L’Auditori Nacional va acollir ahir un any més el concert de Nadal de la Jonca, amb un repertori eclèctic que arrencava amb Bach per concloure amb els Beatles. Segons el violinista Jordi Coll, coordinador artístic de la vetllada, l’objectiu de la vetllada era essencialment pedagògic, “que el repertori sigui interessant de treballar amb els alumnes”, sense que deixi de ser un programa atractiu pel públic.

El concert el van protagonitzar cinc formacions de cambra i dos grups instrumentals procedents de l’Institut de Música de la capital, i per primera vegada també hi han participat grups d’alumnes de l’Espai de Música Moderna i de l’Escola de Música de les Valls del Nord, repartits en duos, trios, un quartet, un quintet i fins i tot dos grans grups de guitarres i una banda de vent.

Treballar amb tants alumnes de diferents escoles en la situació actual de pandèmia ha representat “més feina de l’habitual”, diu Coll, per la necessitat d’adaptar-se als protocols Covid. Tot i així, s’ha pogut sumar dues noves escoles al projecte, en una feina especialment “enriquidora i engrescadora”.

Per l’escenari de l’Auditori van desfilar al voltant d’una cinquantena d’alumnes. D’altra banda, i sempre segons Coll, té un valor especial la voluntat de la Fundació ONCA d’haver tirat endavant el concert de Nadal en una situació incerta com l’actual. Durant el concert es van veure escenes gens habituals, com la higienització de les cadires entre un tema i el següent. La banda de vent, d’altra banda, es va haver de sotmetre a proves d’antígens per poder tocar sense mascareta.

La Fundació ONCA, adherida a la 28a campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana, va aprofitar la vetllada per recollir-ne de noves dels espectadors que es van acostar a Ordino.