L’aposta de la Federació Andorrana de Natació per Hocine Haciane com a director tècnic de l’ens només dura dos mesos
 
De la seva boca, ben tapada per una frondosa barba, sempre en surt una paraula: somni. Hocine Hacine, dos mesos després de ser nomenat nou director tècnic de la Federació Andorrana de Natació (FAN), plega. Rescindeix el seu contracte amb l’ens i complirà un altre somni. Lluny de la natació. Sembla que ningú, en el món de l’aigua del país, l’ha captivat o, potser, més ben dit, pocs el deuen haver escoltat. Ara serà entrenador de fitnes amb entrada al món virtual, és a dir, a una plataforma online (corzzofit) d’entrenaments personals que lidera la model, presentadora de televisió i actriu argentina resident al país, Corina Randazzo. “He decidit deixar la FAN perquè només vivim una vegada i hem de viure els nostres somnis a fons”.
Hocine Haciane, el nedador més premiat del país, va arribar a l’ens per substituir Xavier Torrallardona. Aquesta aposta ha caducat ben ràpid: dos mesos. “És una experiència que quan va arribar jo volia sentir i viure-la, però em mou més el fitnes. Un ha de viure la seva passió perquè es tracta d’una feina que m’omple. Podré treballar amb gent perquè intenti canviar els seus hàbits tant alimentaris com físics. És un sector que m’encanta i jo he d’agafar el que més feliç em fa”. 
La natació, una de les seves grans passions, la deixarà de banda i sense cap tipus de retret. “Agraeixo moltíssim l’oportunitat que m’han donat i evidentment els he dit que no em desvinculo del tot ja que si volen comptar amb mi en alguna ocasió puntual aquí estaré, i més en el tema físic”. A l’hora de fer balanços, Hocine Haciane es mossega un xic la llengua. “Passa a totes les federacions, però jo crec que hi ha un greu conflicte entre els ens i els clubs i també els entrenadors. Jo entenc la posició que ocupen; tot i això, haurien de creure més en la gent que arriba i els dona un altre punt de vista. Els típics comentaris d’això no funcionarà o de no fer coses perquè diuen que a Andorra mai s’ha fet així. Amb aquests comentaris te n’adones que la gent no vol evolucionar. En l’evolució hi ha el canvi”.
En el seu nou càrrec a l’ens  i en aquests dos mesos, Haciane no s’ha trobat amb cap connexió personal i tècnica. “Soc una persona que creu que si no somiem no aconseguim res, i quan et trobes amb gent amb la qual treballes i no somien amb tu es converteix en quelcom més complicat”. A la pregunta de si l’han deixat treballar, l’exdirector esportiu somriu a l’hora de respondre. “Sí que m’han deixat, sí, però ha estat difícil. Tot i que ho entenc perquè aquesta feina és així. A la nova feina em trobo amb unes vibracions diferents. Com a nedador, per exemple, jo he fet coses molt maques i tot perquè m’agradava molt entrenar. En el sector de fitnes et trobes a gent molt agraïda i en la natació no m’ha passat tant”.
A l’hora de parlar de resultats dels nedadors, Haciane fa una lectura positiva. “Una de les parts més positives és que tinguem molts nedadors entrenant fora del país, però continuo pensant que més nedadors vagin fora per aconseguir un nivell més alt per tornar a aconseguir una mínima olímpica. He parlat amb molts nedadors del país i els he dit que si realment la natació és la seva passió que ho donin tot. I si no és la seva passió que deixin de nedar i no perdin el temps”. L’exnedador va dir una frase amb esperit crític. “A vegades volem resultats, però no volem treballar. Aquí a Andorra pocs atletes despunten i això que tenim una qualitat de vida brutal amb molt bones instal·lacions. Hi ha molts pares que es posen enmig de la feina dels entrenadors. M’agradaria que hi hagués més educació. Es limiten ells mateixos. S’hauria de treballar molt més i creure molt més en un mateix”. 
També demana suport psicològic per als esportistes. “Ho necessiten perquè estan molt perduts. Hi ha molta necessitat de formar, però hi hauria d’haver suport psicològic. Per desgràcia no crec que hi apostin. Aquí he vist nedadors molt bons, però el que no he vist és el cap net”. La natació no l’ha aprofitat. Ara l’espera el fitnes. Serà un somni millor?