Diari digital d'Andorra Bondia

Jutgen una dona per apropiació de 12.600 euros d’una immobiliària


Escrit per: 
Redacció


Una dona jutjada ahir pel Tribunal de Corts va admetre haver-se quedat diners que havien pagat els clients de la immobiliària on treballava, ja que en aquells moments tenia dificultats econòmiques. D’aquesta manera, va manifestar que quan els clients venien a pagar derrames els feia constar com a pagadors però es quedava els diners.

Amb aquestes operacions va aconseguir apropiar-se un total de 12.667 euros, que ja ha retornat en gran part. Tal com va exposar la gerent de l’empresa, no se’n van adonar fins un any i mig després, quan un client va voler fer un pagament i una altra empleada va comprovar que les dades no quadraven. Llavors van fer les constatacions pertinents i van poder determinar que la dona s’havia anat apropiant els diners corresponents als pagaments de diferents conceptes de comunitats de veïns.
El ministeri fiscal demana per aquests fets una pena de dos anys de presó condicional per l’apropiació i quatre mesos més condicionals per la falsificació dels documents que la dona va haver de fer per justificar els pagaments. La defensa, de la seva banda, va insistir que la dona ja ha retornat gairebé la totalitat dels diners i va sol·licitar que la pena no fos superior a un any i dos mesos de presó totalment condicional.

Petició de
dos anys per
introduir droga al país

Dos anys de presó, part condicional, i 400 euros de multa, és la pena que demana el ministeri fiscal per a un home acusat d’introduir heroïna i haixix al país. Aquesta persona, que no va comparèixer ahir davant del tribunal, va ser controlada a la frontera del riu Runer amb 1,2 grams d’heroïna i 4,6 grams d’haixix. El control, tal com va manifestar un dels agents que va participar en el registre, va tenir lloc durant una acció rutinària de demanda de la documentació i quan se li va preguntar a l’home si duia algun tipus d’estupefaent, ho va negar. Després va explicar que la droga no era seva i que l’hi havia donat un tercer perquè l’entregués a Andorra a una altra persona. La defensa es va mostrar d’acord amb la qualificació dels fets feta pel ministeri públic, però va exposar que la pena no ha de superar l’any de presó condicional i els 200 euros.

Lesions en una discoteca sense
una causa aparent

Cap dels testimonis ni el mateix agredit van poder donar ahir una explicació clara de per què el porter d’una discoteca li va donar un cop de puny sense que abans hi hagués hagut cap mena de discussió. El ministeri fiscal, però, considera provat que el porter és culpable de la fractura de nas que va patir el client el mes de juliol del 2007 i creu, a més, que aquesta lesió es va produir arran d’un cop de puny. És per això que demana una pena de divuit mesos de presó condicional. La defensa, de la seva banda, va manifestar que les proves no permeten assegurar amb rotunditat que fos el porter la persona que va agredir el jove i va exposar que els diferents testimonis són amics del noi, i per tant és possible que “els fets no passessin tal com diuen”. En aquest sentit va insistir que el metge d’urgències havia manifestat que la fractura s’hauria pogut produir per un cop de puny o bé per un cop amb qualsevol objecte, arran d’una caiguda, i per tant demana l’absolució.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic