La lliure circulació de persones ha centrat el primer seminari de treball organitzat amb els actors econòmics i socials, una trobada acordada en el marc de la reunió ampliada de l’Acord polític per a la negociació amb la UE i que forma part d’una sèrie de seminaris temàtics que han de servir per debatre en detall els diferents aspectes de la negociació i enfortir així la construcció de la posició d’Andorra en aquests temes.

Així, segons ha informat l’executiu, en la reunió  s'han compartit les posicions dels diferents actors entorn a dos dels sis annexos de la lliure circulació de persones, en concret l’annex cinc sobre lliure circulació de treballadors i l’annex vuit sobre la llibertat d’establiment, dos dels sis annexos que conformen aquesta llibertat. L’intercanvi ha servit per exposar les posicions dels diferents actors en la matèria i reflexionar entorn de la posició negociadora d’Andorra.

Tot i que Andorra i la UE ja han mantingut uns intercanvis tècnics inicials, la voluntat dels integrants de l’Acord polític és portar a la taula de negociació una posició més treballada que incorpori els intercanvis amb els representants econòmics i socials. D’aquesta manera, al seminari hi han participat, a més dels representants dels grups parlamentaris i dels diferents departaments de Govern concernits, representants de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), de les associacions empresarials, del Consell de Col·legis Professionals Liberals i representants de diferents organitzacions sindicals.

L’encarregada de conduir la reflexió ha estat la periodista Noemí Rodríguez, que va recollir les idees que s’hi van expressar i va tancar la reunió amb un primer esborrany de conclusions acordades. El pròxim seminari, segon dels tres dedicats a la lliure circulació de persones, tindrà lloc al juny i se centrarà en els annexos sis relatiu a la coordinació de la Seguretat social i l’annex tretze sobre Dret del treball, igualtat i seguretat en el treball.