Del 3 a 3 de fa un any al 0 a 1. Aquesta vegada la selecció sub-21 no va poder esgarrapar un punt contra els Young Lions, Anglaterra sub-21. Els d’Eloy Casals, que van jugar amb un jugador més des del minut 54 per l’expulsió de Rhian Brewster. Un gol d’Emile Smith Rowe, jugador de l’Arsenal de la Premier League, al minut 66 va evitar el segon empat consecutiu d’Anglaterra a l’Estadi Nacional.
El guió es va complir al peu de la lletra. La selecció sub-21 tancada al darrere i realitzant un treball tremendament solidari. Els d’Eloy Casals també van esperar algun regal. Mentrestant, Anglaterra, dirigida per un ex-mundialista com Lee Carsley (ex-Coventry City) va tenir la pilota i només li va faltar ritme i en alguns moments, idees. La primera ocasió no va trigar a arribar. Els Young Lions, liderats per jugadors de molt talent tècnic com és Emile Smith Rowe (Arsenal), Conor Callagher (Crystal Palace) o Cole Palmer (City). Aquest últim va ser el primer a provar els reflexos d’Ion Rodríguez amb un xut des de la frontal de l’àrea que va aturar el porter andorrà.
Els xuts des de la frontal es van repetir a Anglaterra sub-21 i Tommy Doyle (Hamburg) també ho va intentar amb un xut ras que va aturar Ion Rodríguez. Al minut 16 va arribar la jugada més aplaudida per la graderia amb un túnel d’Àlex Alonso sobre Smith Rowe. A l’altre bàndol, Ion Rodríguez va salvar a boca de canó un remat del central Taylor Harwood-Ellis (Anderlecht cedit per City). Abans d’arribar a la mitja hora de partit, James Garner (Nottingham) va intentar fer el 0 a 1 amb un xut ras que va salvar Ion Rodríguez amb una gran estirada. I abans d’arribar al descans, Gallagher va etzibar un potent xut per sobre del travesser. Sense gols als primers 45 minuts i la sub-21 alimentava el somni del resultat de fa un any.
A la represa, els Young Lions van continuar apostant per aquesta circulació lenta de pilota i amb la certesa que el gol arribaria. De fet, una centrada de Palmer per la dreta no va arribar per ben poc a Gallagher i Brewster. Això sí, els de Lee Carsley no esperaven de cap de les maneres la doble groga al seu davanter Rhian Brewster. L’atacant del Sheffield United va donar un cop de colze a Eric Vales i va rebre la segona groga al minut 54. La sub-21 ho va intentar, però en un córner assajat cap a Izan Fernández a la frontal va situar el 0 a 1 obra d’Smith Rowe al contracop després d’una assistència de Curtis Jones. La jugada del gol anglès va arribar després que l’àrbitre es posés al mig d’Izan Fernánez i no eldeixés rematar. Una centrada de Juan Bellido al minut 87 va estar a punt de suposar l’empat. La sorpresa es va esfumar.

ANDORRA SUB-21: Ion Rodríguez, Àlex Alonso, Èric Vales, Pau Babot (Daniel Bienert, 52'), Marc Rodrigues, Juan Bellido, Èric Izquierdo, Brian Pubill (Nkounkou, 83'), Ot Remolins, 'Beto' Rosas (Àlex Rente, 73') i Izan Fernández (Gerard Solà, 83').

ANGLATERRA SUB-21: Green, Livramento, Harwood-Bellis, Guehi, Thomas, Gallagher, Doyle, Garner (Curtis Jones, 56'), Palmer (Angel Gomes, 64'), Brewster i Smith Rowe (Balogun, 89').

ÀRBITRE: Igor Stojchevski (Macedònia del Nord). Grogues a Èric Vales, Èric Izquierdo i Àlex Rente –Andorra sub-21– i a Thomas i doble groga a Brewster (54').

GOL: 0-1 Smith Rowe (66')

LLOC: Estadi Nacional. 575 espectadors.

L’absoluta buscarà el segon triomf contra el cuer

El partit que toca guanyar. La selecció d’Andorra visita avui (20.45 hores) el cuer del grup I de la fase de classificació per disputar el Mundial de Qatar 2022, San Marino. Els de Koldo Alvarez de Eulate, sense els centrals Ilde Lima i Christian García, van a Serravalle per buscar el segon triomf i així fugir del fanalet vermell. Els de Franco Varrella van perdre en el partit de la primera volta a l’Estadi Nacional per 2 a 0 amb el doblet de Marc Vales. El combinat andorrà recupera per a aquest partit el migcampista Márcio Vieira, el central Albert Alavedra i el lateral Moi San Nicolás. A més, té el dubte de Marc Pujol per molèsties al genoll.