Diari digital d'Andorra Bondia
El judici es va reprendre ahir a la tarda.
El judici es va reprendre ahir a la tarda.

L’acusació vol 6 i 12 anys de presó pel cas de l’apunyalament d’Encamp


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

Després d’un mes i mig de suspensió, ahir es va reprendre el judici del cas del jove apunyalat més de vuit cops al seu domicili a Encamp el 16 de juny del 2017. La vista del judici es va celebrar el 13 de desembre passat i es va allargar fins al dia següent quan una membre del tribunal es va sentir indisposada i el judici es va haver d’ajornar. Ahir només corresponia la lectura dels informes finals on la fiscalia considera provat el delicte major d’assassinat en grau de temptativa i proposa la pena de cinc anys de presó per al jove agressor, per ser menor de 21 anys, i expulsió definitiva del Principat a més de 908 euros més interessos com a responsabilitat civil a la CASS. Per a l’altre processat, el presumpte encobridor dels fets (que també té pendents altres delictes per robatoris) el ministeri públic el considera coautor del delicte i demana 9 anys de presó, tot i això si el tribunal no el considera responsable de l’assassinat reclama que se’l culpi del delicte major d’encobriment d’assassinat i d’un delicte menor d’omissió de socors, amb una pena de quatre anys de presó i també 908 euros per pagar a la CASS. Per la seva banda, l’acusació particular reclama 12 anys de presó per a aquest últim i 6 anys per a l’altre processat per ser menor de 21 anys. Els danys ocasionats a la víctima els comptabilitza en uns 100.000 euros. En canvi, la defensa del jove agressor al·lega que en el moment dels fets va patir un trastorn mental transitori i per aquest motiu reclama l’absolució, per tant aquesta part considera que no cabria responsabilitat civil. Aquesta part reclama que si el tribunal no considera el trastorn, que la pena a imposar no sigui superior a tres anys de presó, dels quals dos anys i mig ferms.

La defensa del segon processat o presumpte encobridor demana l’absolució perquè considera que no hi ha proves fermes contra ell.

Recordem que durant el judici les versions confuses de totes dues parts van fer que tant la fiscalia com la defensa d’un dels processats canviessin les argumentacions de l’informe. Segons l’agressor (que roman a la presó des que el 18 de juny, dos dies després dels fets, fos detingut) ell va anar al pis de la víctima perquè li devia 3.000 euros per assumptes de droga. La víctima li va obrir la porta amb un ganivet i ell “en defensa pròpia” el va agredir amb el ganivet i també amb un bat de beisbol. Els informes forenses determinaven fins a vuit ganivetades, algunes el van deixar en un estat molt greu. La víctima va haver de ser ingressada a un hospital català durant uns dies. L’altre, el presumpte encobridor, l’esperava a baix, segons aquesta part.

La víctima va declarar que no recordava molt d’aquella nit però sí que recordava a tots dos rient-se d’ell quan es trobava mal ferit a terra.

“Estàvem de festa i em van trencar un got al cap”

“Estàvem de festa i em van trencar un got al cap”, així va explicar ahir un home espanyol que va venir el març del 2016 al Principat i va patir una agressió per part d’un altre home que no va comparèixer ahir al judici. Segons la víctima, no coneixia l’agressor i no va intercanviar cap paraula amb ell. Així ho va confirmar ahir també l’amic de la víctima, que aquella nit es trobava amb ell i va ser qui va alertar i identificar l’agressor a la policia a la porta del local d’oci de la capital on van passar els fets aquell 5 de març de fa tres anys. La fiscalia ho qualifica de delicte de lesions doloses causades  amb un objecte per fer mal, i per tot reclama dos anys de presó condicional, 1.500 euros per pretium doloris i 2.000 euros pel perjudici estètic, ja que la víctima va requerir punts de sutura a la cara.

Jutjat un policia que es va fer passar per copilot en un accident 

Ho va fer “per vergonya”, perquè feia poc que havia entrat a formar part del cos d’ordre. Així ho va confessar ahir un agent policial. L’home anava acompanyat d’un amic el 4 de febrer de l’any passat i havien sopat i pres “dues cerveses”, van baixar a la capital i quan anava a aparcar el cotxe a l’aparcament de les Boïgues, just a sota del despatx policial, va anar en contra de la vorera de l’entrada de l’aparcament i va perdre el control i el cotxe es va quedar encastat. Com que havien d’avisar a la policia, l’agent i l’amic van decidir canviar-se els papers pensant que tot quedaria en una sanció administrativa i així l’agent (el conductor) no quedaria malament davant dels companys policies. Segons va dir l’agent processat, no pensaven que l’amic donaria positiu en el control d’alcoholèmia, el qual va donar més d’un gram, motiu pel qual va ser arrestat. L’agent està acusat del delicte de creació mediata de document inveraç perquè als informes policials hi figura que ell va dir que conduïa l’amic. Va ser en la segona declaració de la Batllia quan va declarar la veritat, perquè entre altres raons també hi ha les gravacions del pàrquing, en les quals es veu com els dos subjectes es canvien de lloc. La fiscalia considera provat el delicte de creació de document inveraç perquè considera que l’informe policial és redactat per un funcionari i té conseqüències per a tercers. Per tot, demana 18 mesos de presó condicional i la inhabilitació per un període de cinc anys per a l’agent processat. 

La defensa, en canvi, considera que l’informe policial no és cap prova i que allò que posa als informes s’ha de contradir perquè els agents que els van redactar no recordaven ahir si els ho havia explicat el policia acusat o va ser el company. Per tot, demana l’absolució del policia acusat. 

Jutgen un home que va trencar el vidre del cotxe policial 

La fiscalia demana 18 mesos de presó condicional i multa de 2.000 euros per a l’home que el juliol del 2015 va ser arrestat per la policia per provocar aldarulls a diversos supermercats del Pas de la Casa. L’home està acusat dels delictes de lesions doloses per pegar un altre home, i d’amenaces no condicionals i de resistència a l’autoritat perquè en ser arrestat va impedir la feina dels agents policials i va amenaçar de mort un altre agent i li va dir que coneixia la seva mare. 

Ahir el Tribunal de Corts el va jutjar, però ni l’acusat ni la suposada víctima van assistir al judici. Sí que van declarar en qualitat de testimoni un empleat d’un supermercat que va separar agressor i agredit i també els agents policials que el van arrestar. Els policies van dir ahir que l’home (que anava sense samarreta) els va atacar i quan estava emmanillat el van deixar dins del cotxe.

L’home va intentar sortir trencant el vidre del vehicle policial. També van confirmar les amenaces rebudes. 

La fiscalia considera provats els fets, i a més de la pena i la multa esmentades li reclama la responsabilitat civil  de pagar 1.500 euros pel concepte del dolor patit per l’agredit i 750 euros pel perjudici estètic a més de satisfer a la CASS la suma de 169 euros. 

Per la seva banda, la defensa accepta els delictes pels quals s’acusa el seu client, però argumenta que l’home pateix un trastorn (negat per fiscalia).  Segons aquesta part, l’home ja té antecedents penals per cremar el negoci on treballava la seva dona. Considera que en el moment dels fets patia un trastorn que sumat a l’estat d’embriaguesa que patia hauria de considerar-se com atenuant per part  del tribunal. Per això reclama que la pena no sigui superior a sis mesos de presó condicional. 

acusació
presó
cas
apunyalament
Encamp
Número de vots: 50
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic