L’auditori Claror va acollir ahir al matí l’entrega de guardons del Gran Premi Musical Lauredià, un esdeveniment en el qual hi va haver més guanyadors dels previstos degut a la gran qualitat de les actuacions dels finalistes, segons va destacar el jurat. Així, Moser String Quart i D’Takita Jam Duo van ser les formacions que es van fer amb la primera posició i es van endur un premi valorat en 4.000 euros, atorgat pel Comú. Els primers classificats tindran la possibilitat de participar en un cicle de quatre concerts en escenaris internacionals de renom.

El segon premi també es va repartir ex aequo entre Lev Davidov i Mickail Kazakov. En aquest cas, els dos artistes van rebre un premi en metàl·lic patrocinat pel ministeri de Cultura per valor de 2.000 euros. La tercera posició també la van compartir dos dels finalistes, Vladimir Avdeichev i el duet format per Alessandra Afanasyeeva i Jean Redon, que van rebre un guardó valorat en 1.000 euros patrocinat per Vall Banc.

Cal destacar que el jurat no va atorgar el Primer Gran Premi que estava valorat en 5.000 euros i també oferia la possibilitat de participar en un cicle de concerts internacional. Precisament, és per aquest motiu que els primers classificats van rebre un premi de 4.000 euros en comptes de 3.000, tal com estava previst inicialment.

El Gran Premi Musical Lauredià tanca d’aquesta manera una edició que es va iniciar al juny a Verona (Itàlia). En aquell moment van ser 90 les inscripcions que es van rebre, però només una quarantena d’artistes han arribat a la fase final disputada a Sant Julià.

El director artístic del Gran Premi, Federico Gianello, va definir la parròquia laurediana com “un lloc interessant per a la música i per a l’organització del concurs”, i va posar en relleu que aquest projecte “pot ser revolucionari dins del món de la música”, especialment en un moment en què “hem de salvaguardar la música de l’art i apropar-la a les noves generacions de músics”.

Gianello va admetre la dificultat que havia suposat pel jurat escollit els guanyadors, manifestant que alguns dels artistes que es van presentar al certamen ja estaven preparats per iniciar una carrera internacional, mentre que d’altres ho podran fer a mitjà termini. Així mateix, va ressaltar la importància de connectar institucions a nivell internacional, ja que esdevé un punt a favor pels músics d’arreu.