Diari digital d'Andorra Bondia

Pintat retreu al Govern que es guiï “per criteris electorals i no de país”


Escrit per: 
M.S/Foto: Jonathan Gil

El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, va carregar ahir durament contra l’executiu demòcrata, al qual va acusar de guiar-se més “per criteris electorals i no de país” i d’estar més pendent del que diu l’oposició i de veure qui serà el relleu del cap de Govern que “no pas de governar i fer el que toca”.
Pintat, tot i advertir que no volia entrar en polèmica perquè es desconeix el fons de la qüestió, va aprofitar els dubtes i contradiccions que ha generat entre l’executiu el projecte perquè l’Institut Marquès de fertilitat es pugui instal·lar al país per posar novament en evidència la forma de fer poc seriosa i rigorosa de l’executiu.
En aquest sentit, el president del grup liberal, que va lamentar “que gent que s’interessa per invertir al país es trobi amb el seu nom als mitjans i rebi aquest tracte”, va recuperar els arguments utilitzats en la darrera sessió del Consell General per defensar les esmenes a la totalitat al marc pressupostari per al mandat 2016-2019 i al pressupost per al 2016 per incidir en la forma de governar dels demòcrates i va assegurar que “abans Carnaval era tres dies a l’any i des de fa cinc anys amb el Govern de DA Carnaval sembla cada dia”.
Així mateix, Pintat, que va insistir també en la lentitud en la resolució del cas BPA i en el canvi de dates per a aquesta, també va posar d’exemple l’actitud de l’executiu en el pacte d’Estat per a la negociació d’un acord d’associació amb la UE i el pacte que es vol tirar endavant en l’àmbit sanitari. En el primer cas, el conseller liberal va lamentar les presses per signar-lo sense esperar les dues setmanes que havia demanat Liberals d’Andorra per rebre l’informe que havien demanat, i, en el segon, va assegurar que és complicat arribar a cap acord quan el Govern no ha explicat què pretén en aquest àmbit.
D’altra banda, la consellera general Judith Pallarés va explicar que la formació va fer una constància a l’acta de la reunió de la comissió permanent en què es va rebutjar la petició de fer una sessió de control a l’executiu per mostrar la seva disconformitat ja que el reglament “no ho prohibeix en cap circums­tància”.

“Enteníem que SDP podia tenir veu”

En relació a la polèmica per l’acceptació i posterior retirada de l’esmena a la totalitat al pressupost 2016 dels consellers de Socialdemocràcia i Progrés, Pintat va assegurar que des d’LdA “enteníem que SDP podia tenir veu per defensar la seva posició”, motiu pel qual un conseller liberal va signar l’esmena. 
Precisament, la parlamentària d’SDP, Sílvia Bonet, va acusar ahir, en una entrevista al programa Ara i aquí d’RNA, els consellers del PS de denunciar el fet.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte