La Seu d’Urgell ha disminuït en un 30% la població de coloms durant els anys 2014 i 2015 gràcies a les campanyes de control d’aquestes aus amb un esterilitzant (Ovistop), uns resultats que l’Ajuntament qualifica de “molt positius”. Aquest mètode inhibeix la capacitat reproductora dels coloms i, per tant, s’evita el creixement de la colònia d’aquestes aus.
Segons ha informat el consistori, des de l’any 2014 la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu, a través de l’empresa Ambients, fa el control del nombre de coloms a la ciutat. Aquesta actuació consisteix a donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu per als coloms. Aquest pinso se subministra a primera hora del matí, per assegurar-ne el consum, mitjançant la instal·lació d’expenedors automàtics situats en punts clau de la ciutat. Com a novetat de l’any passat es va instal·lar un nou expenedor a la biblioteca Sant Agustí amb l’objectiu de reforçar l’actuació al centre històric de la Seu d’Urgell, un dels punts de la ciutat on la colònia de coloms és més gran.
Durant l’any passat la campanya es va portar a terme entre els mesos de març i desembre, període de cria de l’espècie. Per valorar els resultats de l’actuació, els tècnics realitzen un cens de la població fent un comptatge directe d’individus mitjançant la metodologia SOL & Senar (1995) que, tot i que dóna valors estadístics, serveix per obtenir un indicador que permet veure la variació en el temps si es repeteix el comptatge amb la mateixa metodologia al llarg dels anys.