L'associació grup de creació la Xarranca, amb l'objectiu de promocionar l'art a Andorra i als seus creadors/es, engega la tercera edició del CIRCUL'ART, projecte que et permetrà gaudir a casa, oficina, estament públic de quatre obres d'art, una cada trimestre.
Aquesta tercera temporada oferim 12 abonaments. Tres circuits independents i tancats amb 4 obres cadascun. Podràs triar el circuit que més t'agradi.Ja podem conèixer aquests circuits que estan i estaran exposats a:
- Del 24 d'octubre al 18 de novembre, al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, d'Andorra la Vella.
- Del 24 de novembre al 8 de gener 2023, a l'Hotel Roc Blanc.
I si en vols més..., reserva't el dia 12 de novembre per la JORNADA CIRCUL'ART!
Jornada en què els autors de les obres seleccionades per mitjà d'una petita xerrada/acció ens presentaran la seva obra i línia de treball artístic al públic. Lloc: Sala d'actes del Centre Cultural la Llacuna, de 10 a 14,h.
I si estàs convençut/uda i vols acollir..., posa't en contacte amb la Xarranca: xarranca.artistes@gmail.com i et faran arribar la documentació corresponent.
Visita guiada a càrrec d’Eve Ariza i el comissariat, Aurora Baena i Carles Sánchez, a l'exposició 'Affatus'.
Cantant molt elegant, amb un gran repertori musical i una de les veus més boniques de Barcelona, cantarà els grans èxits actuals. Soul, pop i deep house
T'esperem a l'IQOS Lounge, un lloc ple d'artistes incombustibles i experiències úniques.
Inauguració: dijous 3 de novembre a les 19.30 h
“Celebracions” és una veritable festa per a tots els sentits, ja que us porta a través de les diverses tradicions i festivitats a celebrar el pas de la vida. L'exposició presenta una barreja única de colors i pinzellades, que representen diferents motius festius des d’un punt de vista abstracte.
Amb la intenció de transformar les imatges iconogràfiques dels elements que observem diariament, es presenta el següent projecte; una proposta plena de llum i color que busca transformar les figures físiques en moviments abstractes, plens d’emocions i subjectivitat.
Paraules de l'artista: "Com a artista, la recerca de formar part activa en la cultura andorrana és un somni fet realitat, i desitjo poder contribuir amb imatges pròpies en la promoció i la difusió de l’art, donant importància al seu valor cultural i artístic."
Sense res = desproveït de cap cosa
Així és el cos nu, un cos que hem fotografiat amb els alumnes de segon curs de fotografia amb la intenció de veure aquest cos des de diferents vessants: fragmentat, en moviment, amb imatges que el vesteixen, creant noves formes, fusionant-lo amb la natura, etc.
Tot plegat, una excusa per conèixer la llum, sigui natural o artificial (contínua o de flaix) i aprendre a combinar les dues.
La Biblioteca Pública del Govern d’Andorra comunica que s'han fet públiques les bases del 35è Concurs de Contes de Nadal. Aquest concurs és d'àmbit nacional i està obert a totes les edats, incloses en quatre categories a partir dels 8 anys. Els concursants han de presentar un conte curt relacionat amb el Nadal. Poden fer-ho presencialment o per correu electrònic. Enguany, per participar-hi és obligatori afegir el formulari d’inscripció al concurs emplenat i signat. El termini de presentació de treballs és el dia 15 de desembre a les 19.30 h.Hi haurà dos contes premiats per categoria, els primers premis consisteixen en viatges (amb la col·laboració de l'agència de viatges Emocions) i els finalistes rebran vals per a la compra de llibres a les llibreries d’Andorra.Podeu consultar les bases i descarregar el formulari d’inscripció aquí.
Nascut a Greensburg, Pennsilvània, l'any 1946, Bruce Weber és un dels fotògrafs més influents i amb més prestigi del món.Per a més informació, feu un clic aquí.
El Comú de Canillo, a través de la Biblioteca Comunal, convoca la 3a edició del Concurs de Còmic Nadalenc dirigit al públic infantil i juvenil.
Poden participar en la iniciativa nois i noies de 6 a 12 anys. La participació pot ser individual o bé per parelles, i cada persona pot participar només en una obra.
S’estableixen tres categories:
De 6 i 7 anys De 8 i 9 anys De 10 a 12 anysEl tema d’enguany és LA MÀGIA. Tant els personatges com la història han de ser originals, de creació pròpia i inèdita. No es podrà fer referència a noms i cognoms de persones reals ni a contingus violents, sexistes, racistes o que incideixin en una convivència intolerable en qualsevol aspecte. Els treballs podran de ser en català o sense text.
La tècnica a utilitzar també és lliure, i els treballs es podran presentar tant en blanc i negre com a color. L’extensió serà de màxim 3 págines per les categories A i B, i de màxim 4 pàgines per la categoria C. La mida serà A4, i les obres es presentaran en paper. La convocatòria està oberta i podeu lliurar els treballs el divendres 9 i el dilluns 12 de desembre fins les 17 h. El lliurament de premis tindrà lloc el diumenge 18 de desembre a les 18 hores a la biblioteca, i totes les obres hi restaran exposades fins a finals de gener.
Les obres es presentaran dins d’un sobre gran amb el seu títol i sense dades personals. El nom i cognoms i data de naixement de l’autor/a i el telèfon de contacte s’especificaran en un altre sobre tancat, més petit i amb el mateix títol, que s’introduirà dins del sobre gran.
"El nom del nostre client és Otto Adler. Vol contractar els nostres serveis per resoldre el cas següent: Sembla que en una caixa forta s'hi amagada una fortuna familiar. Per obrir-la és necessari un codi que només l'àvia del senyor Adler coneixia. Pel que diu a la seva última carta, ell no va aconseguir-lo mai. I tu, ho aconseguiràs?"
Aquest joc, que es pot fer durant tot l'any, us farà descobrir els espais més emblemàtics del casc antic de la Massana, tot gaudint d'una estona entretinguda i didàctica.
L'activitat dura 90 min., i és perfecta per fer-la amb la família.
Els humans hem produït més de 8 mil milions de tones de residus plàstics, més d'una tona per habitant del planeta.
El plàstic és a tot arreu: envasos de tota mena, equipament per a la llar, productes d'electrònica i, fins i tot, roba.
Els residus plàstics també són a tot arreu, des del més alt assentament del planeta a 5.400 m d'altitud al Perú fins a la Fossa de les Marianes, el lloc més profund de la Terra, passant pel gel àrtic on ja es troben microplàstics.
I les conseqüències són nefastes, ja que el plàstic contamina els sòls, l’aire i l’aigua: 6,3 mil milions de tones de residus plàstics van a parar a descàrregues, 8 milions de tones encara acaben als oceans.
Un repte de reducció i eliminació d'aquests residus que ens concerneix a tots i cadascun de nosaltres.
James Whitlow Delano és un fotògraf nord-americà establert al Japó que presenta una llarga i reconeguda trajectòria professional. Ha guanyat diversos premis prestigiosos i exposat arreu del món. El 2015 va crear el compte d'Instagram "EverydayClimateChange" gràcies al qual es documenta i es fa visible el canvi climàtic a tots els continents.
Artistes com ara Henri Matisse, Léonard Tsuguharu Foujita i Charles Camoin són precursors de noves tendències fruit de l’evolució de l’impressionisme. Altres, d’arreu del món, també van trobar en aquest ambient d’avantguarda i optimisme una veritable font d’inspiració. És el cas de Thomas Hart Benton, Francisco Bores, Hermen Anglada Camarasa i l’escultor Baltasar Lobo, que s’impregnen a la capital francesa dels nous corrents com el postimpressionisme, el simbolisme i el fauvisme.
Mitjançant el format de les línies del metro, la visita recorre les cinc escoles mítiques que van conviure durant aquest període (l’École de Paris, l’Académie Colarossi i l’Académie Julian, l’École des Beaux-Arts de Paris) i la seva influència en el panorama internacional (Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid).
Parlar de París també és parlar de música i, per aquest motiu, l’ exposició integra un discurs musical titulat “Virtuoses Impressionistes” amb una selecció del musicòleg andorrà Josep Martínez Reinoso. Els visitants podran endinsar-se en una experiència sinèrgica a través de les interpretacions de tres dones pianistes franceses, pioneres en la indústria discogràfica de mitjan del segle XX: Henriede Faure, Germain Thyssens-Valentin i Magda Tagliaferro.
Els artistes representats en la mostra dialoguen magníficament entre ells i permetran que els visitants siguin testimonis dels canvis socials i artístics més importants de principis del segle XX.
Una exposició fruit del recorregut al llarg de la producció de l’artista Eve Ariza, des dels seus inicis fins a l’exhibició de les darreres obres inèdites.
La col·lecció abraça un ampli període de vida i de múltiples disciplines a fi de captar la riquesa de la producció de l’artista. La mostra s’estructura en diversos àmbits conceptuals que tracten temes com el consum, la comunicació o el pensament màgic.
Una invitació a la reflexió, la revolució i per damunt de tot, a renovar la voluntat de comunicar-se.
Activitats en el marc de l'exposició
Taller-xerrada Una conversa líquida amb trumfes i altres plantes a càrrec de Jo MilneDissabte 22 d’octubre a les 16.30 h
Revisió de les pràctiques experimentals de la científica Lili Kolisko (1889 - 1976) com a metodologia creativa considerant els seus experiments com una ocasió per entreveure les forces formatives de la vida en la traducció del sòl i la saba en delicades cartografies.
Jo Milne, és artista visual i doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
Conferència La Fortalesa de la Fragilitat. El procés creatiu d'Eve Ariza a càrrec de Pilar Bonet.Dijous 10 de novembre a les 19.30 h
De l'art no només hem de mirar el seu resultat objectual, també s’ha d’atendre el procés de creació observant que és un fet orgànic i emocional, imperfecte i polític. Per l’artista Eve Ariza el temps de la creació és el temps de la il·luminació interior, de la clarividència, i la posta en escena és la voluntat de relació silent amb el món i els seus habitants.
Pilar Bonet, crítica d'art i professora d'art contemporani a la Universitat de Barcelona.
Visita guiada a càrrec d’Eve Ariza i el comissariat.Divendres 18 i dimarts 29 de novembre a les 19.30 h
Taller artístic FOCUS a càrrec d’Eve Ariza.Dissabte 26 de novembre a les 10.30 h
Mitjançant la terra, tractarem el focus entenent-ho com el punt on es produeix una cosa i des d’on es va estenent.
Visites guiades per a escolars, particulars i grups.
L’exposició presenta l’esperit exuberant de Victor Vasarely, artista plàstic francès d’origen hongarès (Pécs, 1906 - París, 1997), considerat el pare de l’art òptic. Els comissaris de l’exposició, Henry Périer, crític d’art, i Pierre Vasarely, president de la Fundació Vasarely, treuen a la llum l’obra d’aquest immens creador, l’evolució de les seves recerques i el virtuosisme del seu gest. A través de més de seixanta obres es revelen diverses facetes de la seva producció, des del grafisme publicitari dels inicis fins a les estructures còsmiques que marquen l’apogeu dels seus experiments cinètics. Totes se centren en un art accessible per a tothom i en la utopia d’una societat impregnada d’art. Així doncs, al llarg de les sales i els temes, (re)descobrirem un artista fonamental dels anys 1960 i 1970, l’art del qual continua present avui en la cultura popular.Horaris excepcionals durant la Fira d’Andorra la Vella: divendres 21 i dissabte 22, d’11 a 21 h, i diumenge 23, d’11 a 20 h.
Un espai obert a tothom, especialment als que vulguin atansar-se al món de la literatura a través de l’art o a l’art a través de la literatura.
Club de lectura, una porta d’entrada a l’Art, a través d’una selecció d’obres de diferents procedències.
Apropeu-vos a comentar i compartir aquestes lectures!PROGRAMACIÓ
Dimecres 14 de setembre de 2022 Fortuny de Pere Gimferrer
En uns escenaris bells i prestigiosos -sobretot Venècia, Viena i Paris-, i al llarg d'un període que abasta des del segle XIX fins avui, desfila una successió d'estampes al bell mig de les quals hi ha una família d'artistes. Una tènue i suggestiva història de l’art i de records íntims.
Dimecres 12 d’octubre de 2022 La dama de l’unicorn de Tracy Chevalier
La novel·la es centra en una obra d’art real, els tapissos de finals del segle XV de La dama i l’unicorn, dels quals es desconeix l’autoria i el significat: sis tapissos que el noble Jean Le Viste encarrega dissenyar al pintor Nicolas des Innocents, que farà d’enllaç entre París i Brussel·les, on la família De la Chapelle teixirà els tapissos.
Dimecres 9 de novembre de 2022 El lector de Bernard Schlink
Michael Berg, un noi de quinze anys amb problemes de salut, coneix un dia a la Hanna, una dona madura de més de trenta anys, amb qui inicia una relació amorosa a través de la lectura en veu alta de fragments de Schiller, Goethe, Tolstoi o Dickens.Anys després, es retroben en un tribunal: Michael ara és advocat, i ella està acusada d’un crim del passat. Per a ell aquest passat obscur és una sorpresa, però, amb tot, continuarà fent-li de lector, però amb cintes magnetofòniques que li envia a la presó.
Dimecres 11 de gener de 2023 Art de Yasmina Reza
La compra d’un quadre compromet l’amistat dels tres protagonistes. L’autora se serveix de la controvèrsia generada per l’art contemporani, sovint incomprensible, per fer que els personatges es plantegin el perquè de la seva pròpia amistat. Disfressada de comèdia, l’obra amaga “una enorme foscor”.
Dimecres 8 de febrer de 2023 Amor a l’art de Tània JusteUna història d’emancipació femenina i de reivindicació de la dona creadora en el món de l’art a partir de les trajectòries de dues dones de diferents contextos històrics: la Valèria, artista catalana que s’aventura en el París dels anys 20 i l’Olívia, una jove a punt de llicenciar-se en història de l’art.
Dimecres 8 de març de 2023 Els dos remordiments de Claude Monet de Michel Bernard
Bernard veu i escolta la pintura i la vida de Monet: des dels remordiments personals que l’acompanyen en uns temps tràgics a la passió universal per la bellesa, passant pel relat precís d’una generació que va inventar una nova manera de copsar el món. És un cant a la força de l’amistat i l’amor, en sintonia amb el poder evocador de l’art, sense oblidar els poderosos contratemps de la fortuna.
Dimecres 12 d’abril de 2023 La luz es más antigua que el amor de Ricardo Menéndez-Salmón
Una novel·la en tres temps. El trecento, amb un pintor imaginari a qui el poder eclesiàstic obliga a destruir la seva blasfema Verge barbuda. La negra depressió que portarà al nord-americà Mark Rothko a treure's la vida el 1970. I l’11 de setembre del 2001, en la bogeria autoimposada que porta a un pintor rus a devorar els seus quadres.
Dimecres 10 de maig de 2023 L’obra mestra desconeguda d’Honoré de Balzac
Aparegut per primer cop el 1831, és un petit llibre de culte. Si bé sempre se li ha concedit l’estima popular, ha estat, a més, un punt de referència vivíssim per als pintors. Cézanne el va tenir com a llibre de capçalera, i hi va fer nombroses anotacions als marges, mentre que Picasso, fascinat, li va dedicar una sèrie d’aiguaforts. I, a més a més, és una història d’amor...
T’has trobat algun cop que la foto que has fet no reflecteix el que has vist? I no saps com fer-ho? APUNTA’T a la nostra sortida! Les sortides tindran una durada de tres hores, durant les quals la professora del taller de fotografia et proposarà reptes i respondrà els teus dubtes.
Pots apuntar-te a una o més sortides, a les que vulguis!
Dimecres de 10 a 13 h
– 5 d’octubre del 2022. Aprenem a mirar! Composició
- 30 de novembre del 2022. Ens familiaritzem amb la càmera. Programes semiautomàtics
- 15 de febrer del 2023. Aprenem a fotografiar l’aigua! Velocitat
- 26 d’abril del 2023. Aprenem a realçar el subjecte! Profunditat de camp
- 7 de juny del 2023. Aprenem a captar el paisatge! Macrofotografia
Aquest és el teu curs! Aprendràs, de la mà d’Àlex Tena, a filmar amb la càmera digital i fer-ne després l’edició i la post-producció.
T’esperem a partir del 14 d’octubre, tots els divendres, de 19 a 21 h, a l’Escola d’art d’Andorra la Vella.
(No es requereixen coneixements previs de fotografia.)
Petites sessions creades per a gaudir jugant amb la llum i el material sensible, que ens premetran crear imatges/dibuixos llum. Ens iniciarem amb els quimigrames, continuarem amb els fotogrames amb la Cianotípia(tècnica fotogràfica del s.XIX), la fotografia estenopeica per fer fotografies amb una caixa de patates i el lightpainting.
Ja tens els conceptes bàsics en la fotografia i vols avançar....
Aquest segon curs és de perfeccionament, per repassar els conceptes adquirits i endinsar-nos en el coneixement de la llum (natural i artificial) per treballar la natura morta i la figura humana. Molts exercicis pràctics i sortides fora de l’aula per treballar la fotografia nocturna i el nu.
T’animes?
Ja tens els conceptes bàsics en la fotografia i vols avançar....
Aquest segon curs és de perfeccionament, per repassar els conceptes adquirits i endinsar-nos en el coneixement de la llum (natural i artificial) per treballar la natura morta i la figura humana. Molts exercicis pràctics i sortides fora de l’aula per treballar la fotografia nocturna i el nu.
T’animes?
La mostra temporal amb què s’estrena el museu, 'La dona i la bicicleta', explica com aquest invent va ser un símbol i també un camp de batalla per lluitar primer per a l’emancipació femenina i, actualment, cap a la igualtat entre dones i homes.
Tretze relats de dones ciclistes de tots els temps il·lustren petits grans moments de la relació de la dona amb les dos rodes des de finals del segle XIX fins als nostres dies. I d’utilitzar la bici com a eina per escapar del control de marits i pares, a lluitar per la igualtat en el ciclisme professional.