Diari digital d'Andorra Bondia
El domicili on va disparar la pistola és al mateix carrer que el Lycée Comte de Foix.
El domicili on va disparar la pistola és al mateix carrer que el Lycée Comte de Foix.

Un home controlat per disparar dos trets amb una pistola prop del Lycée


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Al voltant de les tres de la tarda de dilluns passat la policia era alertada per un veí que en un edifici del mateix carrer del Lycée Comte de Foix, a la capital, un home havia disparat almenys dos trets amb una arma simulada o d’aire comprimit. Des del cos asseguren que l’avís va produir una alerta important atesa la proximitat de la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, i per això van enviar-hi tres patrulles policials. En realitzar les actuacions escaients, els policies van comprovar que es tractava d’un veí d’una seixantena d’anys que havia disparat una de les armes que tenia al seu domicili. 
Com que no va causar cap dany personal ni material d’importància no va ser detingut però sí que va ser traslladat a les oficines centrals de la policia per efectuar-li l’enquesta pertinent i on no va saber explicar el perquè havia disparat l’arma. Els agents només li van aplicar una contravenció penal perquè havia consumit i posseïa producte estupefaent. L’afer no va tenir major transcendència però sí que va provocar un ensurt, no només als veïns que van escoltar els trets sinó al mateix cos policial, per ser previ a la visita de Macron i per trobar-se en un lloc sensible com és la proximitat del Lycée. La policia també va confiscar la resta d’armes que tenia l’home al domicili, totes elles d’aire comprimit i de fogueig, segons marca la llei perquè malgrat n’estigui permesa la venda n’està prohibida la possessió. 

Es poden comprar armes però no tenir-ne

És una part de la legislació pendent de canviar, no només perquè és preconstitucional sinó pel buit legal que des de diversos sectors s’ha denunciat. El decret sobre possessió, ús i circulació d’armes que data del tres de juliol de 1989 permet la comercialització de certes armes però en prohibeix el port, possessió i ús. Una incongruència que deixa en mans del tribunal la interpretació i la lectura de la intenció del subjecte que té en possessió aquestes armes. Així, a Andorra es poden vendre pistoles d’aire comprimit, esprais de defensa personal i armes de descàrregues elèctriques però el seu port o possessió són il·legals. 

home
controlat
disparar
dos
trets
pistola
prop
Lycée
Comentaris: 2

Comentaris

BON DIA ALS AMICS DE BONDIA. SOC EL DELS TRETS. SI NO VINGUES MACRON I NO ESTES EN FRONT DEL LICEE NO AGUES PASAT RES. DEMANO PERDO A TOTS EL AFECTATS PER EL SOROLL. PERDO.
TORNO A SER EL DELS TRETS. SI QUE ELS VAIG EXPLICAR EL PERQUÈ DELS TRETS, ERA PER PROVAR UNA PISTOLA QUE ACABABA DE COMPRAR. Y L'ESCRIT DE LA SENYORA PEPA GALLEGO REFERENT AL CONSUM D'ESTUPEFAENTS ES TOTALMENT UNA MENTIDA. SI QUE TENIA POSSESSIÓ.. PERDONI SRA. GALLEGO LA INFORMACIÓ DE LA POLICIA ERA DOLENTA.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic