A partir de dissabte i durant setze jornades, la Seu esdevé escenari d’un joc Escape Room en què es convidarà als joves participants a salvar el planeta. És una més de les propostes lúdiques per aquestes festes. Aquest cap de setmana està també programat l’espectacle  Per nassos, de la Companyia Komiko Klun, amb el pallasso Jordi Pesarrodona al capdavant. Serà diumenge, dia 20, a les 12 del migdia al Cinema-Teatre Guiu, amb entrada gratuïta però les places són limitades. Abans, però, divendres, actuarà el monologuista Edu Mutante: portarà l’espectacle Imitólogo a la sala Sant Domènec divendres a les vuit del vespre.  
    
Tornant a l’Escape Room, els carrers i places del centre històric de la Seu seran l’escenari durant 16 dies d’un joc a l’aire lliure que té com a objectiu salvar el planeta d’una amenaça intergalàctica. Una proposta per als joves que ha estat dissenyada per Pep Forn i Juanjo Lluert, que han creat una web per guiar els jugadors durant la partida.
    
La primera jornada serà dissabte i s’allargarà fins el 4 de gener, en sessions de matins i tardes (excepte el dia 25) de noranta minuts de durada, en equips de sis persones. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a partir d’avui mateix a la pàgina web: www.escaperoomcitylaseu.cat La inscripció és gratuïta.
    
L‘actuació d’Edu Mutante a la Seu formava part inicialment del programa cultural de la Festa Major, que es va cancel·lar completament a causa del brot de coronavirus aparegut a l’agost a la ciutat. Més tard es va programar per a mitjan octubre, en el marc de la Fira de Sant Ermengol, però llavors tampoc no es va poder dur a terme. Ara, finalment, s’ha incorporat a la programació nadalenca del Món Màgic de les Muntanyes.