Encara irradiant la satisfacció de la posada de llarg del centre Inefc a la capital alturgellenca, el ple del consistori va aprovar (una moció presentada pels grups de govern amb suport de Compromís i que va ser contestada per la CUP) donar impuls a un hub tecnològic, o parc científic, que ocuparia l’abandonat i malmès perímetre de la Ciutadella de Castellciutat. Un altre “projecte estratègic”, va defensar el vicealcalde, Francesc Viaplana, especialitzat en recerca i innovació relacionades amb la muntanya i que es convertiria en un “referent territorial al Pirineu”, en un sentit ampli: contempla també el sud de França i Andorra. Per als anticapitalistes és un desplegament de “tecno-optimisme”, a banda d’un enorme forat per on s’escolin grans quantitats de diners públics.
    
Compromís es va adherir a la idea, “cal remar en la mateixa direcció”, segons Joan Barrera, puntualitzant que cal implicar l’empresa Cevasa (copropietària dels terrenys on s’assenta la Ciutadella) i que s’hi han de desenvolupar habitatges “perquè cal un projecte integral”, però parcs d’aquestes característiques, va recordar, tenen uns “beneficis més que comprovats” allà on s’instal·len. Tot i que el que s’arribés a crear a la Seu, si quallés el projecte, ha de centrar-se en els sectors agroalimentari, sanitari i d’energies renovables. A banda, va insistir Barrera, “de ser interterritorial: hem vist com a Andorra s’instal·larà Grifols, aquest projecte serà transfronterer o no serà”.    
    
Arribat el torn del regidor de la CUP Bernat Lavaquiol, la seva opinió és que malgrat el grandiloqüent epígraf sota el qual es presenta el parc, “es quedarà en un simple espai de lloguer d’oficines”. És una de les nombroses consideracions expressades en l’exhaustiva enumeració d’arguments escèptics davant d’un projecte  que “ven molt fum”. El projecte vol beneficiar-se de la “miraculosa pluja de milions” que s’anuncien des de la Unió Europea, però només per presentar-se a la subvenció calen uns estudis que comencen desembutxacant 14.600 euros, “i només és la primera fase de deu, així que podeu donar la dada exacta de quant costarà?”. Més escepticisme: l’empresa a qui s’encarrega l’estudi està vinculada a exalts càrrecs com Francesc Oms.
    
I en el pim-pam-pum també n’hi ha per a Andorra: “no entenem quina seria la seva integració en un projecte finançat amb fons de la Unió Europea”.
    
També Andorra va sortir a col·lació en la resposta de Viaplana: la Casa de la Muntanya que recentment van visitar els responsables del consistori alturgellenc, “un model d’èxit”, podria ser un referent en un projecte que “iniciem en petit”.  

La CUP dubta del contingut mateix del parc científic: és “una còpia exacta de hubs urbans” com el barceloní Districte 22@”, i per damunt de tot “falta una anàlisi de les necessitats del territori” i com el projecte podria donar-hi solució. “No tenim cap centre de recerca pública al Pirineu. No creieu que seria més interessant?”, va concloure Lavaquiol.