La síndica general, Roser Suñé, ha destacat la importància de la diplomàcia parlamentària dels petits estats europeus en la seva intervenció a la 14a Conferència de presidents de Parlament dels Petits Estats d'Europa, que s'està celebrant des de diumenge i fins demà en format híbrid a Herceg Novi (Montenegro).

Suñé, que ha intervingut de forma telemàtica, ha apuntat que cal reforçar la cooperació en òrgans multilaterals, treballar en una agenda conjunta i alhora, promoure la celebració de reunions telemàtiques per fomentar l’intercanvi d’opinions de manera més continua. I ha incidit en que és fonamental garantir una representació proporcional de tot l’espectre polític i donar veu a totes les opinions de l’escena política, social i econòmica.

Així mateix, la síndica ha volgut remarcar "que les veus dels parlamentaris són importants per aconseguir l'equilibri entre el poder legislatiu i el poder executiu". 

La Conferència de presidents de Parlament dels Petits Estats d'Europa, que se celebra anualment, és una plataforma que ha de servir per debatre, compartir i promoure la comprensió, les bones pràctiques, les posicions i els interessos comuns. La propera edició se celebrarà a Mònaco, segons ha confirmat el president del parlament de Montenegro, Aleksa Bečić.