Els organitzadors del festival de teatre de carrer de Sant Julià (Festac) obriran una convocatòria dirigida a artistes i companyies del país que vulguin participar en la tercera edició, que tindrà lloc del 13 al 15 de setembre. Es busca tant artistes amateurs com professionals amb l’objectiu de completar la programació amb propostes locals. Segons el director artístic del Festac, Sergi Vallés, hi ha una base de teatre aficionat prou important: “Penso que hauria de tenir el seu lloc. Només falta que tingui finestres i llocs on exposar-se, i el Festac té aquesta vocació”.

El festival comptarà amb una programació variada que inclourà el reglamentari espectacle de gran format, propostes d’humor i obres dirigides al públic familiar. També s’han confirmat dos espectacles patrocinats per les ambaixades francesa i espanyola, incloent-hi un espectacle de Los Torreznos i la participació de Jocand i Jo Dansa, que oferiran un espectacle conjunt dirigit per la companyia Eléctrico 28: “Aquest any hem volgut potenciar el festival a través de tres línies: teatre, talent andorrà i teixit social”. 

Per a Vallés, un festival com aquest “necessita estar al costat de l’entorn on es realitza. Per això el Festac també vincularà la biblioteca, l’escola d’art i treballarà conjuntament amb els nens de l’escola” ha afegit el director del certamen.

Aquesta edició comptarà per primera vegada amb la col·laboració del departament de Cultura del Comú lauredià. Una aposta de la corporació per acompanyar el festival a través de recursos propis: “De vegades no cal posar-hi molts diners, sinó que cal posar-hi recursos que poden ser humans, d’idees, de creativitat, infraestructurals... No cal, de vegades, fer créixer projectes exclusivament amb diners” diu la consellera de Cultura, Teresa Areny.

L’edició passada va comptar amb una vintena de produccions i va congregar prop de 2.000 espectadors. “Esperem que la pròxima edició vagi creixent. És un bon moment per arrelar-nos i buscar complicitats”. El Comú hi aportarà 25.000 euros i la idea, diu, “és continuar apostant-hi i fer entendre també al ministeri que aquest projecte pot ser un referent teatral”.

Els artistes o companyies interessades a participar en la tercera edició del Festac poden inscriure-s’hi a través d’un formulari disponible entrant al codi QR qrco.de/festac24. L’admissió de propostes conclourà el 5 de juliol i, un parell de setmanes després es donaran a conèixer els detalls de la programació.