poc públic, només alguns advocats del despatx de Casadevall, defensa dels Cierco, i pocs familiars dels processats.  Abans d’entrar a la sala d’actes de Prada Casadet, la presència  inesperada per als mitjans d’Higini Cierco, que no haurà de comparèixer com a testimoni fins a partir de la setmana vinent, va ser la imatge central. Un dels accionistes majoritaris va voler donar suport als processats amb la seva presència. I davant els fotògrafs i càmeres va fer una abraçada al principal encausat, Joan Pau Miquel, i va posar sense problemes amb ell per a la premsa gràfica.
Ja entrant a la sala, també hi va haver algunes notes fora de lloc en la celebració del judici. L’advocat Alfons Clavera, malgrat actuar com a defensor d’algun processat, va recordar que també és advocat de l’Institut de Drets Humans, que es va querellar contra les coaccions de la policia patriòtica per defensar la sobirania del Principat, i que lamentava que el Govern formés part com a acusació en el judici d’ahir i no es personés en la querella de l’IDH per defensar la sobirania. L’advocat del Govern, Manel Pujadas, li va preguntar a Clavera quantes vegades s’havia personat l’IDH  en altres causes “en què s’ha empresonat algú per robar una barra de pa”. Pujadas va oblidar que parlava amb micro obert, i va acabar amb un “me cago en la hostia puta”, que potser a la sala no va arribar, però a la cabina dels periodistes es va sentir clarament. 
La sala també va poder escoltar la conversa telefònica entre Celestino Barroso, inspector en cap de la policia espanyola, i Joan Pau Miquel, en què aquest agregat d’Interior li diu que “depèn de vostès que la investigació a Banco Madrid quedi en res i es paralitzi”. Tal com va dir l’advocat Josep Antoni Silvestre “queda mala sensació al cos quan s’escolten aquests àudios i alguna cosa fa mala olor”.  Unes qüestions, totes, que malgrat estar relacionades amb el cas BPA s’han de jutjar en altres judicis, fet que també costa d’entendre.

Fiscalia General
feina
gira
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic