A casa, bufar i fer ampolles. Els germans Casal, Marc i Òscar, van fer doblet. Primer amb la victòria de Marc Casal a la prova de 55 quilòmetres  i després amb el triomf d’Òscar Casal a la  prova curta, la de 25 quilòmetres, de la Trail 100 organitzada per The Ironman Group. Els dos germans no van tenir rival a les proves amb inici i final al centre d’Ordino.
Ahir, Òscar Casal va afrontar un recorregut on per començar havia de pujar al punt més alt de la prova: el pic de Casamanya. Tot seguit va baixar pel camí de les Cadenes fins al Coll d’Arenes. Després descens cap a les Bordes d’Ensegur camí de la Trava fins a Ansalonga. Un altre atractiu, l’ascens al Roc de la Cauba per, finalment, baixar a Sornàs i arribada a meta, a Ordino. Tot plegat fer un crono de 2 h 58’32”. “Moltes gràcies a tots pels ànims durant tota la cursa. Córrer a casa sempre és un plaer”, va escriure Òscar Casal al seu Facebook. El podi d’aquesta prova curta va ser totalment dominant per corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), ja que el segon va ser el jove Arnau Soldevila amb un temps de 3 h 03’56”. Va completar el podi David Méndez amb 3 h 16’18”.
En categoria femenina, la victòria va ser per a la corredora de curses de muntanya d’Igualada, Sheila Avilés, guanyadora de les Skyrunner World Series 2017 i 2019 en Sky Classic. L’atleta, de 27 anys, va creuar la meta després de 3 h 32’00” . La segona va ser Ariadna Fenés amb 3 h 50’29” i la tercera, l’atleta de Sant Cugat del Vallès, Mercedes Arcos amb 3 h 57’12”.
Dissabte, Marc Casal va certificar que es troba en un bon estat de forma i va vèncer a la prova dels 55 quilòmetres després de coronar tres pics: el Casamanya, el Comapedrosa i el de Carroi. Va creuar la meta amb 6 h 31’14”. El podi el van completar dos corredors de curses de muntanya francesos: Valentin Bernard (6 h 41’14”) i el de Chambéry, Julien Chorier. En noies, el triomf va ser per a la francesa Christelle Lazard amb 7 h 40’24”. La segona va ser l’atleta de la FAM, Sabrina Solana, amb 8 h 50’39”. “Va tocar jugar al meu jardí favorit. Malgrat una torçada de turmell al quilòmetre 11, la pèrdua d’un soft d’energy drink a causa d’una ensopegada en un moment on quasi ja no em quedava aigua a l’altre, problemes per menjar, un canvi de recorregut pels últims 20 quilòmetres que m’han perjudicat i ha donat més avantatge a la primera. Més algun imprevist, he aconseguit mantenir la segona posició per acabar catorzena de la general”, va escriure a les xarxes socials, Sabrina Solana. Va completar el podi la catalana Anna Feliubadaló.
A la prova reina, la de 125 quilòmetres, victòria per l’italià Francesco Cucco i abandonament del resident Pau Capell. En noies, primer lloc per Clàudia Tremps.

David Fernández, triomf andorrà a la 21 Ports

David Fernández, ciclista andorrà, va vèncer a la primera edició de l’Andorra 21 Ports que va comptar amb tres etapes. La darrera i última jornada de competició va constar dissabte de 106 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada al Parc Central, i ascensos a la collada de Beixalís, la coma d’Arcalís i el coll de Cabús. David Fernández va fer un temps final de 10 h 51’58”. El català Tomi Misser va ser segon i Daniel Ruano, tercer. La competició va tenir 120 participants.