La sisena edició del cicle Geografies posa rumb al Marroc amb onze propostes  multidisciplinàries que tindran lloc entre el 8 i el 20 de maig i que ens permetran descobrir “un país que no és comparable a cap altre per la diversitat i la riquesa, més enllà del context sociopolític”, segons el coordinador, Albert Padrol. Els actes tindran sobretot lloc al foyer de l’Auditori i la inauguració anirà a càrrec del periodista i premi Ramon Llull Andreu  Claret, amb la conferència Desafiaments i oportunitats d’un veïnatge ineludible (8 de maig). L’enginyer i escriptor Abel Pascual conversarà amb el periodista de viatges Toni Arbonès a la ponència El nostre Marroc, viatges a peu per l’Atles Oriental (9 de maig). Salah Eddine Touali explicarà la música gnawa, ritme originari de l’Àfrica subsahariana que va arribar  al Magreb amb els esclaus  (10 de maig). L’endemà, conferència a càrrec de l’acadèmic Gonzalo Fernández Parrilla, especialitzat en l’Islam (Un viatge a les cultures del Marroc) i el 13 de maig, presentació de llibres a La Trenca: Nadie salva a las rosas, de Youssef-el Maimouni, i Al sur de Tánger, del mateix Parrilla.

Al costat del programa diguem-ne acadèmic, un altre de més lúdic: el taller Posem-nos henna, amb Ghizlane Bellari (13 de maig); una aproximació a la petjada musulmana a la conferència Marroc de lluny i de prop. Una introducció a la seva història vista des dels Pirineus, a càrrec de Víctor Pallejà (15 de maig), que explorarà també l’espiritualitat sufí a El Marroc i la història espiritual de l’extrem occident africà, i conversa a quatre mans entre la cantant Ikram Essaghir, marroquina d’origen amaziga, i la periodista Alba Doral (16 de maig) sobre els estereotips i els estigmes de l’origen (L’odiosa pregunta: i tu, d’on ets?) Per últim, no podia faltar l’arquitectura característica de les fortaleses de fang o  kasbah, a càrrec de l’especialista Roger Mimó (18 de maig). El toc final del cicle el posarà la professora i lingüista de l’UdA Nadia Azzouz, d’origen marroquí i que impartirà un taller per aprendre a preparar el cuscús com Déu i Al·là manen (20 de maig).