Adeu a la ratxa de set triomfs seguits

V. D.
La vuitena victòria consecutiva es va quedar en només paraules i en cap fet. El Bàsquet Club MoraBanc va dir adeu a una ratxa de set triomfs seguits a la pista d’un rival directe, l’Herbalife Gran Canària. A més a més, l’equip dirigit per Joan Peñarroya, molt tous en defensa, perden el bàsquet average amb els canaris en caure derrotats per 99 a 95. Malgrat patir la desena derrota de la temporada, els andorrans continuen en llocs de play-off per al títol, però baixen una posició, és a dir, se situen vuitens i veuen com l’Iberostar Tenerife s’apropa a només una victòria i l’UCAM Múrcia a dues.
L’autèntic botxí dels de Peñarroya va ser un ala pivot experimentat de 36 anys i amb moltes temporades a la Lliga ACB. De fet, porta al bàsquet espanyol des del 2005 quan va jugar a l’Akasvayu Vic. Al 2011 va marxar, però no va trigar a tornar per militar al Joventut. Eulis Báez no és un desconegut i molts saben com les gasta amb bona mà des de la llarga distància i bons moviments a prop de la cistella. El BC MoraBanc no el va saber aturar i va acabar el partit amb 22 punts en 22 minuts amb només un error en un tir de dos punts i un també des de la línia de tir lliure. Ningú el va saber frenar i més quan els de Peñarroya vencien per 75 a 76, Eulis Báez va tenir tres 2+1 consecutius que es van convertir en un parcial de 9 a 0. Fins i tot el tècnic Joan Peñarroya va rebre una tècnica en uns minuts bojos. Molt bojos. I qui va saber aprofitar-ho va ser l’Herbalife Gran Canària per endur-se el partit. El punt a favor dels andorrans és que van competir fins al final, però això ja va amb el seu ADN. Això sí, sense defensa en una pista com la de l’Herbalife Gran Canària és molt complicat guanyar.
El primer quart va estar presidit per la màxima igualtat. El veterà base, de 39 anys, Albert Oliver no va estar gens fi i el BC MoraBanc va mostrar-se molt encertat des de la línia de 6,75 amb triples de Shurna, Albicy, Sanè i dos de Jaka Blazic. Això sí, els de Luis Casimiro només van anotar-ne un i va ser des de la línia de mig camp sota la mateixa botzina del nord-americà ex Manresa, DJ Seeley per deixar el 21 a 22.
Tot va continuar amb la mateixa tònica al segon quart fins a arribar al final, on els andorrans van clavar un parcial de 4 a 13 per situar el 43 a 48 al descans. El millor del segon quart van ser els 7 punts de Colton Iverson. Alguns deuen pensar que no només ha vingut per defensar.
L’Herbalife va serrar les dents en defensa. Es van mostrar més agressius i van saber aprofitar les nombroses pèrdues del MoraBanc per anotar en contraatacs. L’encert ofensiu de Landing Sanè va mantenir la igualtat, però Báez ja va començar a aparèixer per donar l’estocada definitiva a l’últim quart. El tercer quart va acabar amb un 69 a 66 al marcador i amb dos equips que no volien perdre de cap de les maneres, però on algú estava condemnat a claudicar.
Els de Peñarroya van arribar a set minuts per al final amb un 75 a 76 a favor i que podia haver estat un 75 a 77 si Vlado Jankovic no hagués fallat l’addicional. El tècnic Luis Casimiro va apostar per la carta Eulis Báez i la jugada li va sortir a la perfecció. El dominicà no va fallar. El parcial va ser de 9 a 0 amb un 84 a 76. Els de Peñarroya ho van intentar tot, però un triple de DJ Seeley i una cistella de Báez esgotant la possessió va fer claudicar el MoraBanc. Adeu a la bona ratxa.

Joan Peñarroya: “L’equip està viu i està bé. Queda molt encara”

Empipat amb l’arbitratge. Joan Peñarroya ho va demostrar a la pista i també el tècnic de l’Herbalife, Luis Casimiro. Els dos entrenadors van protestar molt a la tripleta arbitral, però després a la roda de premsa muts i a la gàbia. “Si estic d’acord amb l’actuació dels àrbitres? Els que han d’estar d’acord amb la seva feina són ells, ja que jo estic content amb la meva feina”. Missatge cap a la tripleta arbitral formada per Fernando Calatrava, Vicente Bultó i Alfonso Olivares, que van tenir una actuació bipolar i que no van ser decisius en la derrota del BC MoraBanc. “No penso parlar dels àrbitres”. Això mateix va dir després d’enviar el missatge anterior. També va voler enviar un missatge d’optimisme després de trencar una ratxa de set victòries consecutives –la millor d’aquest club a la Lliga ACB–. “No canvia res, aquesta derrota. Gran Canària ens treu una victòria d’avantatge i el bàsquet average és per a ells. L’equip està viu i està bé. Queda molt encara”. Això sí, es va mostrar crític amb la defensa. “A darrere havíem d’haver estat una mica millor”.