Diari digital d'Andorra Bondia
Tributs i Fronteres imposa sis multes per contraban de tabac.
Tributs i Fronteres imposa sis multes per contraban de tabac.

Sis sancions per contraban de tabac per un import total de 8.024 euros


Escrit per: 
P.G. / Foto: Policia

El departament de Tributs i de Fronteres va imposar la setmana passada sis sancions per infracció de contraban. D’aquestes, dues van dirigides a persones desconegudes i les altres quatre a persones amb noms i cognoms que ahir va publicar el Butlletí Oficial d’Andorra (BOPA). Es tracta d’aquelles sancions que el mateix departament no pot notificar, per diversos motius, a dites persones. 

L’import de les sis sancions suma 8.024 euros i el comís de la mercaderia de tabac del total dels sis casos són 2.306 paquets de tabac.
Cal remarcar que en quatre casos el tabac comissat és de la marca Phillip Morris  i en un d’ells és de Pall Mall. Hi ha un cas en el qual no s’especifica la marca del tabac. En aquest darrer cas també es va comissar, a més de la mercaderia, el vehicle que es va utilitzar per transportar-la.  Es tracta d’un cotxe Citroën model C5 amb matrícula francesa. 
Hi ha dues sancions que tenen  l’import més petit i que totes dues han comès la infracció de transportar 100 paquets de tabac, per la qual cosa han de pagar 348 euros. La multa amb l’import més elevat és de 3.480 euros i correspon al contraban de 1.000 paquets de tabac. 
Els multats tenen un mes des d’ahir per pagar les multes al despatx del departament de Tributs i de Fronteres, ubicat a l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes. En el mateix termini també poden presentar un recurs administratiu en contra davant la Comissió Tècnica Tributària.

Altres multes
Les infraccions per contraban estan contemplades en l’article 249 de la llei 5/2004 del Codi de duana. El BOPA publicava ahir una altra sanció, en aquest cas recollida en l’article 247 del mateix codi, que fa referència a la “falsa declaració” contra una agència de duana que haurà de pagar 150 euros de multa i a la qual no li ha pogut notificar personalment. En aquest cas és el ministre de Finances, Eric Jover, qui dicta la resolució.
Finalment, Tributs i Fronteres també va imposar una multa de 150 euros per una infracció simple a una societat per no presentar les declaracions de l’impost sobre societats dels exercicis 2015 i 2016.

sancions
contraban
tabac
8.024 euros
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic