Diari digital d'Andorra Bondia

Agenda: Què fem avui?


Festes i tradicions

Roser de la Massana

Divendres 10 de juliol del 2020 - Diumenge 12 de juliol del 2020, La Massana

 

Diferents activitats per celebrar el Roser.Premeu sobre la imatge per veure tot el programa.


Festes i tradicions

Festa Major de Soldeu 2020

Dissabte 11 de juliol del 2020 - Diumenge 12 de juliol del 2020, Canillo

 

Dissabte 11 de juliol:

16.45 h traca d’inici de Festa Major 17 h Animació infantil “Explosive” 22.30 h Concert amb el grup Euphoria

 

Diumenge 12 de juliol:

12.30 h Missa solemne a l’envelat de la plaça17 h Animació infantil “Ballem d’arreu del món”20 h Botifarrada popular20.30 h Concert amb el grup The Soundsets Band, seguit de castell de focs.


Fires i mercats

Mercats d'estiu a la plaça, a Encamp

Divendres 10 de juliol del 2020 - Diumenge 12 de juliol del 2020, Encamp

 

Mercats d'estiu a la plaçaA Encamp, a la plaça de Sant Miquel, als carrer Major i a la plaça del Consell


+Cultura

Activitats d’estiu d’Andorra Sostenible

Dimecres 1 de juliol del 2020 - Dimecres 29 de juliol del 2020, Andorra la Vella

 

Andorra Sostenible us proposa una sèrie d’activitats que es duran a terme durant el mes de juliol.

Enguany, a causa de la situació generada per la COVID-19, us proposem dos tipus diferents d’activitats: una presencial (amb una capacitat màxima de 15 persones que es duran a terme a l’exterior) i una altra telemàtica.

De l’1 al 8 de juliol Projecció en línia del documental The Story of Plastic8 de juliolXerrada postprojecció The Story of Plastic18 de juliolTaller de fotografia de paisatges22 de juliol Seminari web: “Introducció al Zero Waste (Residu Zero)”29 de juliol Sortida guiada al Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa


+Cultura

Visita guiada Escaldes, Caldea i la importància de l’aigua termal

Dissabte 27 de juny del 2020 - Diumenge 2 d'agost del 2020, Escaldes-Engordany

 

Visitem els llocs més emblemàtics i interessants d’Escaldes, Caldea i fem referència a la importància que l’aigua termal ha tingut a la història de la parròquia. Fem menció especial als centres culturals que es troben entre ells a poca distància, com són el CAEE (Centre d’Art d’Escaldes-Engordany), el Museu Carmen Thyssen i l’Artalroc. Veurem nombroses mostres d’art que embelleixen molts espais d’Escaldes. Molta gent en desconeix el significat i la història que posem en relleu. Fem referència al ric patrimoni cultural, natural i artístic que trobem al llarg del recorregut que hem escollit curosament.

Expliquem curiositats i històries, de les quals la majoria de la gent n'ignora el significat malgrat haver-hi passat per davant moltíssimes vegades. Molts cops estem acostumats a veure les estàtues, els arbres i les pedres, les cases o els edificis vells o moderns, però no sabem el perquè estan allà ni la seva història. Durant la interessant visita guiada ens esforcem a donar-los vida explicant-ne el significat que és molt apassionant. El nostre objectiu és aconseguir posar-los en relleu i donar-los la importància que es mereixen.

Ens agrada establir un diàleg amb els participants que ens acompanyen, intercanviar coneixements i, al mateix temps, poder aprendre els uns dels altres.

La nostra intenció és passar una bona estona junts i generar una experiència que esperem que es converteixi en inoblidable. No us ho perdeu, us encantarà. Us hi esperem!

Ens agrada dir que la visita guiada és preeminent, i que la fem amb orgull, passió i amor per aquesta terra i per estimació a la seva gent i als participants que ens hi acompanyen.

Punt de trobada al costat de l'escultura de Dalí a la Plaça de la Rotonda. 


Cursos i tallers

Campus de robòtica

Dilluns 6 de juliol del 2020 - Divendres 28 d'agost del 2020, Andorra la Vella

 

Campus per gaudir de la robòtica, la programació i la creació de videojocs. Construirem robots, els personalitzarem i els programarem perquè superin reptes.Campus per a infants de 6 a 14 anys.Consulteu les condicions aquí.


+Cultura

El romànic d’Andorra obert per a la temporada d’estiu  

Dimecres 1 de juliol del 2020 - Dilluns 31 d'agost del 2020, Andorra la Vella

 

Les esglésies més representatives del romànic andorrà obriran les portes durant dos mesos perquè tant els residents com els visitants puguin contemplar les mostres artístiques que contenen sis esglésies repartides arreu del país.

La pintura, l’escultura i l’arquitectura que ens ha arribat des de la plena edat mitjana són unes mostres úniques que cada any esperen l’arribada de l’estiu per poder ser ensenyades.

Aquestes mostres permetran donar a conèixer als espectadors l’origen i la societat andorrana de fa pràcticament mil anys.

Les capelles de Sant Romà de les Bons, Sant Serni de Nagol, Sant Climent de Pal, Sant Miquel d’Engolasters i Sant Martí de la Cortinada es podran visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i els diumenges de 10 a 14 h de manera gratuïta.

Com a novetat d’enguany, Sant Climent de Pal ja no es visitarà de manera conjunta amb l’antic Centre d’Interpretació del Romànic d’Andorra. Per contra, serà l’església de Santa Coloma, amb el videomapatge, la que es visitarà conjuntament amb l’Espai Columba, on es podran conèixer els frescos originals de la capella i la seva adaptació digital in situ.

Aquesta darrera església serà visitable durant l’horari d’obertura del museu que l’acompanya, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i els diumenges de 11 a 14 h, i amb les tarifes habituals del museu: normal, 7 €; reduïda, 3,5 €, i gratuïta.

A més, la casa parroquial de Canillo obrirà l’església de Sant Joan de Caselles de manera gratuïta fins a l’octubre, de dimarts a diumenge de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.

 

Juntament amb les esglésies també es podrà gaudir de visites guiades al Santuari de Meritxell a partir del dilluns dia 1 de juliol sota l’horari d’obertura del santuari: de 10 a 14 h i de 15 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h. El dimarts és tancat.

I per últim, es recobrarà la normalitat al Museu Nacional de l’Automòbil i la Casa Rull a partir del dimarts 2 de juliol en el seu horari habitual.


+Cultura

'Històries de portes endins'

Divendres 5 de juny del 2020 - Dilluns 31 d'agost del 2020, Andorra la Vella

 

Històries de portes endins ofereix bocins d'història interna dels museus a partir dels objectes, els espais o altres històries que li siguin properes.


Cursos i tallers

Aula de Teatre i Dansa - Escola d'Art - Institut de Música - Escoles del Centre Cultural La Llacuna

Dilluns 4 de maig del 2020 - Dimarts 8 de setembre del 2020, Andorra la Vella

 

Inscripcions obertes des del 4 de maig 2020


+Cultura

Visita guiada Andorra la Vella

Dissabte 27 de juny del 2020 - Dissabte 12 de setembre del 2020, Andorra la Vella

 

Visitem d’una forma distesa els llocs més emblemàtics i interessants d’Andorra la Vella, incloent-hi el centre històric. Al nostre punt de trobada comencem explicant i analitzant l’escultura La noblesse du temps del geni Salvador Dalí. La majoria de la gent en desconeix el significat i la història. Fem referència al ric patrimoni històric, cultural, natural i artístic que trobem al llarg de l’acurat recorregut que hem escollit.

Expliquem curiositats i històries, de les quals la majoria de la gent n'ignora el significat malgrat haver-hi passat per davant moltíssimes vegades. Molts cops estem acostumats a veure les estàtues, els arbres i les pedres, les cases o els edificis vells o moderns, però no sabem el perquè estan allà ni la seva història. Durant la interessant visita guiada ens esforcem a donar-los vida explicant-ne el significat que és molt apassionant. El nostre objectiu és aconseguir posar-los en relleu i donar-los la importància que es mereixen. Interpretem els elements patrimonials que trobem pel camí i posem en relleu el seu significat.

Ens agrada establir un diàleg amb els participants que ens acompanyen, intercanviar coneixements i, al mateix temps, poder aprendre els uns dels altres.

La nostra intenció és passar una bona estona junts i generar una experiència que esperem que es converteixi en inoblidable. No us ho perdeu, us encantarà. Us hi esperem!

Ens agrada dir que la visita guiada és preeminent, i que la fem amb orgull, passió i amor per aquesta terra i per estimació a la seva gent i als participants que ens hi acompanyen.

Punt de trobada al costat de l'escultura de Dalí a la Plaça de la Rotonda. 


Exposicions

‘Joan Monegal. El simbolisme estètic’ ·

Dimarts 2 de juny del 2020 - Diumenge 13 de setembre del 2020, Escaldes-Engordany

 

‘Joan Monegal. El simbolisme estètic’ 

L’exposició ‘Joan Monegal. El simbolisme estètic’, comissariada per l’especialista en art Carme Soler, és una mostra retrospectiva amb la finalitat de ressaltar tant la riquesa creativa com la riquesa del llenguatge plàstic de Joan Monegal. Un passeig a través de la selecció de més de quaranta peces, que són les obres clau i rellevants de l’evolució de l’artista. Pintures depurades en detalls simbòlics, descriptives en concepte; estètiques geomètriques en què el joc de formes configura un llenguatge autèntic i personal; la pintura al tremp com a tècnica expressiva, i finalment, la creació del seu llenguatge plàstic: les veladures integradores.

Joan Monegal Castells, nascut a Manresa, va trobar a l’Andorra dels anys seixanta la pau i la tranquil·litat necessàries per desenvolupar la part més productiva i madura de la seva obra. Va ser aquí on va prendre la decisió vital de dedicar-se plenament a la pintura i va entrar de ple en una intensa fase de creació i producció artística. Aquest fet va acabar de definir i consolidar el seu llenguatge pictòric així com la decisió de pintar al tremp, una tècnica que a través de les veladures  li permetia expressar millor que l’oli tot allò que volia transmetre amb la seva obra.

Horari de la sala:Dimarts de 15:30 a 20 h De dimecres a divendres d'11 a 14 h i de 15:30 a 20 h Dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 20 hDiumenge de 10 a 14 hTancat diumenge tarda, dilluns tot el dia i dimarts matí


Exposicions

'Astèrix, als orígens del mite'

Dimarts 16 de juny del 2020 - Dissabte 19 de setembre del 2020, La Massana

 

El personatge creat per René Goscinny i Albert Uderzo ha fet 60 anys en plena forma. Astèrix, acompanyat dels seus inseparables amics Obèlix, Panoràmix i Idèfix, ha culminat fins avui 38 aventures, la darrera de les quals és “La Filla de Vercingetòrix”. En aquesta exposició podreu conèixer el procés de creació que els seus creadors van emprar per donar forma a un dels mites del còmic mundial. Com a dada que mostra la magnitud del personatge i el seu univers, de cada nou àlbum se’n fa una tirada d’uns 5 milions d’exemplars en més de 111 idiomes, esdevenint un veritable fenomen editorial.  

L’exposició “Astèrix, als orígens del mite” forma part de la Temporada cultural 2019/2020 de França a Andorra.

 

Horaris d'obertura del museu:Dimarts, dijous i divendres de 15 h a 19 hDimecres de 10 h a 14 hDissabte de 10 h a 14 h i de 15 h a 19 h


Fires i mercats

Mercat de la Vall

Dissabte 4 de juliol del 2020 - Dissabte 3 d'octubre del 2020, Andorra la Vella

 

Mercat de la Vall, primer dissabte de cada mes al Centre Històric.    4 de juliol   - 11 h a 21 h   1 i 2 d'agost   - 11 h a 23 h (Festa Major)   5 de setembre   - 11 h a 21 h   3 d'octubre     - 11 h a 19 h 


Exposicions

‘Estripagecs: contrastos, fusió i memòria’

Divendres 10 de juliol del 2020 - Dimarts 10 de novembre del 2020, Ordino

 

‘Estripagecs: contrastos, fusió i memòria’, de Pere Moles

L’exposició és un recull polièdric de l’activitat artística de l’andorrà Pere Moles. Hi trobem algunes de les seves obres més destacades, des de l’escultura a les arts pictòriques o el disseny gràfic, i, fins i tot, flirtegen amb l’interiorisme i l’art digital, totes amb els estripagecs com a eix central. 

Moles defensa la capacitat transformadora de l’art i com pot canviar la realitat de les coses, els seus significats i les seves funcions. D’aquí la paradoxa del fet que hagi triat la figura d’uns barrots, enguany emprats per protegir i barrar el pas, com l’objecte encarregat d’unir dos mons. Dos mons que poden ser figurats (tradició i modernitat) i temporals (passat i present), però també físics (com és el cas dels Estripagecs exposats a la mostra d’art Sculptures by the Sea). 


Exposicions

Exposició virtual ‘Quan el present esdevé història (1975-2020). L’Arxiu com a garantia de futur’

Dimarts 9 de juny del 2020 - Dijous 31 de desembre del 2020, Andorra la Vella

 

Exposició virtual ‘Quan el present esdevé història (1975-2020). L’Arxiu com a garantia de futur’

Us convidem a visitar l’exposició virtual 'Quan el present esdevé història (1975-2020). L’Arxiu com a garantia de futur', que hem organitzat per celebrar el Dia internacional dels arxius, que té lloc el 9 de juny.

En aquesta exposició farem un recorregut visual per explicar quins són els nostres objectius i les nostres funcions; veurem alguns documents emblemàtics que custodiem, i us explicarem què fem, quines seccions tenim, quins serveis oferim i alguns dels nostres reptes de futur.

Esperem que us agradi i que passeu una bona estona amb nosaltres. No us la perdeu!


+Cultura

Visites a la fàbrica de xocolata Xocland

Dissabte 15 de febrer del 2020 - Dijous 31 de desembre del 2020, La Massana

 

La primera fàbrica de xocolata d’Andorra és a la Massana, on es donen les millors condicions per fer-la: un clima generalment fred i sec de muntanya que ens permet produir una xocolata intensa i pura amb ingredients 100 % naturals.A Xocland ens ocupem del procés integral de fabricació de la xocolata: seleccionem les millors faves de cacau del món i les processem amb una tecnologia d’avantguarda per produir xocolates i bombons frescos, de qualitat excepcional. Tot fet al Principat.Les visites guiades són unifamiliars i és imprescindible reservar.


Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic