El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, és a Estrasburg en visita oficial al Consell d’Europa per fer el seguiment dels convenis i les avaluacions relacionades amb els drets humans en els quals Andorra col·labora amb aquest organisme. Ahir al matí, Saboya, acompanyat de la representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa, Es­ther Rabasa, es va reunir amb el secretari general d’aquest organisme, Thorbjorn Jagland, amb qui va conversar al voltant de la necessitat comuna d’articular accions davant dels nous reptes en matèria de migració.

També van abordar aspectes en els quals es treballa de manera conjunta, com són el pla d’acció sobre la lluita contra l’extremisme i la radicalització que condueix al terrorisme o el pla d’acció sobre la construcció de societats inclusives. Un altre punt de la trobada va ser el repte que afronten els estats membres per mantenir la independència i la imparcialitat del sistema judicial. Finalment, Saboya i Jagland van poder fer el punt previ de preparació de la reunió ministerial del Consell d’Europa que se celebrarà a Sofia el 18 de maig. Saboya també va tenir l’oportunitat de trobar-se al matí amb el director general dels Drets Humans i de l’Estat de Dret, Phillipe Boillat, amb el qual van comentar i revisar les conclusions del monitoratge que el Consell d’Europa aplica a Andorra, com són les avaluacions del Greco o de la Carta Social Europea, i van poder fer el seguiment dels diferents convenis que Andorra té pendents de signar o ratificar. 
La reunió amb la directora general de Democràcia, Snezana Samardzi-Markovic, va servir per seguir qüestions relacionades amb l’educació a la ciutadania democràtica, que des d’Andorra es va impulsar especialment en la presidència del consell de ministres del CE, i del seguiment que sobre aquest tema es fa amb altres organismes, com són les Nacions Unides o la Iniciativa Global per a l’Educació en Primer Lloc (GEFI). En aquest sentit Saboya va informar Samardzi-Markovic de la celebració de la ministerial d’Educació que està prevista a Andorra en el marc de la Secretaria General Iberoamericana (Segib). El ministre també va confirmar a la directora general de Democràcia la participació d’Andorra en la conferència de ministres d’Educació que se celebrarà pròximament a Brussel·les.
A primera hora de la tarda Saboya es va entrevistar amb el comissari dels Drets Humans, Nils Muiznieks. Tots dos van tractar de temes d’interès comú i van fer una revisió dels aspectes globals que el comissariat treballa amb els països membres. Muiznieks va expressar a Saboya la seva voluntat de visitar Andorra durant el seu mandat, tal com ja va fer el seu predecessor.