Diari digital d'Andorra Bondia

Un dels implicats en la trama de contraban de la Seu aconsegueix que li rebaixin 60.000 euros la fiança


Escrit per: 
Agències

Un dels implicats en la trama de contraban de tabac descoberta la setmana passada a la Seu d'Urgell ha aconseguit que la jutge que porta el cas li rebaixi la fiança dels 70.000 euros inicials als 10.000, tal com informen des de l'Agència EFE.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la jutge ha rebaixat la fiança a Gerard T.A., que ja ha fet efectiu el pagament de la nova fiança i està previst que les pròximes hores pugui sortir de la presó.
Gerard T.A. serà el quart imputat que abandoni la presó un cop pagada la fiança, després que aquest dilluns ho fessin l'exconseller Jordi Ausàs, que va pagar 145.000 euros de fiança que li va imposar la jutge sense cap rebaixa, i dos imputats més, José Félix T.A i Antoni R.E.
La resta d'imputats també han sol·licitat a la jutge que els rebaixi la fiança, tot i que les seves peticions encara no han estat resoltes. Dels nou acusats de pertànyer a la banda organitzada, la jutge en va deixar dissabte dos en llibertat provisional i va fixar fiances que van dels 23.000 als 145.000 euros per als altres detinguts, als quals se'ls imputa un delicte continuat de contraban de tabac i un delicte de pertinença a grup criminal organitzat.

Ausàs rep mostres de suport a través de les xarxes socials
L'exconseller i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, ha rebut moltes mostres de suport des que es va conèixer la seva detenció el passat dijous. De fet, al seu perfil de Facebook hi ha centenars de missatges que expressen el seu suport més enllà de les acusacions que se li imputen. Són molts els que es mostren indignats pel que consideren que ha estat un tracte injust per part de la justícia i els mitjans de comunicació, ja que creuen que no s'ha respectat la seva presumpció d'innocència i que ha rebut un tracte diferent a la resta de detinguts.
De la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dimarts la integritat de l'exconseller Jordi Ausàs i ha indicat que li costa molt de creure l'acusació que pesa sobre ell. Segons que ha indicat Junqueras en unes declaracions a Catalunya Ràdio recollides per l'Agència EFE, encara que ERC s'ha vist obligada a suspendre de militància de forma cautelar Jordi Ausàs, ell personalment està 'estranyat' per la detenció de l'exconseller. En aquest sentit, ha manifestat que 'jo, pel que conec de Jordi Ausàs, em sembla una persona extraordinària, una molt bona persona, modesta, prudent, que mai ha ostentat res de res, pel que em costa molt de creure que els delictes que se li imputen siguin veritat. No m'ho puc creure'.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte