Diari digital d'Andorra Bondia

Ordino rectifica i farà la Mostra gastronòmica al novembre


Escrit per: 
Agències / Foto: M.C.

El Comú d’Ordino ha fet marxa enrere en la seva decisió de fer una pausa en la celebració de la Mostra gastronòmica i finalment tindrà lloc el mes de novembre amb el mateix format de l’any passat. Un cop passada aquesta 23a edició, al gener es començarà a treballar conjuntament amb els restauradors per valorar els canvis per “donar un nou impuls” al certamen, com va explicar el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel. La data escollida és la necessària per tenir una bona preparació sense introduir-hi encara canvis, tot i que per a properes edicions “ens adaptarem al que diguin els restau­radors”. 
“No hi ha pausa.” Aquesta és la decisió final del Comú d’Ordino en relació a la Mostra gastronòmica després que alguns restauradors s’hagin mostrat en desacord amb l’opció plantejada inicialment de fer una aturada. Així, la mostra se celebrarà “el segon o tercer diumenge de novembre” mantenint les característiques de les edicions anteriors, segons Gabriel. A partir del gener començaran a treballar amb els restauradors per fer un “nou format, totalment diferent del que s’està fent ara”.
L’opció de no introduir canvis en la present edició respon a la voluntat de “no fer pegats”, sinó de “fer una bona sacsejada”, va apuntar Gabriel. Entre les modificacions que abordaran a partir del gener hi ha la data en què s’ha de celebrar l’esdeveniment, si es fa una entrada general a un preu únic o s’opta per tiquets per degustar plats, la localització interior o exterior, concursos per premiar els millors plats, els estands, etc.
La idea és que el restaurador “pugui ensenyar i explicar” i el públic pugui degustar els plats, va dir el conseller. Des de la minoria, el conseller Èric Bartolomé va indicar que cal “reproduir tan dignament com sigui possible” la mostra després de la pèrdua de públic i de restauradors i “millorar per tornar a ser un referent gastronòmic”. 
Durant la sessió del consell de comú d’ahir també es va aprovar un suplement de crèdit de 4.543 euros per contractar una persona per recopilar els treballs fets per elaborar la toponímia de la parròquia, a què, segons el conseller de la minoria Enric Dolsa, s’hauran de destinar 10.000 euros més per a la seva publicació. Davant d’aquest fet, Dolsa va demanar quin serà el cost total de l’elaboració i publicació de la toponímia, ja que fa més de deu anys que s’hi està treballant.

Així mateix, el cònsol i el cap de l'oposició han admès que amb aquesta feina encara no es completaria la toponímia de tota la parròquia. 'No sé la magnitud de la feina que queda per fer', ha reconegut el cònsol major, Ventura Espot.


Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte