Diari digital d'Andorra Bondia

Agenda: Què fem avui?


Exposicions

Exposició "Jo sóc la vida!

Dilluns 18 de maig del 2020 - Dilluns 15 de juny del 2020, Canillo

 

'Jo sóc la vida' - Presentació de l'autora

Em dic Carme Novis i sóc infermera de professió. L'octubre del 2018, amb 39 anys, em diagnostiquen un càncer de mama que em porta a sotmetre’m a tractament de quimioteràpia, cirurgia i posteriorment, radioteràpia. El febrer del 2020 acabo el tractament i amb emoció puc dir que m'he alliberat de la malaltia.

En aquest moment em sorgeix la necessitat de compartir i mostrar quina és la realitat que implica conviure amb un càncer de mama, naixent el projecte ‘Jo soc la vida’, una sèrie de 35 fotografies on pretenc narrar i donar visibilitat a les diferents etapes que es transiten un cop diagnosticada la malaltia i amb l'objectiu de fer arribar a la gent un missatge directe, clar i contundent: el càncer de mama ens pot tocar a totes, però tot i la gravetat i la seva alta incidència, es pot vèncer.

Desitjaria amb aquestes fotografies conscienciar a la població, normalitzar la malaltia i trencar amb els encara existents estigmes socials, molt latents en la societat. També pretenc llançar un missatge positiu i esperançador a totes aquelles dones que puguin patir en algun moment de la seva vida aquesta malaltia.

Es pot vèncer. Jo ho he fet. Moltes ho hem fet. No hi ha res de què amagar-se, perquè juntes som molt més fortes.


Cursos i tallers

CUINA PER A ADOLESCENTS

Dimecres 8 de gener del 2020 - Dijous 25 de juny del 2020, Sant Julià de Lòria

 

Curs de cuina per a adolescents. Tots els dijous de 18 a 20 h fins al 25 de juny del 2020.


+Cultura

Els museus donen joc

Dimarts 28 d'abril del 2020 - Dimarts 30 de juny del 2020, Andorra la Vella

 

#elsmuseusdonenjoc #desdecasa

Cada dia que passa són més les propostes alternatives que apareixen virtualment per fer-lo més digerible i gaudir d’activitats que actualment no es poden fer de manera presencial.

Des de l'Àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura, per continuar jugant amb els museus, hem preparat un joc de preguntes com a passatemps pensades per a tota mena de públics per jugar en línia. Els participants trobaran petits reptes relacionats amb els museus, l'art, la cultura i la història d'Andorra.

Per jugar-hi només cal accedir a l'enllaç que trobareu a la web www.museus.ad des de qualsevol dispositiu, introduir el nom de l'equip i començar el repte. El format de joc està pensat per a famílies, així que només cal que cada llar registri un sol nom d'equip.

Cada joc estarà vigent durant set dies per poder jugar-hi i un cop el temps s'esgoti, aniran apareixent més jocs al llarg dels dies.

Aquesta proposta reprèn el títol de la col·lecció que es va presentar al mes de febrer sota el nom Els museu donen joc, una versió digital realitzada amb la plataforma Kahoot.

 

Continuem quedant-nos a casa i aprofitem per jugant amb els museus.

 #elsmuseusdonenjoc #desdecasa #quedatacasa

El primer passatemps es publicarà el dimarts 28 d'abril a l'apartat #elsmuseusdonenjoc #desdecasa de la web www.museus.ad.


+Cultura

JONCA en dansa · L'Onca amb tu!

Dimecres 13 de maig del 2020 - Dimarts 30 de juny del 2020, Andorra la Vella

 

La Fundació ONCA continua amb la campanya L’ONCA AMB TU, amb què cada dia es comparteixen a través de les xarxes accions artístiques i didàctiques protagonitzades per artistes vinculats a l’entitat.

La nova proposta que presenta la Fundació ONCA és crear un projecte audiovisual que sota el nom de JONCA EN DANSA estarà protagonitzat per músics de la JONCA i joves ballarins del país. Serà un treball que es compartirà a les xarxes, i que vol afegir-se a la campanya #JoSumoPerAndorra.

La finalitat artística és lligar la música barroca i la dansa contemporània sota una mirada actual, amb la dramatúrgia i coreografia del jove ballarí andorrà Xavier Pérez, que per primera vegada col·labora amb l’entitat musical. Per a aquest nou projecte, Albert Gumí, comissari artístic de la Fundació ONCA, ha instrumentat l’obra Premier Air des Matelots de l’òpera Hippolyte et Aricie, de Jean Philippe Rameau.

La JONCA estarà formada per cordes, flautes, clarinets, guitarra barroca i percussió i compartirà escena virtual amb 4 joves ballarins, alumnes de l’Escola Líquid Dansa.

Segons Albert Gumí, “L’obra escollida és una dansa que correspon al tercer acte de l’òpera de Jean-Philippe Rameau, Hippolyte et Aricie. Els Matelots són mariners que seguint la indicació feta pel compositor “Pésenment” fa que la interpretació sigui contundent i amb molta força”.

En el cas de la dramatúrgia, Xavier Pérez ha plantejat que “La gran majoria de joves es troben a diari amb un dilema: la lluita amb ells mateixos per sortir cada matí del llit. Si a sobre hi afegim el confinament, encara és més difícil mantenir uns horaris que ens ajudin a portar una rutina. La batalla entre el cervell i el despertador es fa encara més difícil de guanyar. En aquest projecte audiovisual es vol plasmar l’evolució dels sentiments dels combatents, des del moment en què sona el despertador fins que aconsegueixen sortir del llit. En aquest cas, el final de la batalla estarà representat amb el fet d’obrir la finestra i respirar l’aire pur d’un nou dia”.

 

JONCA en dansa#JONCAAMBTU#JoSumoPerAndorra

 


Exposicions

Et portem l’exposició de fotografies de Narcís Darder i Ricard Duran a casa!

Dimarts 19 de maig del 2020 - Dimarts 30 de juny del 2020, Escaldes-Engordany

 

Les mesures acordades en prevenció de la transmissió de la Covid-19 han provocat que molts dels actes programats aquestes darreres setmanes s’hagin aturat.

A causa del confinament, l’exposició de Narcís Darder i Ricard Duran amb fotografies de Barcelona i d’Andorra s’ha quedat en silenci. Però no volem tancar-la. 

Diversos vídeos de format reduït us aproparan als diferents àmbits de l’exposició; un vídeo de presentació, un altre dedicat a fotografies nostàlgiques d’Andorra dels anys 60 i 70 del segle XX, un vídeo amb imatges captades per Narcís Darder de la Barcelona tardofranquista i alt component social i un darrer àmbit amb les fotografies de paisatges i més estètiques de Ricard Duran.

Esperem que pugueu gaudir dels vídeos que presentem amb motiu del Dia internacional dels museus, el 18 de maig del 2020, una jornada festiva organitzada des de l’ICOM, Consell Internacional de Museus, per apropar la diversitat de funcions dels museus en la societat actual. 

Us passem l'enllaç  https://www.e-e.ad/publicacio/4040/dia-internaciol-dels-museus


Cursos i tallers

Aula de Teatre i Dansa - Escola d'Art - Institut de Música - Escoles del Centre Cultural La Llacuna

Dilluns 4 de maig del 2020 - Dimarts 8 de setembre del 2020, Andorra la Vella

 

Inscripcions obertes des del 4 de maig 2020


Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic