Diari digital d'Andorra Bondia
Bona rebuda de ‘Scalada’ en una estrena “perfecta” i “màgica”
Bona rebuda de ‘Scalada’ en una estrena “perfecta” i “màgica”

Bona rebuda de ‘Scalada’ en una estrena “perfecta” i “màgica”


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

L’equip del Cirque du Soleil va celebrar ahir la bona rebuda del públic que va assistir dissabte a l’estrena de Scalada Vision. El director creatiu de l’espectacle, Mukhtar Omar Sharif Mukhtar, va destacar que la pretensió era “crear una cosa extraordinària, visual, poètica i amb acrobàcies d’alt nivell”, algunes de les quals de molt risc tot i que la perfecció dels artistes sovint fa quasi imperceptible aquesta dificultat. Una perfecció que la directora adjunta i coreògrafa acrobàtica, Émilie Therrien, va subratllar. “Pel que fa a acrobàcies no hi va haver cap falta”, i va concloure que dissabte “va ser màgic”, amb tots els artistes junts “acrobàticament i artísticament”. “És quan es prenen riscos que es fa una cosa increïble”, va afegir Mukhtar.

El director artístic va assenyalar la bona connexió que hi va haver entre l’escenari i els espectadors i va destacar del públic l’honestedat, l’amabilitat i l’acceptació que van mostrar així com el coneixement que tenien de tot l’espectacle. També el director executiu i creatiu de 45 Degrées (empresa filial del Cirque du Soleil), Daniel Fortin, va posar en relleu el fet que el públic arribi dues hores abans “i et faci saber que ja és allà picant de mans”. “Això dóna molta energia, sents que tornes a casa”, va dir.

Scalada Vision està formada per onze números diferents, entre els quals se n’hi troben alguns que mai s’havien vist enlloc i d’altres que porten els artistes entre la gent. Fortin va afirmar que alguns d’aquests es poden exportar a altres espectacles, després de fer-ne l’adaptació corresponent. També els vestits i la música es podrien reutilitzar, però el director executiu i creatiu de 45 Degrées va deixar clar que el muntatge no es podrà veure enlloc més que a Andorra. Fortin també va posar en relleu les projeccions utilitzades i l’enllaç que el director creatiu ha aconseguit amb l’anterior edició. De cara a l’estiu que ve va assegurar que la voluntat és sempre innovar, no repetir-se per no decebre, un objectiu que ajuda a aconseguir el fet de disposar d’un director creatiu diferent, ja que cadascun té la seva sensibilitat. A més va assenyalar que la tecnologia avança molt ràpid i d’aquí un any poden haver sorgit eines que s’hi podrien incorporar. 

L’equip del Cirque du Soleil va assenyalar el treball col·laboratiu que porten a terme els membres que l’integren. Fortin va precisar que hi ha artistes de divuit nacionalitats diferents però realment funcionen com una família. “És un bon exemple de com el món hauria de ser”, va dir. Al seu torn, Therrien va subratllar que els artistes treballen des del respecte i la col·laboració ja que “en tretze dies han de ser un”.

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va posar en relleu dissabte la progressió que ha seguit Scalada en les quatre edicions i va recalcar que després de generar un impacte econòmic de 18 milions d’euros l’any passat, “enguany esperem assolir la xifra de 20 milions”. Pel que fa al plantejament del nou espectacle, va indicar que “som davant d’una proposta conceptualment molt agosarada que trenca la línia creativa dels darrers anys”, fet que, segons el ministre, “garanteix les sorpreses i estem segurs que agradarà”. Quant al futur, Camp va recordat que l’espectacle del 2017 “ja està tancat”, però va detallar que de cara al 2018, moment en què haurà acabat el contracte actual,  “haurem d’encetar amb la companyia una etapa de reflexió per saber què pot venir després de Scalada”.

 

Andorra
scalada
cirque du soleil
Daniel Fortain
Mukhtar Omar Sharif Mukhtar
Emilie Therrien
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic