Són més aviat reservades amb els seus plans, les grans companyies com les titulars dels dos supermercats que obriran portes a la Seu d’Urgell, però a poc a poc va sortint l’entrellat i sí, com és fàcil observar a simple vista, tant Aldi com BonPreu-Esclat avancen en les obres perquè les dues superfícies obrin les portes de manera quasi imminent. “Abans de l’estiu”, confirmen des de l’empresa amb matriu alemanya: “Aldi no parla de previsió concreta d’obertures fins que el projecte no estigui finalitzat i el nou establiment ja estigui a punt d’obrir les portes”, responen, a preguntes d’aquest rotatiu, amb tot, “sí que podem confirmar que l’obertura està prevista abans de l’estiu”, precisen. 
Fa setmanes que han començat la campanya de contractacions i expliquen que tenen previst incorporar una plantilla d’una quinzena de treballadors. La nova superfície comercial del grup Aldi, ubicada al costat mateix de la que aixeca una altra de les grans insígnies comercials, BonPreu-Esclat, tindrà una superfície de 1.100 metres quadrats, informen. 
D’aquesta manera es confirmen les perspectives amb què ja treballava la marca competidora d’engegar el mes de juny, segons recollien mitjans catalans citant fonts de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquest cas, a la superfície alimentària s’hi afegirien previsiblement (tot i que l’empresa no ho ha confirmat) una benzinera i un restaurant d’una cadena de menjar ràpid. Sigui com sigui, els dos establiments que s’ubicaran a les parcel·les del sector les Moreres-l’Allau del Sagristà avancen en la seva construcció a la vista. 
La ja pròxima obertura, doncs, segueix preocupant el comerç local, que ja va rebre un sotrac amb l’altra gran superfície comercial, que si bé és cert que atreu una gran afluència de compradors d’Andorra, també ho és que ha imposat una forta competència que no deixa de percebre’s fins i tot en el mercat setmanal. 
No cal més que fer una ullada a dades com les que, sense anar més lluny, es posaven damunt de la taula divendres passat en una de les últimes ponències del curs d’extensió universitària de la UNED, Història de la Seu. Una aproximació Històrica: el 23% dels establiments comercials de la ciutat (dels  quasi 1.300 inventariats) romanen tancats. I només cal una passejada pel carrer Major per constatar-ho. Això quan el 26% de les compres que es registren són de desplaçats des d’Andorra. No cal ser un geni per pensar qui s’emporta la part del lleó.