Diari digital d'Andorra Bondia
Àngel Galobart: el director de la Dinosfera serà un dels ponents.
Àngel Galobart: el director de la Dinosfera serà un dels ponents.

Dinosaures i canvi climàtic, al segon cicle Parlem de Ciència


Escrit per: 
Redacció

L’exposició de fotos Els efectes del canvi climàtic. Punt de no retorn, del fotoperiodista Sergi Reboredo, obrirà el Parlem de Ciència 2023 el pròxim dimecres 5 d’abril, a les vuit del vespre, a la sala la Cuina de la Seu d’Urgell. La inauguració també comptarà amb una visita guiada de la mostra a càrrec de l’autor. Es podrà visitar fins divendres 28 d’abril. Precisament aquest darrer dia, a dos quarts de set de la tarda, es podrà gaudir d’una altra visita guiada de l’exposició. Reboredo explica que el motiu d’aquest treball fotogràfic és que “fa molts anys que documento un tema que per desgràcia cada vegada és més notícia el canvi climàtic. Ho he documentat des de moltes diferents facetes al voltant de tot el món durant molts anys. Ara, i després de molts anys treballant en aquest projecte, considero que ja és hora que vegi la llum,  com exposició i llibre”.
 
El Parlem de Ciència també proposa dues conferències divulgatives. La primera, dimecres 12 d’abril, a les vuit del vespre, amb el títol Coll de Nargó, una porta oberta al món dels dinosaures, a càrrec del biòleg Àngel Galobart, director del Museu de la Conca Dellà d’Isona i de l’Espai Dinosfera de Coll de Nargó.
 La segona conferència serà dimecres 19 d’abril, a les vuit del vespre, sota el títol Del mar a la muntanya: els impactes del canvi climàtic al Pirineu des d’una mirada mediterrània, a càrrec de Marc Cerdà,  ambientòleg, doctor en Ciències del Mar i professor associat a la UB. També és membre de l’Observatori Crític del Canvi Climàtic i membre de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire.  
El Parlem de Ciència d’aquest any també inclou dues presentacions de treballs de recerca de dos alumnes de segon curs de batxillerat de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell que tindran lloc el dimecres 26 d’abril a les set de la tarda. Els alumnes són Biel Balcells, amb el treball Conseqüències de l’extinció de les glaceres del Pirineu, i Maria Jiménez amb Els líquens a les Valls d’Aguilar.

Tant les conferències com les presentacions dels treballs de recerca són d’entrada lliure i tindran lloc a la tercera planta de l’Espai Ermengol. A més a més, s’emetran en directe pel canal de YouTube de l’Espai Ermengol on quedaran enregistrades. Per qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu a info@espaiermengol.cat.
 
Recordem que el Parlem de Ciència és una proposta de les Àrees de Patrimoni Natural i de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que s’inclou en la línia de medi natural de l’Espai Ermengol que té com a eix divulgatiu l’exposició permanent Natura a l’Alt Urgell: patrimoni i recurs, i que a través seu s’ofereix una oferta educativa adreçada a les escoles.

cicle
parlem
ciència

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte