El Consell General va donar ahir el vistiplau a la petició d’autorització per prorrogar dos mesos més la facultat del Govern d’establir les restriccions i mesures previstes en la Llei qualificada de seguretat pública i la Llei general de sanitat per mirar de frenar l’expansió del coronavirus. I com ja ho va fer en les darreres pròrrogues aprovades el juliol i el juny passat ho va fer amb el suport de tots els grups parlamentaris i l’única abstenció de la consellera general no adscrita, Carine Montaner. 

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va defensar la petició de la nova pròrroga argumentant que les mesures adoptades fins ara “han permès una millora progressiva del nombre de contagis”, si bé és necessari mantenir certa prudència, ja que “ens trobem en període de retorn de vacances i d’inici de curs escolar”.

Per la seva part, Montaner va justificar la seva abstenció pels dubtes sobre la constitucionalitat de les mesures, un dubtes que al seu entendre no va esvair el Tribunal Constitucional en rebutjar el recurs dels consellers de Terceravia i dos del PS sense analitzar el fons de la qüestió.

Des del PS i Terceravia es va donar suport a la nova pròrroga “amb el desig que sigui l’última”, mentre que el president demòcrata, Carles Enseñat, va recordar a Montaner que les mesures “salven vides i que sense aquestes s’hauria hagut de lamentar més morts”.

D’altra banda, en la sessió es va fer lectura de l’informe de la comissió permanent sobre els afers tractats fora del període de sessions.