La sala Apolo va ser diumenge l’escenari de l’entrega de premis de la 4a Mostra audiovisual de joves creadors d’Andorra. Es van atorgar dos premis: un per als alumnes de batxillerat artístic i de la comunicació de l’Escola Andorrana i l’altre per a les obres individuals.

Els guardons, els van entregar els consellers del Comú d’Andorra la Vella Patrick Bosch i Maite Cano, acompanyats dels organitzadors de la mostra. D’entre les obres de batxillerat, l’escollida va ser Éxodo, una animació de Daniel Avellana i Laura López. L’altra va ser Entre amapolas, de Laura Raya, en la categoria individual.
La sala Apolo va congregar una setantena de persones durant l’acte, que va comptar també amb les projeccions dels videojòqueis, la disciplina que entrava per primer cop a formar part de la mostra audiovisual.
Els videojòqueis són els creadors que generen sessions visuals mesclant en directe bucles de vídeo amb, generalment, música. L’origen d’aquesta modalitat prové dels clubs de ball de la dècada dels 80, en què els videojòqueis mesclaven els seus bucles de vídeo al ritme de la música d’un discjòquei. Per a Colomines, l’èxit dels videojòqueis en aquesta edició fa que aquesta disciplina s’estableixi de cara a la cinquena mostra, que se celebrarà d’aquí a dos anys.
Al llarg de la tarda de diumenge i abans de la festa a l’Apolo, el públic del Teatre Comunal va poder gaudir d’un total de tres hores de projeccions. Es tractava de poder visionar les 22 obres que s’havien presentat aquest any per tal de poder votar els millors treballs. El premi era una litografia de Sílvia Guillem, guanyadora del premi Sergi Mas en dues ocasions. La mostra és una plataforma de difusió per als joves creadors. Per aquest motiu, Artèria, com a espai d’exposició d’art jove, i el col·lectiu Ull Nu seguiran reforçant la seva col·laboració per tirar endavant la mostra. Des que es va crear la mostra l’any 2005, hi han participat uns 30 joves individualment i 75 alumnes de batxillerat. Pel que fa a les obres, s’hi han presentat 13 documentals, 40 curtmetratges, 16 animacions, 2 publicitats i 12 videocreacions.