El 2020 hauria d’haver estat el gran any Beethoven, el de commemorar el 250 aniversari del geni de Bonn; però el 2020 és el que és i la música en directe ha tingut molt poques oportunitats. El cicle canillenc Cambra Romànica té present la data i dedicarà un dels sis concerts programats a la seva música: el del pianista Nicolas Licciardi, que actuarà el 7 de novembre. Estarà envoltat al cartell per un desplegament de joves talents, des dels integrants del Quartet Madriu a la joveníssima mezzosoprano Maria Solé, cantant forjada al caliu del cor de Catherine Métayer. Per adobar-ho tot, el cicle, tot i que modest, dona una lliçó a d’altres amb més múscul: hi haurà l’estrena absoluta d’una obra, encarregada al jove compositor francès Corentin Boissier, sobre poemes de Josep Dallerès.

L’església de Sant Cerni serà l’escenari únic de la cinquena edició d’un cicle que va néixer per desplegar-se pel patrimoni canillenc. La situació sanitària mana, tanmateix, i en aquestes dates de reducció d’aforaments els organitzadors han evitat esglésies de dimensions més petites. Amb tot, defensen, segueixen endavant, amb la intenció de ser un referent per als intèrprets novells.

La soprano Marie Noëlle Coulon i el pianista Nicolas Licciardi obriran el cartell amb el recital líric A través dels Pirineus, que inclourà tres poemes de Josep Dallerès musicats per Corentin Boissier, jove compositor francès que havia presentat obres en edicions anteriors.
Àlex Arajol, Francesc Planella, Elias Porter i Carolina Bartumeu integren el Quartet Madriu, el següent protagonista, amb un programa articulat amb peces de Haydn, Txaikovski i Arriaga, un autor basc del segle XIX poc conegut. L’actuació serà emesa en streaming al web d’Andorra Televisió.

Tornarà Licciardi a posar-se al piano per a la tercera cita del cicle, amb el record a Beethoven: la Sonata núm. 6 i la Waldstein (dedicada al seu protector). Completarà el recital amb dues peces de Schubert i Chopin. La quarta proposta arriba signada amb un cognom ben conegut al principat, el Trio Claret. Gerard, Sergi i Jordi Claret, que també inclouen Beethoven al repertori, en un concert que novament es podrà seguir a andorradifusió.ad.

La joveníssima Maria Solé, amb Jordi Albelda i novament Licciardi oferirà un recital líric. I per tancar la programació, el Quartet María Casado, que posarà damunt de l’escenari quatre violoncels, liderats per Jordi Albelda Santamargarita. Retransmès en streaming, porta el nom de la professora dels quatre joves intèrprets que l’integren.