El grup parlamentari Concòrdia denuncia una operació de desprestigi contra el seu president, Cerni Escalé, arran de la decisió adoptada d’intercanviar els papers del conseller Pol Bartolomé i la presidenta suplent del grup, Núria Segués, a les comissions legislatives de Política Exterior –on Bartolomé era vicepresident– i de Seguiment de la CASS, de la qual era membre Segués i on es preveu que aquesta legislatura hi hagi “molta feina”, segons fonts de Concòrdia.

Els canvis es van decidir just després de la presentació del llibre Andorra i la qüestió europea, que Pol Bartolomé va escriure com a politòleg, i no com a conseller general de Concòrdia, i abans de la celebració del 31è aniversari de la Constitució, encara que no es van donar a conèixer fins divendres passat, l’endemà d’haver-se celebrat una sessió informativa monogràfica sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea al Consell General. La decisió del canvi es justifica per la voluntat que Bartolomé “no estigui tan exposat” i era “més còmode per a tothom”, vist que la formació manté una posició més contrària que favorable a l’acord d’associació amb la UE, malgrat mantenir la porta oberta a un canvi d’opinió, mentre que Bartolomé seria més europeista tot i haver manifestat en més d’una ocasió que acataria la decisió del partit. La decisió va ser presa per part del grup parlamentari i va ser validada l’endemà de la Constitució per l’executiu del partit. Però no es va enviar a la secretaria general del Consell General fins divendres passat, l’endemà de celebrar-se la sessió informativa al tomb de l’acord d’associació amb la UE al ple. 

I la decisió es va filtrar als mitjans de comunicació, a priori per part de Demòcrates per Andorra, que són els qui també governen el Consell General, segons apunten fonts de Concòrdia, que consideren que forma part d’una campanya de desprestigi en contra del seu líder, Cerni Escalé. Val a recordar que en la sessió informativa de l’acord d’associació, el síndic general, Carles Ensenyat, va aturar el debat després que el cap de Govern, Xavier Espot, l’acusés “d’entestar-se” a anar en contra de l’acord quan els caps de Govern que l’han precedit han coincidit a destacar la necessitat d’aproximar-se a Europa i afirmar que el considera una “persona capacitada” tot demanant-li que “també s’ha de fer” autocrítica i que faci “honor al llegat” dels seus antecessors. Una pausa que pocs van acabar d’entendre, especialment veient com després només hi va haver un parell d’intervencions i no tant per fer preguntes com per agrair la tasca realitzada des de la secretaria d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea.