Diari digital d'Andorra Bondia

Agenda: Què fem avui?


Exposicions

Visita nocturna a la Casa de la Vall

Dissabte 27 d'abril del 2024, Andorra la Vella

 


Teatre i dansa

64a. Temporada de Teatre " Somiatruites"

Dissabte 27 d'abril del 2024, Andorra la Vella

 

Amb un peu arrelat a terra i l’altre als núvols practiquem un funambulisme per aconseguir una harmonia que ens permeti mantenir vius els nostres somnis sense que aquests aturin la nostra vida.

Tots somien el que són.

Tots són allò que somien.

Tots som una colla de SOMIATRUITES.


+Cultura

Setmana de la Creativitat

Dissabte 27 d'abril del 2024, Andorra la Vella

 

La fotografia estenopeica és una tècnica fotogràfica feta amb una capsa fosca, sense objectiu i amb un simple forat que permet l’entrada de la llum. El taller permet descobrir la màgia de la tècnica fotogràfica més antiga.De les 10 a les 13 h i de les 15 a les 18 h

Activitat adreçada a famílies. Prèvia inscripció

                                    


Lletres

Concurs de microrelats

Divendres 5 d'abril del 2024 - Dissabte 27 d'abril del 2024, Sant Julià de Lòria

 


Lletres

Concurs de punts de llibre

Divendres 5 d'abril del 2024 - Dissabte 27 d'abril del 2024, Sant Julià de Lòria

 


Teatre i dansa

8a mostra de folklore ibèric

Dissabte 27 d'abril del 2024, Escaldes-Engordany

 

Mostra de Folklore Ibèric amb:-Grup de Folklore Casa de Portugal

-Esbart Santa Anna

-Agrupació Folklorica El Millars


Cursos i tallers

Taller de costura amb Lamlola

Dissabte 27 d'abril del 2024, Ordino

 

Brodat japonès amb llana tenyida amb tints naturals.


Exposicions

Tertúlia d’art & vermut: el nu a Andorra i l'obra de Pep Aguareles

Dissabte 27 d'abril del 2024, Escaldes-Engordany

 

On queda el gènere del nu en l’art d’Andorra? Sis artistes que han treballat el gènere del nu exposaran rotatòriament una mostra de la seva obra. En aquesta ocasió Neus Mola presentarà l'obra de Pep Aguareles i conversarà en una terúlia oberta sobre el seu treball i el paper del nu en l’art andorrà.Activitat programada en el marc de l'exposició El cos desvelat. El nu a la contemporaneïtat.

Places limitades. Reserves a centre.art@e-e.ad o tel. (00376) 802255


Activitats infantils

Taller “La sisena extinció”

Dissabte 27 d'abril del 2024, Encamp

 

'Quin animal és?' és un taller per als menuts a partir de tres anys. Inspirat en el mític joc "Qui és qui?", els participants jugaran tot coneixent els animals que conformem l'exposició fotogràfica actual presentada al MW Museu de l'Electricitat "La sisena extinció". A través del joc coneixerem una mica més a aquests animals com ara el lleó africà o l'os bru, i esbrinarem per què estan en perill d'extinció i explicarem com podem ajudar-los. T'hi apuntes?


Activitats infantils

Nascuts per llegir “Sant Jordi al revés”, a càrrec de La Minúscula

Dissabte 27 d'abril del 2024, Sant Julià de Lòria

 

Potser els nens i les nenes ja coneixen la llegenda de Sant Jordi, però en Xuspi en sap la verdadera, la que no sap ningú, la llegenda de Sant Jordi... al revés! Però abans d’explicar-la s’ha de preparar tot molt bé! Cal un drac ben especial, una princesa perfumada i un cavaller que sàpiga què ha de fer!

Aquesta sessió de contes despertarà la imaginació dels més petits, amb petits gran descobriments i moltes sorpreses inesperades!

11 hores: No caminants

12 hores: Caminants


Exposicions

Exposició: "Disseny de làmpades"

Dilluns 8 d'abril del 2024 - Dimarts 30 d'abril del 2024, Andorra la Vella

 

Exposició de projectes dels alumnes del taller de ceràmica de l'Escola d'art del Comú d'Andorra la Vella


Cinema

Programació dels Cinemes Illa Carlemany

Divendres 26 d'abril del 2024 - Dimarts 30 d'abril del 2024, Escaldes-Engordany

 

Fes un clic damunt de les imatges per ampliar-les i consultar la cartellera.


+Cultura

Visites a la fàbrica de xocolata Xocland

Dijous 8 de febrer del 2024 - Diumenge 5 de maig del 2024, La Massana

 

La primera fàbrica de xocolata d’Andorra és a la Massana, on es donen les millors condicions per fer-la: un clima generalment fred i sec de muntanya que ens permet produir una xocolata intensa i pura amb ingredients 100 % naturals.A Xocland ens ocupem del procés integral de fabricació de la xocolata: seleccionem les millors faves de cacau del món i les processem amb una tecnologia d’avantguarda per produir xocolates i bombons frescos, de qualitat excepcional. Tot fet al Principat.


Música

Temporada 2024 Auditori Nacional d'Andorra

Divendres 12 de gener del 2024 - Dissabte 11 de maig del 2024, Ordino

 

TEMPORADA 2023 AUDITORI NACIONAL D'ANDORRACicle de concerts:Laura Andrés12 de generKomanem3 de febrerSalvador Sobral24 de febrerAna Tijoux7 de marçGinestà19 d'abrilPersefone + ONCA4 de maigCicle Foyer de dansa contemporàniaXavi Pérez · CREDERE20 de generClémentine & Lisard23 de marçEmma Riba11 de maig


Conferències

Cicle de xerrades “PER AMOR A L’ART”

Dimecres 18 d'octubre del 2023 - Dimarts 14 de maig del 2024, Escaldes-Engordany

 

Per amor a l’art és un espai de xerrades obert a tothom, especialment a les persones que vulguin atansar-se al món de l’art en un ambient distès.

Ou mama! Dimecres 18 d’octubre del 2023A càrrec de Txell Díaz Sànchez, historiadora de l'art, actriu, directora de teatre i mare

La maternitat ha estat àmpliament representada en l'art, des de les dolces mares lactants renaixentistes, a les monstruoses mares com Medea. Però sortint de les representacions més canòniques i patriarcals, què trobem? Com representem les dones i la maternitat amb tots els múltiples sentiments contradictoris i complexos que sorgeixen al ser mare.

La màscara: del xaman a InstagramDimecres 21 de febrer del 2024A càrrec d’Aurora Baena Garròs, historiadora de l’artL’ocultació del rostre a través de dispositius físics o virtuals ha acompanyat a la humanitat des dels orígens. Analitzarem què amaga i què ensenya la màscara en diverses cultures i com el món virtual contemporani n’ha adaptat el seu ús.

L’espiritisme al segle XIX i la seva influència en l’artDimecres 17 d’abril del 2024A càrrec d’Alicia Luño Laguéns, màster en gestió cultural i artista

Al segle XIX va sorgir una onada d'espiritisme en la qual s’organitzaven sessions d’hipnosi, parapsicologia i endevinació conduïdes per mèdiums. Les arts van començar a nodrir-se d’aquestes noves corrents relacionades amb el “més enllà” i la contracultura ocultista, com el simbolisme, el surrealisme i l’abstracció. 

L'artista fa l'art, però qui fa a l'artista?La contribució de les noves professions del mercat de l'art dels segles XIX i XX a l’èxit de les avantguardesDimarts 14 de maig del 2024A càrrec de Charline Bony, historiadora de l’art

Si esmentem a Ambroise Vollard, Gertrude Stein, Leo Castelli o Paul Rosenberg, esdevenen probablement figures menys evocadores que els noms de Picasso, Chagall o Valadon. No obstant això, és en part gràcies a ells que els grans artistes dels segles XIX i XX s’han convertit en llegendes. Marxants, galeristes, mecenes o grans col·leccionistes, quina influència van tenir en la producció artística? I en els artistes?


Exposicions

Exposició: "Les flors floriran de la mateixa manera"

Dimarts 23 d'abril del 2024 - Dijous 23 de maig del 2024, Escaldes-Engordany

 

Exposicions d'art.


Exposicions

Exposició INTEGRATS

Dimarts 19 de març del 2024 - Divendres 24 de maig del 2024, Sant Julià de Lòria

 

Dins les activitats programades del seu 25è aniversari, el Grup de Folklore Casa de Portugal amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esports, va inaugurar el febrer de 2023 a la seu del Ministeri (antic Hotel Rosaleda) l'exposició fotogràfica Integrats. Un recull de 14 fotografies de béns immobles d'interès cultural de les set parròquies per la fotògrafa Mireia Medeiros Carvalho. Les imatges integren el vestit tradicional de la regió nord de Portugal dins aquests patrimonis arquitectònics, adequant la indumentària en les escenes recreades en cada espai.

Aquest treball fotogràfic s'acompanya d'un documental amb producció i arranjaments de Marc Medeiros Carvalho, que recopila el making of de les sessions fotogràfiques i els testimonis de l'exministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i d'altres personalitats de les diferents parròquies que donen el seu punt de vista sobre aquest projecte que annexiona les dues cultures.

La mostra s'ha pogut veure durant el 2023 a Encamp, La Massana, Andorra la vella, Canillo i Pas de la Casa. En el cas de Sant Julià de Lòria, s'ha volgut donar més profunditat i recorregut a les imatges acompanyant-les d'objectes, fent una analogia entre peces de Portugal i peces d'Andorra. D'aquesta manera, a través d'indumentària, eines, mobles, joguines o instrument musicals, podem comparar com dues cultures aparentment allunyades no resulten tan diferents. Les peces lusitanes són aportades pel Grup de Folklore Casa de Portugal i les andorranes provenen majoritàriament de Patrimoni Cultural d'Andorra, encara que també es compta amb cessions de l'Esbart Laurèdia, l'Escola Folk dels Pirineus o particulars.


Exposicions

Exposició: "60è aniversari de Cavall Fort"

Dissabte 30 de març del 2024 - Dissabte 25 de maig del 2024, La Massana

 

Celebrem els 60 anys de Cavall Fort amb un seguit de làmines que ens ensenyen el funcionament de l’editorial des de dins de la mà dels personatges mítics de Cavall Fort com OT el Bruixot, Gil Pupila i molts altres. I com sempre, ben acompanyats de jocs i endevinalles!

 

 

Horari d'obertura:

dimarts:        de 15 h a 19 h dimecres:     de 10 h a 14 h dijous:          de 10 h a 14 h divendres:    de 15 h a 19 h dissabte:      de 10 h a 14 h i de 15 h a 19 h

diumenge i dilluns:    TANCAT


+Cultura

'EL SOMNI DE DON GUILLEM'. Una experiència màgica amb hologrames que ens fa reviure la història del país

Dilluns 23 de gener del 2023 - Divendres 31 de maig del 2024, Ordino

 

Don Guillem et convida a recordar la seva intensa vida; la relació amb el carlisme, la seva activitat com a síndic de les Valls d’Andorra, el seu paper com a promotor de la Nova Reforma i la passió dels seus dos matrimonis, en una experiència màgica amb hologrames que ens fa reviure la història del país.

El somni de Don Guillem és una experiència multisensorial que combina objectes tangibles, tecnologia i l’espai real per transportar-nos al temps del baró, a l’Andorra del final del segle xix, al capvespre d’una família poderosa, entre els murs d’una residència estival que encara conserva els records d’una nissaga que va viure entre luxes i capricis allunyats de la realitat andorrana.

Recordant el passat amb tecnologies del present per a una visita diferent a la Casa d’Areny-Plandolit.

TARIFES

-        Entrada individual: 7 € (inclou servei d’audioguies, visita a la Casa d’Areny-Plandolit, Museu Postal i exposició de l’Era del Raser i sistema immersiu).

-        Entrada reduïda: 3,50 € (grups de més de 10 persones, més grans de 65 anys, estudiants estrangers).

-        Entrada gratuïta (menors de 10 anys, targeta magna, carnet jove, carnet ICOM i d’Icomos, persones amb discapacitat, primer i tercer dissabtes del mes per als residents del país, les escoles i els estudiants nacionals, els serveis socials i el Club Piolet).

-        Visita guiada: suplement d’1,50 € per persona i amb reserva prèvia.

HORARIS

Maig-octubre de les 10 a les 14 h i de les 15 a les 18 h. Diumenges de 10 a 14 h. Diumenges tarda i dilluns tancat.

Novembre-abril de les 10 a les 14 h i de les 15 a les 18 h. Diumenges i dilluns tancat.

Consulteu els festius i les ampliacions d’horàries a: www.museus.ad.


Lletres

Club de Lectura de les Valls del Nord 2023/2024

Dimecres 4 d'octubre del 2023 - Dimecres 5 de juny del 2024, Ordino, La Massana

 

Club de Lectura de les Valls del Nord 2023-2024: 04/10 - Ordino 08/11 - La Massana 06/12 - Ordino 10/01 - La Massana 07/02 - Ordino 06/03 - La Massana 10/04 - Ordino 08/05 - La Massana 05/06 - Ordino    


Exposicions

Carme Massana

Dimecres 27 de març del 2024 - Diumenge 9 de juny del 2024, Andorra la Vella

 

Amb l’arribada de la primavera, el Govern d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella presenten a la Sala d’exposicions del Govern l’acolorida retrospectiva de l’artista andorrana Carme Massana, dintre del cicle ‘Trajectòries’, que un cop a l’any es dedica a un o una artista del país amb carrera consolidada. A través d’un recorregut temàtic, els visitants podran delectar-se amb els paisatges, les flors, els interiors, les figures, i fins i tot les pintures abstractes de Massana. No en queda exclosa tampoc l’obra més recent de l’artista.

Un estil propi, amb colors vius i perfils gruixuts, defineixen les formes de les obres de Carme Massana. L’obra de l’artista andorrana, nascuda a Lleida (1934), és figurativa però no realista, sensitiva i alhora mental. Els paisatges, les flors, els interiors o les figures són el pretext per extreure’n una forma de creació, entesa com una experiència visual i emocional en què la síntesi i la paleta de colors tenen un paper fonamental.

Inauguració: 27 de març a les 19.30 h

Programa d'activitats: 

Divendres 12 d’abril a les 20 h

Concert Primavera

A càrrec de la pianista Jeongjin Kim i el tenor Jihoon Do, guanyadors del Gran Premi Musical Lauredià 2023

 

Dijous 18 d’abril a les 18.45 h

Propostes per a un futur que garanteixi oportunitats

Filant xarxes. Fòrum de diàleg intergeneracional sobre adolescències

A càrrec del Servei de Joventut del Comú d’Andorra la Vella

 

Dijous 25 d’abril a les 19.30 h

Visita guiada a l’exposició

 

Dissabte 11 de maig a les 11 h

Classe de txikung: “Ba Duan Jin, 8 moviments per moure el Qui”

A càrrec de Jessica Morillon

 

Dimecres 22 de maig a les 19.30 h

Xerrada Amenaces a la biodiversitat vegetal d’Andorra: adaptació, extinció i plagues amb motiu del Dia internacional de la diversitat biològica

A càrrec de Manel Niell, d’Andorra Recerca + Innovació

 

Dissabte 1 de juny a les 11 h

Taller de pintura a la natura per a infants de 6 a 12 anys “Descobrim i pintem a l’estil fauvista”

 

Dissabte 8 de juny a les 18.30 h

Concert del Cicle de primavera de l’Institut de Música

 

Diumenge 9 de juny a les 11 h i a les 13 h

Concerts del Cicle de primavera de l’Institut de Música

Visites guiades per a grups a demanda.

Més informació i reserves al 880 677 o a acciocultural@govern.ad

 


Cursos i tallers

Curs “Budisme Tibetà” 

Dilluns 26 de febrer del 2024 - Dilluns 10 de juny del 2024, Escaldes-Engordany

 

Primer curs de budisme a Andorra, cada dilluns, cada quinze dies. 


Cursos i tallers

Taller de Sardanes

Dijous 11 d'abril del 2024 - Dijous 13 de juny del 2024, La Massana

 

Taller de sardanes


Activitats infantils

TEMPS DE JARDÍ

Divendres 22 de març del 2024 - Divendres 14 de juny del 2024, Sant Julià de Lòria

 

CONSULTA TOTA LA  PROGRAMACIÓ AQUÍ:


Exposicions

Exposició EL COS DESVELAT.  El nu a la contemporaneïtat

Dimecres 13 de març del 2024 - Dissabte 15 de juny del 2024, Escaldes-Engordany

 

El nu és el gènere artístic per antonomàsia d’Occident però l’art contemporani l’ha utilitzat per explorar qüestions més enllà de les estrictament estètiques: el cos com espai d’allò social, polític i cultural. El cos nu materialitza grans qüestions contemporànies vinculades al gènere, la identitat, el consum, ... sense oblidar la recerca de la bellesa i el plaer.

Els cossos naturalment bells d’Aristide Mallol o de Renoir conviuen en aquesta exposició amb les pròtesi de Cindy Sherman, el retrat oníric de René Magritte o la irònica mirada de Jeff Koons.

Una col·lecció de grans noms de l’art contemporani, majoritàriament en la seva faceta  de cartellistes i gravadors, que il·lustra a través del cos nu la complexitat del món actual.

Programa d’activitats

Tertúlia d’art & vermut: el nu a Andorra (*)

On queda el gènere del nu en l’art d’Andorra? Sis artistes que han treballat el gènere del nu exposaran rotatòriament una mostra de la seva obra i conversaran en sis tertúlies obertes sobre el paper que té aquest gènere en l’art andorrà.

Joan Canal (23.03.24 a les 12 h); Naiara Escabias, (13.04.24 a les 12 h); Pep Aguareles (presenta Neus Mola 27.04.24 a les 12 h); Judit Gaset Flinch (11.05.24 a les 12 h); Mercè Ciaurriz (24.05.24 a les 18 h) i Xavi Casals (01.06.24 a les 12 h)Visites nocturnes a l’exposició (*)

El dimarts 16 d’abril i el dimecres 15 de maig a les 20 h i a les 21.30 h. NOVETAT! La visita nocturna del 16 d’abril a les 20 h es realitzarà simultàniament en llengua de signes.

Taller artístic i corporal: “Cos i connexions” (*) Dissabte 20 d’abril de 10 a 13h A càrrec de Yolanda Blanco Jiménez, Psicòloga, arterapeuta i artista.

Sessió de nu amb model (*) Dijous 9 de maig de 17.30 a 19.30 h

Acció artística: “El cos com a mercaderia” a càrrec de l’artista Sandra March (*) Dimecres 29 de maig a les 19 h

Visites guiades gratuïtes a l’exposició tots els dissabtes a les 17 h


Exposicions

Eureka? Creacions inversemblants sobre rodes

Dilluns 22 de gener del 2024 - Diumenge 16 de juny del 2024, Andorra la Vella

 

I si les bicicletes tinguessin palanques en lloc de pedals o cardants i no cadenes?  Aquest és el punt de partida d’Eureka? Creacions inversemblants sobre rodes.

 

La mostra parla del progrés tecnològic en el món de la bicicleta,  posant el focus en invents trencadors i revolucionaris, però que malgrat tot, moltes vegades no han aconseguit triomfar comercialment.

Descobreix com en el camp científic, per avançar, convé fer ziga-zagues i tot sovint tornar enrere per reprendre camins que semblaven carrerons sense sortida.  


Cursos i tallers

Fotografia: Aprèn a utilitzar la càmera

Dijous 11 d'abril del 2024 - Dijous 20 de juny del 2024, Andorra la Vella

 

Curs teoricopràctic d’iniciació a les tècniques fotogràfiques per poder entendre i controlar de forma manual la càmera. Exploració del llenguatge visual bàsic aplicant tècniques com la profunditat de camp o el control del moviment. Es faran pràctiques senzilles que donaran les claus per a les fotografies més quotidianes.

Els alumnes han de portar:

 - fotografies fetes per ells, en les quals no hagi sortit el que  volien en USB

 - càmera i instruccions, si les tenen, objectius i accessoris


Música

Comencem el Cicle de primavera

Dissabte 20 d'abril del 2024 - Divendres 21 de juny del 2024, Andorra la Vella

 

L’Institut de Música d’Andorra la Vella encara la primavera amb un ampli cicle de concerts amb propostes molt variades i estils musicals ben diversos. Entre el 20 d’abril i el 21 de juny s’han programat dotze concerts gratuïts en diferents espais emblemàtics de la parròquia.

El primer espectacle serà la cantata La vaca Florinda el 20 d’abril (18 h) al Centre de Congressos), un concert de cant coral amb els Conjunts vocals més joves de l’Institut de música i amb conjunt instrumental. Es tracta de la història de la Vaca Florinda, una vaca que vol ser pallassa, i està adreçat específicament a nens i nenes tant per la temàtica com per la durada reduïda de l’actuació.

La pròxima cita arriba el 4 de maig (19 h) al Teatre comunal, amb un concert per cloure la Jornada de guitarra que organitzen conjuntament l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i l’Institut de música. Durant el dia es portaran a terme diverses activitats com una xerrada sobre Leo Brouwer a càrrec del musicòleg Rubén Monter, un taller de cordes a càrrec de Gilles Baudu, un concurs d’afinació, i un taller pràctic de loteria a càrrec d’Agustí Compte. Les concrecions sobre aquesta jornada es presentaran durant els pròxims dies.

El 5 de maig (18 h) s’ha programat el concert del Projecte simfònic conjunt amb el Conservatori de Música dels Pirineus, i que comptarà amb una orquestra de 60 músics dirigida per Oleguer Aymamí, al Centre de Congressos. El repertori inclou des de la Tragische Overture de Brahms fins a Pini di Roma de Respighi, a més d'obres de Pau Casals en commemoració del 50è aniversari de la seva mort. El concert comptarà amb el violoncel·lista Arnau Rovira com a solista. Aquesta experiència educativa s'ha enriquit durant el curs amb una masterclass de cambra amb el reconegut Trio Orleon, i un taller de direcció per l’alumnat de 5è i 6è de Cicle mitjà.

L’1 de juny (17 h) hi haurà un concert d'orgue a l’església Sant Esteve amb els estudiants de Teclats històrics, i els dies 8 i 9 de juny es portaran a terme els recitals finals de Jordi Carro (violí), David Francome (saxòfon), Begoña Márquez (flauta travessera), Antoni Serra (flauta travessera) i Clara Vila (clarinet). Els recitals finals de Cicle mitjà els porten a terme els estudiants que assoleixen els cursos més elevats del nivell educatiu que proveeix l’Institut de música i, per tant, és un concert que mostra els aprenentatges assolits durant tota l’etapa educativa a la institució. Aquests concerts es portaran a terme dins el programa de la retrospectiva de l’artista andorrana Carme Massana, dintre del cicle Trajectòries, que presenten el Comú d’Andorra la Vella i el Govern d’Andorra a la Sala d’exposicions del Govern (Parc Central).

L’11 de juny (18 h), a la terrassa del Centre cultural la Llacuna, s’oferirà una sessió titulada Rooftop Frequencies en què es presentaran les obres que l'alumnat de l’Institut ha creat durant el curs. El cicle seguirà el 15 de juny (18 h), al Centre de Congressos amb el concert de cloenda del curs escolar, amb les actuacions de totes les formacions instrumentals de Cicle mitjà, així com els conjunts vocals; i el 19 de juny (20 h), al Bici Lab Andorra, hi haurà un concert de cambra amb part dels conjunts de cambra de l’Institut de música.

El darrer concert del Cicle el portarà a terme la Banda el 21 de juny (19 h)  al Centre de Congressos amb un concert amb un repertori divers, que inclourà els grans autors de la música per a banda així com transcripcions d’obres d’autors de l’àmbit clàssic com Weber o Mússorgski. 


Música

Taller de Sardanes

Dimecres 10 d'abril del 2024 - Dimecres 26 de juny del 2024, Ordino

 

Taller de Sardanes


Música

Escola Coral Primaveral d'Ordino

Dissabte 13 d'abril del 2024 - Dissabte 29 de juny del 2024, Ordino

 

Escola Coral Primaveral d'Ordino Per a infants de 5 a 12 anys. Concert final de curs


Exposicions

Exposició DES-CONNECTATS d'Àngel Calvente

Dijous 25 d'abril del 2024 - Dissabte 6 de juliol del 2024, Escaldes-Engordany

 

L’Espai Caldes reobre les seves portes amb una mostra que repassa la trajectòria recent de l’artista andorrà Àngel Calvente, tant en la seva producció en pintura com en escultura. Entre el 2014 i el 2023, Calvente ha expressat la seva visió sobre el canvi d’hàbits que l’era digital ha provocat en lacomunicació, així com la desafecció de la humanitat vers l’entorn natural que l’envolta i, més concretament, en el que hasuposat aquesta desafecció en l’extinció progressiva de les abelles.En ambdós temes, l’artista mostra una evidència una mica inquietant davant la passivitat de la societat contemporàniasobre uns canvis que afecten directament la humanitat.DES-CONNECTATS és una mostra per a la reflexió de l’art, la cultura i la societat en la nostra contemporaneïtat


Cursos i tallers

Taller d’iniciació a la Dansa del Ventre

Dimecres 6 de setembre del 2023 - Dimecres 24 de juliol del 2024, Andorra la Vella

 

La dansa del ventre és una dansa perfecta per a les dones de totes les edats, ja que tonifica el sòl pelvià, potencia la feminitat i millora l’autoestima i l’autoacceptació. Vine a provar-ho i enamora’t! (La classe de prova és gratuïta.)Les classes s'impartiran al carrer Ciutat de Valls, 25, d'Andorra la Vella.


Exposicions

Exposició “La sisena extinció”

Dijous 14 de desembre del 2023 - Diumenge 3 de novembre del 2024, Encamp

 

FEDA, en una nova col·laboració amb l'Ambaixada de França a Andorra i l'associació de fotoperiodisme Visa pour l'Image, es complau a presentar-vos una exposició colpidora.

"La sisena extinció", guanyadora de més de quinze premis i nominada en nombrosos certàmens internacionals, és una mostra de 41 fotografies que pretén emocionar i despertar les consciències sobre la gran vulnerabilitat de les espècies animals amb les quals compartim el planeta.

El seu autor, el fotògraf Alain Ernoult, ha guanyat un centenar de premis, incloent-hi un guardó al concurs World Press Photo. Les seves obres han estat publicades en les més prestigioses revistes especialitzades i és autor d'una trentena d'exposicions i de 26 llibres.

A diferència de les extincions prèvies, desencadenades per fenòmens naturals, la sisena extinció és causada per les activitats humanes i és la més ràpida que ha conegut la Terra. Actualment, una de cada vuit espècies animals i vegetals està amenaçada.

A través d’una visita guiada de l’exposició, prendrem consciència d’aquesta realitat. Aquest és el primer pas per a dur a terme les accions necessàries per a preservar la biodiversitat, reduir el nostre impacte i viure en equilibri amb la Terra.


Exposicions

Exposició ARTiGATS by Laika

Dissabte 13 d'abril del 2024 - Dissabte 30 de novembre del 2024, Escaldes-Engordany

 

Com a les 9 vides del gat, aquesta exposició s'embarca en un viatge a través de les 9 escenografies que representen el gat a l'art i a la il·lustració al llarg de la història. Amb fins benèfics pel refugi d'animals de Laika.


Música

PASSIONS! Festival internacional ORGUE&nd 25è aniversari!

Divendres 29 de març del 2024 - Dissabte 28 de desembre del 2024, Andorra la Vella

 

El lema "Passions" en un programa musical obre un ventall de possibilitats per a explorar diferents facetes d'aquest terme. En abordar la Passió com a forma musical religiosa, trobem un repertori que reflecteix la devoció, el misticisme i l'espiritualitat a través de composicions sagrades o inspirades en textos religiosos de Setmana Santa. Aquesta perspectiva sens dubte convidarà a una experiència emocional profunda per a l'audiència, a conseqüència de tanta bona música de Passió escrita amb finalitats de contemplació i transcendència.

D'altra banda, amb el nostre lema considerem la passió que un intèrpret té pel seu repertori, amb la intenció d'aprofundir en les històries personals i els motius que porten als músics a triar unes certes obres. Hem convidat als concertistes al fet que dissenyin els seus programes amb una selecció d'obres amb les quals els uneix una connexió emocional especial, ja sigui per la seva història, el seu significat emocional o la seva expressió artística. En compartir aquestes passions musicals, estem segurs que els intèrprets crearan un llaç íntim amb l'audiència, permetent que el públic andorrà gaudi d'un repertori íntimament lligat a l'afecte individualitzat de cada intèrpret.

(*) Església de Sant Esteve d’Andorra la Vella

(**) Església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana

(***) Església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany


Exposicions

SONS. Analogies musicals a la pintura

Dimecres 21 de febrer del 2024 - Diumenge 5 de gener del 2025, Escaldes-Engordany

 

El so és una força omnipresent que ens acompanya, fins i tot en els moments més silenciosos. Ens transmet la vitalitat d'un univers en moviment constant. Amb "SONS. Analogies musicals a la pintura", et convidem a explorar aquesta fusió entre l'art visual i la seva expressió sonora. Així, mentre admires les obres, descobriràs el ritme subtil de l'ànima de cada peça, transformant el diàleg en una visita multisensorial. La pintura ens convida a escoltar els sons del món: la remor de les converses al port de Martí i Alsina, de les confidències de les cosidores de Barrau, de la vibració del color d’Amat, del moviment de les onades de Bauck, dels espais inhabitats de Tàpies o de les flames de Perejaume.

 

Sons. Analogies musicals a la pintura, des d’una mirada multisensorial en pro del gaudi estètic, amb la voluntat de contribuir a millorar la sensació de benestar, cerca despertar les emocions acústiques per posar en relleu els universos sonors de l’espai pictòric, camp tradicionalment abordat únicament des de la contemplació visual.

 

Des del 21 de febrer de 2024 fins al 5 de gener de 2025, viu una experiència plena de música i art al Museu Carmen Thyssen Andorra.


Compartir via

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte