Dijous 6 de juny al vespre va tenir lloc al Palau de Gel un espectacle dels alumnes de primària de l’escola francesa de Canillo. Una comédie musicale intitulada Le soldat rose. Van cantar 12 cançons, ballar, fer acrobàcies. Va ser una hora molt emocionant sentir les veus angelicals de la Carlota, la Shannel, la Paula, el Jordi, el Tiago i dels més de trenta infants. L’alma mater d’aquest espectacle, com cada any, són el director, Sr. Philippe Noel, i la seva esposa Fanny. Han estat assajant aquesta obra en hores extraescolars al llarg del curs. 
La delegació de l’ensenyament i el rectorat de Montpeller van finançar aquest projecte. També pares i altres han ajudat en el vestuari, a decorar l’escenari i en la part tècnica. L’auditori era ple de gom a gom, però hi feia una calor sufocant. La gent feia servir el programa per ventall. Hi van assistir pares, padrins, amics, el delegat del copríncep francès i el delegat de l’ensenyament. Del Comú hi havia dues autoritats, i del ministeri de Cultura ningú, tot i que la M. Il·ltre. Sra. Ministra havia confirmat la seva presència.
Felicitats a tots els infants, mestres i ajudants. Al final, el conseller Alex Kinchella i pare d’un alumne va fer un bonic parlament donant les gràcies a tothom. I en sortir a la sala adjacent, l’APA havia preparat un gran aperitiu que servia de sopar.
Per molts anys pugueu continuar oferint-nos un final de curs tan bonic.