Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes de l’Institut de Música de la capital, que quan hagi homologat els plans d’estudi podrà començar a atorgar titulacions oficials.
Alumnes de l’Institut de Música de la capital, que quan hagi homologat els plans d’estudi podrà començar a atorgar titulacions oficials.

Educació obre la porta als títols oficials de música elemental i mitjà


Escrit per: 
A. D. / Foto: BonDia

Era una reivindicació de l’Institut de Música i és, en realitat, un pas petit i que tampoc no té  un efecte pràctic ni immediat, però és un pas: el Governha aprovat  el reglament que regula els estudis oficials de música i obre la porta que al Principat es puguin crear els títols de grau  elemental i mitjà.  Ara seran les escoles, però, les que hauran de presentar els plans d’estudi al ministeri d’Educació perquè els homologui. Al centre que depèn del Comú de la capital, malgrat la diguem-ne efervescència del funcionament intern dels últims temps, ja hi van estar treballant durant el curs i estarien preparats per fer el pas.

    El reglament aprovatr pel Consell de Ministres permet la formalització de les escoles d’ensenyament musical que depenen dels comuns com a centres públics no estatals i regula la possibilitat de lliurar certificats amb valor oficial i de caràcter estatal que reconeguin els coneixements adquirits. Els alumnes podran accedir als títols bé a través de la formació presencial, en acabar cada cicle, o com a candidats lliures.
 
    Quins són els canvis que introdueix respecte de la situació actual? Doncs de moment només el reconeixement dels coneixements adquirits, que ja és més del que hi havia. Però perquè tinguin algun efecte frontera enfora hauria de ser el Govern qui negociés amb els altres països una homologació. Cosa de facto complicada perquè els títols obtinguts en altres països no són equiparables entre sí atès que els estudis són diferents. A banda, per accedir a estudis superiors tots els centres exigeixen prova d’accés. Encara que comptar amb un títol de grau mitjà sigui un punt a favor.

    És un pas cap a un Conservatori superior a Andorra? Seria un primer pas, però això també està a anys llum. No té massa sentit, apunten des del món de l’educació musical, en un país on en acabar el batxillerat la major part de l’alumnat marxa. Els títols, doncs, són una bona notícia, “però no deixen de ser un quiero y no puedo”.

Govern
obre
Porta
títols
oficials
música
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic