Diari digital d'Andorra Bondia
La utilització del cinturó és una de les altres accions sobre les quals s'ha centrat la campanya.
La utilització del cinturó és una de les altres accions sobre les quals s'ha centrat la campanya.

Les sancions per l'ús del mòbil segueixen augmentant i ja en són 260


Escrit per: 
Redacció / Foto: Cos de policia

Les sancions per l’ús d’un dispositiu mòbil han augmentat en el que portem del 2022, amb un total de 260 incloent les imposades fns ara. El 2021 se’n van imposar 139, el 2020, 109, i el 2019, 117. Aquesta és una de les dades que es desprèn del balanç de la darrera campanya de controls policials centrada precisament en l'us del mòbil al volant, la utilització del cinturó de serguretat i les revisions de la ITV. Quant a la utilització del mòbil durant la conducció, la policia remarca que és una de les distraccions més freqüents. Una infracció que, a més del perill que genera, suposa sancions més elevades des de l’entrada en vigor del nou Codi de la Circulació.

La policia ha efectuat 639 controls durant la darrera campanya que s’ha tancat amb un total de 103 sancions, la majoria de les quals, 54, relacionades amb la ITV. En concret, se n’han imposat 41 per no presentar-se a la inspecció tècnica de vehicles en el termini establert reglamentàriament i 13 per circular sense el distintiu en vigència. La Policia ha multat 34 persones més per no dur el cinturó i 15 per fer servir el mòbil al volant.  

El cos de policia insisteix en la importància de passar satisfactòriament la ITV perquè no fer-ho repercuteix en la seguretat de tots els usuaris de la xarxa viària. De la mateixa manera, es ressalta la necessitat i obligatorietat que tots els passatgers d’un vehicle duguin el cinturó de seguretat cordat, un element que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident. 

Fora de la campanya, però en el decurs dels controls, els agents han imposat 34 sancions més als conductors. Una ha estat per avançar trepitjant una línia contínua, tres per circular amb motocicleta o ciclomotor sense els guants obligatoris, dues per conduir sota els efectes de l’alcohol, nou més per no respectar algun senyal prohibitiu i una per no respectar els semàfors, dues per no poder exhibir el permís de conduir tot i tenir-lo, dues més per conduir amb el permís caducat, una per no dur el vehicle degudament matriculat, una altra per no disposar d’assegurança, nou per no poder mostrar-ne el comprovant  i, finalment, tres més per no portar els miralls retrovisors exigits o portar-los en mal estat. Així, el nombre total de sancions s’eleva a 137. 

sancions
mòbil
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic