Diari digital d'Andorra Bondia
L’home tenia exposades fins a 10 armes sense els permisos corresponents.
L’home tenia exposades fins a 10 armes sense els permisos corresponents.

Petició de dos anys de presó condicional per vendre armes prohibides


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

A una botiga de roba i complements ubicada a Andorra la Vella, durant el 2015 i fins al juliol d’aquell any, hi havia exposat material de guerra, tant de roba, com banderes i armes, algunes de la Segona Guerra Mundial, i almenys dos fusells van ser venuts. Ahir van jutjar el gerent d’aquesta botiga perquè el ministeri fiscal l’acusa del delicte major de dipòsit i tràfic d’armes. L’home va reconèixer vendre dues de les 10 armes que tenia allà exposades però al·lega que eren d’un tercer (el qual ja ha estat condemnat per l’afer). 

El processat va declarar ahir que molt del material bèl·lic era de l’home que li havia arrendat el local i que li va dir que ho deixaria allà. Segons l’acusat, les armes eren un reclam per a molts clients. “Inclús venien policies espanyols i andorrans a fer-se fotos amb el material”, va declarar el botiguer. Segons ell si algú l’hagués alertat que això era il·legal ho hauria retirat de l’exposició.

Venda pactada 
El ministeri públic considera que les armes les tenia per a la venda, perquè consten dues vendes i a més va acordar amb el propietari quedar-se amb el 50% de l’import del preu, tal com va reconèixer el processat. A l’informe judicial hi figura el llistat de les 10 armes que hi havia exposades. Nou d’elles no estaven degudament inutilitzades i l’altra, malgrat que sí que ho estava, no disposava, com cap altra, dels dos certificats que fan falta perquè siguin armes legals que es puguin comercialitzar. Es tracta d’un certificat de l’armeria i un de la policia. La fiscal va remarcar el que va dir un agent policial, que ahir va declarar com a pèrit, sobre la importància que les armes han d’estar ben inutilitzades “perquè si arriben en males mans poden ser un material perillós”, va dir la fiscal. 

Per tot, la fiscal demana dos anys de presó condicional pel delicte major de dipòsit i tràfic d’armes i també el comís de les armes. 
A l’altra part, la defensa va al·legar que el processat no va efectuar cap venda directa, sinó que va fer d’intermediari entre els dos compradors i el propietari. També afirma que “és innegable que en l’estat que es trobaven les armes no es podien fer disparar. No eren operatives”, va matisar  el lletrat. Per tot considera, que tal com va qualificar la batlle instructora al propietari de les armes, els fets són constitutius d’un delicte de tinença il·legal d’armes prohibides, fet pel qual reclama que la pena no sigui superior als sis mesos de presó condicional. I també va recordar el fet que policies de l’ambaixada d’Espanya es van fer fotos amb el material bèl·lic, per remarcar que ningú el va alertar de la perillositat o il·legalitat. Finalment la defensa va al·legar que el processat va ser “enganyat” pel propietari, que li va dir que les armes tenien els permisos corresponents.

petició
anys
presó condicional
vendre
armes
prohibides

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte