Diari digital d'Andorra Bondia
Oliver Vergés, en funcions de llibreter, es multiplica per atendre els clients que han anat aquets matí a la Puça i els que fan els encràrecs per telèfon, correu electrònic o Llibreeria Oberta
Oliver Vergés, en funcions de llibreter, es multiplica per atendre els clients que han anat aquets matí a la Puça i els que fan els encràrecs per telèfon, correu electrònic o Llibreeria Oberta

El llibre infantil i els autors locals arrasen


Escrit per: 
A. L. / Foto: Facundo Santana

Estava escrit, i perdonin la gràcia: el llibre infantil i els autors locals seran els grans beneficiaris d'aquest Sant Jordi atípic, 'in extremis' i a mig gas, que ha agafat llibreries i editorials amb el peu canviat i en que brillen per la seva absència best sellers o mediàtics, a qui la Covid-19 també ha confinat a casa.

A les 10 en punt ja hi havia dues persones fent cua a la porta de la Puça. I la cosa ja no ha parat fins que l'editor i aquests dies també llibreter Oliver Vergés ha abaixat dues hores després la persiana de la Puça. Metafòricament, és clar, perquè com tothom sap a la Puça no hi ha persiana. Tornarà a obrir a les 5, sobretot per servir els encàrrecs que s'han acumula des que dilluns es va saber que les llibreries també podien obrir. Bàsicament, fons bibliogràfic, i sobretot, sobretot, llibre infantil i autors locals. Best sellers i mediatics brillaran aquest Sant Jordi per la seva absència, amb l'excepció probable de Santiago Posteguillo, l'últim gran llançament abans de la pandèmia,perquè la Covid-19 es va avançar fins i tot als cranis més privilegiats dels grans segells editoorials: els va agafar com qui diu amb els pixats al ventre i els manuscrits a punt danar a la impremta.

L'afluència de clients, en fi, ha sigut constant alllarg de tot el matí, i en les dues horetes que ha estat oberta potserhi ha desfilat una trentena de persones, diu Vergés. Que no està malament, donades les circumstàncies, i que han hagut de fer cua perquè només es permet entrada d'una persona per torn:la Puça és com el seu nom indica minúscula i es tracta de salvaguardar el distanciament social. Per això serveixen exclusivament encàrrecs i no està per tant permès pul·lular per les estanteries a veure quin tresor inesperat cau. "Només ho hem deixat fer en un parell d'espontanis i quan no hi havia ningú esperant".

Pel que fa a les vendes, ja s'ha dit:llibre infantil i autors locals, amb lloc destacat per a Antoni Morell (De la governança d'un país), Josefina Porrras (Els fills dels miners d'Adrall) i el manual Fiscalitat d'Andorra, coescrit per Sergi Colell, Eduard Jordi i Marc Vilallonga i publicat per la Universitat d'Andorra. Aquests són els títols que han repetit. La resta, repartíssim, i sense cap relació amb l'estricta actualitat editorial. Ho explica Vergés mentre amb una mà passa la targeta de l'última clienta i amb l'altra atèn el mòbil amb nous encàrrecs: "El que sí que hem detectat és que la gent ha entès que aquest és un Sant Jordi especial, que no acaba avui, i van entrant comandes que servirem els dies que vindran".

Andorra
Sant Jordi
Puça
Oliver
Vergés
Morell
Porras

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic