El ministeri de Cultura manté els 150.000 euros inicialment pressupostats en el capítol de subvencions. “La prioritat és preservar els projectes i garantir la continuïtat del teixit cultural”, explica la ministra, Sílvia Riva. Però és clar, molts dels projectes s’hauran de replantejar, per adaptar-se a nous formats, noves dates, noves circumstàncies. El ministeri ja ha començat a parlar amb entitats i particulars que havien presentat propostes per estudiar com es poden reconduir. Després, com sempre, s’avaluaran i se’n decidirà el repartiment. 

És l’actuació sobre la immediatesa. A mitjà termini Riva promet que presentaran les noves línies del ministeri: amb partides “redimensionades” –justament en un exercici on Cultura havia rebut certa injecció després d’anys de penúries– però que permetran “no deixar caure” el sector i amb un desplegament de propostes on prevaldrà la producció nacional, assegura. El ministeri continua treballant en temes prioritaris, com ara la reconstrucció de Sant Vicenç d’Enclar, on segueix la feina de la comissió d’experts, assegura: o la confecció del Llibre Blanc de la cultura, i dissenya les noves directrius per a la legislatura, però d’alguna manera es remet a aquell avui no toca i demana la paciència necessària fins que arribi el moment de posar-les sobre la taula. Passada l’emergència, que ara per ara, recorda, és la prioritat. També comunicativament parlant. 
Tornant a la qüestió de les subvencions, el Cor Rock d’Encamp és una de les primeres entitats que ja ha reformulat la seva diguem-ne temporada. Tenien previstos viatges per  a actuacions fora de les fronteres del país que, evidentment, trigaran a poder-se fer. Adaptats a les circumstàncies, canvien els bolos fora pels esdeveniments al país. Si sobren calés respecte del que inicialment necessitaven, els posen a disposició del Govern per a la lluita contra els efectes de la pandèmia, sigui a través del fons solidari o d’una altra manera, precisa Riva. 
La prioritat del ministeri, insisteix Riva, és preservar tota l’activitat, tots els projectes “que tinguin una incidència sobre el teixit” econòmic i social del país. Per això les propostes que es puguin canviar de dates es canviaran de dates i les que no, intentaran que s’adaptin al format virtual en què, per exemple, se celebrarà la diada de Sant Jordi. No serà un Sant Jordi a l’ús, però no passarà desapercebut. “Ens hem de reinventar”, recorda la ministra i  “assegurar tant com podem els artistes i les indústries culturals del país”. Posa com exemple la temporada musical a l’Auditori: els artistes forans ja van cancel·lar motu proprio la seva visita al país, però igualment serà un cartell on previsiblement comencin a multiplicar presència els músics del país, 
En el cas de les entitats que tenen subscrit un conveni de col·laboració que els garanteix el flux anual de diners, associacions com Ull Nu, que organitza el festival de joves creadors de l’audiovisual, el ministeri els ha contactat per adequar la quantitat rebuda a l’activitat que efectivament podran dur a terme.