El Comú d'Escaldes-Engordany ha impulsat el programa de formació laboral Okupa't adreçat a joves d'entre setze i vint anys amb problemes per accedir al món laboral per la falta de treball, formació laboral o problemàtiques sociofamiliars o socioeducatives -com ara addiccions-. Es tracta d'una prova pilot que s'ha posat en marxa durant els mesos de juliol i agost amb un "resultat satisfactori" i, per tant, la voluntat de la corporació comunal és mantenir el programa "tenint en compte que la manca de treball i formació laboral entre els joves de setze a vint anys és actualment una de les principals preocupacions en l'àmbit social".

El programa consisteix en una estada de quatre setmanes i sis hores diàries, de dilluns a divendres. La primera setmana està destinada a la formació dels participants. Reben coneixements sobre inserció laboral, habilitats socials, manipulació d'aliments, primers auxilis i sobre la parròquia d'Escaldes-Engordany, on treballaran. Posteriorment, s'integren en tres departaments del comú (un per setmana) i allà realitzen un treball de sis hores pel qual perceben una remuneració, fet que suposa un incentiu. Els departaments en els quals poden fer l'estada són el de Cultura i Promoció Turística, Gent Gran, Atenció Ciutadana, Medi Ambient, i Manteniment.

Els destinataris són joves de la parròquia que no estudien ni treballen, estudien però necessiten treballar per motius econòmics, o que estudien i no necessiten treballar però volen treballar. A l'hora de seleccionar els candidats i candidates es dona prioritat als joves en ruptura escolar i sense cap ocupació. S'ha establert que cada torn pot acollir un màxim de dotze joves.

Amb el programa es busca promoure habilitats socials i competències en els joves així com treballar la seva autoestima, la integració social i valors com ara el respecte, i al mateix temps aproximar aquest col·lectiu al món del treball i oferir-li eines perquè pugui cercar feina o orientar-se en alguna formació. També es pretén que els joves coneguin i respectin els espais públics, detectar situacions de risc, i acompanyar i orientar els joves en el seu futur.

Els joves que participen en el programa Okupa't hi arriben mitjançant diferents vies. Pot ser a través de l'educador de carrer, el servei de Rehabilitació Comunitària per a Adolescents (SRCA), Justícia Juvenil, atenció primària o el Servei d'Ocupació.