Diari digital d'Andorra Bondia

La Batllia rebutja la demanda dels veïns de la depuradora


Escrit per: 
M.F.


La Batllia ha desestimat les demandes que van interposar diversos veïns de la depuradora d’Anyós per aturar el projecte d’ampliació d’aquesta infraestructura, que va ser adjudicat pel Govern anterior.

La sentència arriba precisament quan aquests treballs estan a punt d’acabar. Les tasques tenien per objectiu corregir el mal funcionament de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) nord-occidental i també ampliar l’equipament per fer front als increments de població que hi ha hagut des que es va construir, fa deu anys.
Els demandants, en diferents autes presentats el 2008, volien un canvi d’ubicació de l’EDAR per l’impacte visual i les males olors que provocava, denunciaven que l’obra s’havia adjudicat abans d’elaborar l’estudi d’impacte ambiental i impugnaven la declaració d’interès nacional que en va fer el Govern. La sentència conclou que el procés de licitació i adjudicació del projecte, així com la declaració d’interès nacional i l’assignació d’una ampliació per reduir els impactes de l’obra, és ajustat a dret.
La sentència, de data 7 de gener, conclou que el procés de licitació i adjudicació del projecte compleix el reglament per a la realització de treballs o activitats que modifiquin l’estat actual del terreny, perquè no es va fer l’adjudicació definitiva fins que el projecte constructiu i l’avaluació de l’impacte ambiental van ser declarats favorables.
A més, la Batllia també resol que és legal que el Govern triï l’emplaçament d’un equipament públic, i a més tenint en compte que es va fer un estudi de viabilitat en una altra parcel·la, que es va considerar inoportú per motius econòmics, temporals i tècnics.
La sentència desestima les al·legacions relatives a l’impacte negatiu en l’entorn, perquè mai s’ha fet cap prova que determini una afectació en la salut de les persones, i també rebutja la demanda contra la declaració d’interès nacional perquè es tracta d’una infraestructura hidràulica i de sanejament i perquè el Comú de la Massana va emetre l’informe corresponent.
Finalment, també es considera que no hi ha cap greuge de legalitat en la convocatòria del concurs per al projecte i la realització dels treballs de millora de la integració i la reducció dels impactes de l’estació depuradora, que es va fer posteriorment per assegurar que les obres quedessin integrades en el paisatge i no provoquessin males olors.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic