Diari digital d'Andorra Bondia
Una de les estacions del servei de bicicleta elèctrica compartida.
Una de les estacions del servei de bicicleta elèctrica compartida.

Montre recorre al TS l’anul·lació de l’adjudicació de la bici elèctrica


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: BonDia

Montre SL, l’empresa concessionària del servei de bicicleta elèctrica compartida, ha presentat un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia contra la sentència de la Batllia que anul·la l’adjudicació. En el recurs, la societat guanyadora sol·licita a la justícia que revoqui “en tots els seus extrems” la sentència recorreguda i desestimi la demanda interposada per Etna Serveis SLU (l’altra empreses que es va presentar al concurs) en la seva integritat, declarant que l’adjudicació de la concessió a favor de Montre SL és conforme a dret.

En el mateix recurs, la societat afegeix que, en cas que es confirmés la sentència dictada per la Batllia i, per tant, es declarés la nul·litat de l’adjudicació a favor d’aquesta empresa, demana que es condemni el Govern a indemnitzar Montre SL en concepte de danys i perjudicis. Això fa referència a totes les despeses derivades de la posada en marxa de la concessió; les despeses de les indemnitzacions que la societat es vegi obligada a satisfer com a conseqüència de la rescissió dels contractes laborals establerts amb els treballadors i els contractes de prestació de serveis, subministrament i publicitat; el 20% del resultat d’explotació estimat per a tot el termini de la concessió, tal i com recull l’oferta presentada per Montre SL, en concepte de lucre cessant; i la integritat de les costes processals.
En el recurs, Montre SL remarca que és “absolutament falsa” l’afirmació d’Etna Serveis SLU recollida a la sentència per la qual s’indica que l’adjudicatària hauria presentat una oferta que preveu la subcontractació de tot el personal a excepció del gerent, un fet que va en contra del que s’estableix al plec de bases. En aquest sentit s’assegura que Montre SL disposa d’una administrativa per atendre el públic i tres tècnics per portar a terme les tasques de manteniment i reparació de les bicicletes, tots ells assalariats. Per altra banda, l’adjudicatària també assenyala que, contràriament al que considera la sentència de la Batllia, el sistema informàtic de gestió del servei és propietat seva i no del proveïdor (Andorsoft). D’aquesta manera, Montre posa en relleu que el Tribunal de Batlles ha incorregut en un “greu error” quan afirma que “la subcontractació del subministrament i manteniment del sistema informàtic de gestió és clara” ja que confon la reserva de propietat intel·lectual que Andorsoft reivindica amb la seva proposta tecnicoeconòmica. 
En tot cas, Montre SL argumenta que, a diferència del que estima la sentència de la Batllia, l’adjudicació no vulnera cap precepte legal, ni el plec de bases, ni la Llei de contractació pública, ni els principis de transparència, igualtat i lliure concurrència. Així assenyala que el Govern va prendre en consideració i va valorar les dues ofertes, considerant més adient la presentada per Montre SL per qüestions tècniques i econòmiques, ja que “el cost de la concessió per a les arques públiques hauria estat molt superior en el cas que l’empresa designada hagués estat” Etna Serveis SLU. 
Cal recordar que la sentència de primera instància assenyala que l’anul·lació de l’adjudicació del servei de bicicleta elèctrica compartida no impedeix que el servei es mantingui de forma provisional amb la companyia concessionària per tal de no perjudicar-ne el funcionament normal.

Montre
TS
anul·lació
adjudicació
bici elèctrica

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte