Els socialdemòcrates han expressat de nou el seu suport al Govern en política exterior perquè consideren que la gestió que està fent és l’encertada. Així ho va manifestar ahir el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, després d’una reunió de més d’una hora amb el cap de Govern, Antoni Martí, a l’edifici administratiu. “Pensem que aquesta és una qüestió d’Estat i per això hem de fer costat al Govern, que sempre ha tingut molta cura de tenir-nos informats”, va explicar Rios a la sortida de la reunió. El PS entén, així doncs, que l’executiu “va pel bon camí” per assolir un conveni de no doble imposició amb Espanya, “i per tant donem suport a aquesta iniciativa”. De la mateixa manera els socialdemòcrates creuen que es va també en la bona via en la negociació amb la Unió Europea (UE) per firmar un acord d’associació i amb l’OCDE per avançar cap a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal.
Això sí, el PS considera que el Govern ha de fer un esforç per comunicar a la ciutadania tot el que s’està fent en aquest àmbit “per donar confiança que anem pel bon camí”. “Entenem que els ciutadans tenen uns neguits i el Govern està fent uns passos però no ha estat capaç de comunicar-ho correctament”, va indicar Rios.
La trobada d’ahir entre Martí i Rios formava part de les reunions periòdiques que el cap de l’executiu manté amb els presidents dels grups parlamentaris per tenir-los informats dels diferents dossiers oberts en matèria d’afers exteriors. En aquest sentit, Rios va indicar que ahir havia tingut informació de primera mà sobre les recents reunions de Martí amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i amb el sant pare, i també de la de Cinca i Montoro.