Maduresa total, i més quan l’equip venia de fer un tercer quart fatídic contra el potent Reial Madrid. Dos dies després de la desfeta contra el campió de l’ACB i l’Eurolliga, el MoraBanc Andorra va donar un cop de taula en una pista ben difícil contra un equip, el Fiatc Joventut Badalona, que si entra en ratxa és tremendament perillós. El joc coral dels andorrans, i també ple de maduresa, va portar la sisena victòria de la temporada en guanyar per 79 a 90 els badalonins, que ja sumen sis derrotes consecutives.
Abans de començar el partit entre el Fiatc Joventut Badalona i el MoraBanc Andorra, pèssimes notícies per a Joan Peñarroya per  la baixa del base Víctor Sada. No hi ha una plantilla llarga per fer gaires invents. Tornada a la titularitat del director d’orquestra austríac Thomas Schreiner i, novament, opció per al multiusos David Navarro per tornar a jugar d’1. A més a més, alternativa per a David Jofresa. El fill del mític Rafa Jofresa, que té la samarreta del número 5 penjada a l’Olímpic de Badalona, s’estrenava a la Lliga ACB en el club on va créixer. La posició de base és important en qualsevol equip i una baixa pot fer trontollar el joc i els sistemes. Contra el Fiatc Joventut, el MoraBanc tenia clar que havia de frenar les bones ratxes badalonines. Aquest joc esbojarrat que planteja Salva Maldonado. Va ser un primer quart d’intercanvi de cops. Primer, un parcial de la Penya de 7 a 3 respost amb un 2 a 9 i set punts consecutius de Luka Bogdanovic. El serbi tornava a reconciliar-se amb l’encert. El màxim perill dels de Maldonado era clar: els triples. En van anotar tres en els primers 10 minuts i el MoraBanc va fer un tres de tres amb dos de Betinho –el càstig de Joan Peñarroya en l’últim partit va tenir resposta de l’ala de Cap Verd–. Finalment, màxima igualtat al primer acte amb un 23 a 22.
En els 10 minuts següents, protagonisme especial per a Giorgi Shermadini. La Penya no té pivots tan físics i tècnics com el georgià i Shermadini va marcar diferències fins a patir la seva segona falta personal. Va anotar 9 punts seguits i va ser el gran culpable del parcial de 2 a 10 per situar el 29 a 35. La segona falta personal va enviar el georgià a la banqueta i a partir de llavors els badalonins van clavar un parcial de 10 a 0 amb un Brandon Paul en estat de gràcia (39 a 35). Els de Joan Peñarroya, que tenen la capacitat de patir gravada en sang, van tancar el segon quart i van marxar al descans amb taules, 39 a 39, i amb 12 punts i 5 rebots de Shermadini, i van aconseguir aturar la millor arma badalonina: 4 de 17 en triples amb un 23%. Mentrestant, a la graderia seguia el partit l’excapità del MoraBanc Andorra Marc Blanch, actualment al Palència. Com a bon badaloní va aprofitar que estava de vacances per saludar els seus excompanys.
A la represa va arribar el break andorrà. Si contra el Reial Madrid el tercer quart va ser fatídic, contra el Fiatc Joventut de Badalona va ser clau. Un parcial de 8 a 20 per situar un 47 a 59 i molt d’encert des de la línia de 6,75, en especial Betinho, amb un 4 de 7 en triples i 14 punts. La màxima diferència va ser de 18 punts i la Penya no va trobar en cap moment la tecla. Els de Peñarroya van destrossar els badalonins, que anaven directes a sumar la sisena derrota consecutiva. Una cistella de David Navarro sobre la botzina del final del tercer quart va deixar un 55 a 70. No era un avantatge definitiu, i menys contra un equip que mai es rendeix durant els partits, i menys sabent que són grans especialistes des de la línia de 6,75. Els van entrar, però el MoraBanc no estava per regalar res i la solidesa, l’equilibri i la maduresa van donar el triomf als de Peñarroya, que van comptar amb un espectacular Betinho, amb 18 punts i 24 de valoració, i també Giorgi Shermadini, que aporta aquest equilibri entre el bon joc exterior i l’interior, amb 19 punts, 9 rebots i 23 de valoració. I també destacar la recuperació de Luka Bogdanovic, després de dos partits dolents, i l’omnipresència de David Navarro. Diumenge, nou partit, contra Herbalife Gran Canària al poliesportiu.

Joan Peñarroya: “Estic content per la resposta dels jugadors després d’un partit dur contra el Madrid”

Satisfet, i molt. El tècnic del Bàsquet Club MoraBanc, Joan Peñarroya, va destacar la resposta de l’equip després de 48 hores d’haver patit una derrota lògica contra el Reial Madrid. “Estem contents per haver guanyat en una pista difícil com és la de Badalona i jo també estic content per la resposta dels jugadors, que en 48 hores i després d’un partit contra el Reial Madrid han fet un pas endavant. I més sabent que des de dilluns no podríem comptar amb Víctor Sada”, va indicar el tècnic egarenc, que va lloar el matx de tots els seus jugadors. “Hem fet el partit que volíem. Els petits detalls han fet que el ritme del partit no fos del tot nostre a l’inici i ha estat una primera part igualada. L’equip sabia que si tenia la capacitat d’aguantar les ratxes del Joventut ho tindria bé. A més en el tercer quart hem augmentat el nivell defensiu, i ha estat clau.”

Jacob Pullen agrada

Reforçar la posició de base. El MoraBanc podria ocupar la fitxa que té lliure amb un director d’orquestra i a la llista, segons ha pogut saber el BonDia, es troba el base de Maywood (Illinois) i internacional per Geòrgia per passaport Jacob Pullen. L’ex-FC Barcelona, de 26 anys, milita al Cedevita de Zagreb, que està classificat per disputar el top 16 de l’Eurolliga. Pullen, que té ganes de tornar a l’ACB, ha fet una mitjana de 14,4 punts i 3,5 assistències a l’Eurolliga amb el Cedevita.