Diari digital d'Andorra Bondia
La subvenció anual al cine va recaure l’any passat a ‘42 segundos’, rodada en castellà.
La subvenció anual al cine va recaure l’any passat a ‘42 segundos’, rodada en castellà.

Els projectes audiovisuals, en català, doblats o subtitulats


Escrit per: 
Redacció

Les ajudes al sector editorial s’amplien a d’altres llengües diferents de l’oficial.

Els projectes audiovisuals en altres llengües que no siguin el català es podran subvencionar sempre que es doblin o se subtitulin a la llengua oficial, de manera que el ministeri elimina el criteri exclusiu vigent fins ara en les convocatòries anuals d’ajudes. Amb aquesta mesura es pretén donar suport a la distribució comercial internacional i en festivals estrangers d’obres audiovisuals andorranes i garantir la difusió i el dret a l’accés a aquestes obres en català al nostre territori, protegint d’aquesta manera la llengua com a element patrimonial.

Així, per als projectes de caràcter literari, es continua donant prioritat als projectes en català, però s’amplia la possibilitat de poder sol·licitar la subvenció per a projectes en altres llengües. El motiu és que s’ha constatat un interès creixent dels editors per explorar mercats més enllà dels catalanoparlants (hispanoparlants, lusòfons, anglosaxons).

El Govern ha aprovat avui a proposta de la ministra de Cultura, Sílvia Riva, la convocatòria per a la concessió de subvencions culturals per a l’any 2022. La voluntat de les diverses línies d’ajuts que es posen a l’abast dels agents culturals és la d’impulsar les associacions, les entitats i les empreses dels sectors que desitgin portar a terme projectes o activitats en el seu àmbit d’actuació al llarg d’enguany. “Mantenim la dotació pressupostària respecte a l’any passat i adaptem algunes de les bases tenint en comptes les diverses propostes de millora del mateix sector”, ha destacat Riva.

D’aquesta manera, la dotació pressupostària prevista per a aquest any és de 180.000 euros, xifra que representa mantenir l’increment establert l’any 2021, quan es va augmentar el 20% del pressupost pel que fa al 2020. Seguint la línia dels anys anteriors, les bases per enguany s’agrupen per modalitats per a cada àmbit i estableixen els criteris de valoració i avaluació per a l’atorgament.

La convocatòria inclou la concessió de subvencions per a projectes en l’àmbit de les arts escèniques i la música; en el de les arts plàstiques i visuals; per a la divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional; per a la concessió de subvencions per a projectes editorials; per a activitats literàries i ajuts a la creació i per a projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació privats. Com va indicar Riva, es reprèn la nova línia d’ajuts destinada als mitjans de comunicació privats que es va iniciar l’any passat i es manté suspesa la subvenció per a la promoció exterior a causa de la pandèmia de la Covid.

Les bases es poden descarregar gratuïtament des dels webs www.tramits.ad i www.e-tramits.ad i les sol·licituds s’han d’entregar abans del 28 de febrer.

subvencions culturals
Sílvia Riva
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic