Diari digital d'Andorra Bondia
Els espies de literatura i cinema seran, és clar, protagonistes de la trobada.
Els espies de literatura i cinema seran, és clar, protagonistes de la trobada.

“Em dic Bond, Andorra Bond”


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia
Fernando Martínez Laínez ha estat durant dècades corresponsal en l’antigua Unió Soviètica. També en alguns països americans. D’aquesta trajectòria nodreix les trames de novel·les com Espías del imperio, l’última que ha publicat. Ell és el president del Club Le Carré, que aglutina autors de relats d’espionatge –el perquè del nom no cal ni esmentar-lo– i que prepara per aquesta tardor (16 al 19 de novembre) el primer congrés  de novel·les d’aquesta temàtica que se celebrarà al Principat. 
 
La trobada incorpora la convocatòria del premi Principat d’Andorra, que s’obrirà de cara a l’any vinent, per a relats del gènere. El guardó, expliquen els organitzadors, es lliurarà en el marc de la segona edició del congrés, a la tardor del 2022, segons les previsions. 
 
De moment, per aquesta primera edició estan previstes quatre jornades d’activitats, començant per l’accés del públic als autors convidats per fer-ne la presentació dels llibres i participar en sessions de debat i xerrades. Hi haurà parades de les llibreries que hi participin i, per sadollar la curiositat en l’art d’espiar, una exposició amb els estris utilitzats pels espies reals en missions reals, Bond a banda. Parlant d’un dels professionals més populars de la ficció, també està prevista la projecció de pel·lícules del gènere, així com una proposta teatralitzada. 
 
El comitè de direcció del Club Le Carré està integrat per autors com José Luis Caballero, Pere Cardona, Jaime Rocha (autor i exmembre dels serveis d’intel·ligència espanyol) i Cayetano Martínez Beltrán.
 
Entre els referents que el Club Le Carré apunta per impulsar aquest esdeveniment hi ha l’Edimburg Spy Week, una setmana dedicada al gènere sota els auspicis de la Universitat d’Edimburg. Una trobada per parlar de ficció però, a través d’ella, per abordar qüestions com ara la manera en què el secret i l’espionatge recorren la història i la cultura occidental, però posant-lo a l’abast de tots els públics. L’objectiu final seria examinar quins són els vincles que existeixen entre els denominats serveis d’intel·ligència i les societats democràtiques. Seguint l’exemple de la universitat escocesa, el club va impulsar Letras y espías, en aquest cas en col·laboració amb la Universidad Rey Juan Carlos. 
Andorra
Bond

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Una iniciativa magnífica!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte